Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehetünk? Lányom "elit"...

Mit tehetünk? Lányom "elit" iskolába jár.

Figyelt kérdés

Lányom olyan iskolába jár,ahol bizony megnézik mi van rajta,milyen a táskája stb.

Nem arról van szó,hogy nincs pénzük rá,csak másra is kell,és félrerakni is szeretnénk,egyszóval van elég hely,ahova tehetjük/költhetjük a pénzünket.

Lányom hetedik osztályos.

Eddig bőven meg volt a Tescos,Metros,Lidlis,Aldis,néha sárkány centeres,vagy leárazáskor C&A-s,egyszerű,hétköznapi,egyszínű ruhákkal.

Most új táskát szeretne( egy teljesen egyszerű,praktikus,oldal innivaló hálós,fekete alapon,rózsaszín háromszöges hátizsákja volt,ami tökéletes iskolai napokra),valami Breksát emlegetett. Azt sem tudom melyik bolt ez,hiszen én magam is egyszerű,egyszínű farmer+egyszínű hosszú ujjúba járok.

Viszont az osztálytársai azt mondták neki,hogy ő maradi,és egyszínű,szürke kisegér.

Beszólnak neki,hogy miért nem költünk rá,és hogy miért ilyen ruhákba jár.

Azt gondoltam anno,hogy ha egy viszonylag "elit" iskolába iratom,akkor magas lesz az oktatás színvonala.

Ehelyett a lányom osztálytársai elkényeztetett újgazdagnövendékek.

A lányom kitűnő tanuló.

Mit tehetnék?

2013. okt. 8. 19:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
Magyarazd el neki, hogy nem attol lesz valaki egyedi es kulonleges, hogy a ruhai azok, hanem az egyenisegetol.
2013. okt. 8. 19:14
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Olcsóbb boltban vásárolva, akár turkálókból is lehet stílusosan, divatosan öltözködni, ha erre van igénye a lányodnak. A Berska pl. elég olcsó hely. És szerintem sem a ruhája alapján kell megítélni valakit, de ha a lányodnak igénye van a csinos, hozzá illő külsőre is, szerintem ne tagadd meg tőle, ettől nem lesz felszínesebb, csak jobban fogja érezni magát a bőrében.
2013. okt. 8. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell méregdrága ruhákat venni. Szoktak lenni leárazások, körül kell nézni. Illetve turkálókban is szoktak jó, akár márkás ruhák is lenni. Nem az ára a lényeg. Szerintem. Én is olcsóbb ruhákat hordok. Egy ilyen iskolába a többség nem az esze, sokkal inkább a pénztárcája miatt jár. Persze, van kivétel. Én egy "normál" gimibe járok, de néha itt is megszólják az embert, hogy hogy nézhet ki úgy ahogy. Elég felszínesek. Ha a lányodat zavarja, akkor tényleg vehetnék neki pár új ruhát. Nekem a Tescoból is van szép felsőm és attól, hogy olcsó vehetsz neki mintásakat is, elvégre fiatal, persze, hogy tetszik neki a színes, mintás, csillogós stb. A turi szerintem jó megoldás.
2013. okt. 8. 19:23
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

Ha van ra lehetoseged,hogy megvedd amit szeretne,akkor ne buntesd azzal,hogy csufolodas targyanak teszed ki.A gyerekek/tinik sajnos ilyenek,( nem csak az elit iskolakban)nagyon gonoszak tudnak lenni egymassal,foleg ha van mibe kapaszkodni.Divatos ruhakat is lehet olcson beszerezni,nem kell a legdragabbat venni.

Nekem is van hasonlo rossz emlekem a gyermekkorombol,igy nagyon odafigyelek,hogy a fiam ne lehessen targya olyan jellegu csufolodasnak amirol nem tehet.

2013. okt. 8. 21:18
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Esetleg megkaphatná a hőn áhított táskát karácsonyra és akkor nem csak úgy költötök feleslegesen. :)

Divatos ruhákat valóban lehet kapni olcsóbb helyeken is, csak rá kell szánni az időt a nézelődésre. Pl, Tesco, Cosmos.

Ha nincs ötletetek, hogy mi is a menő, akkor nézegessetek divatlapokat, vagy nézzetek szét a neten. :)

Egy kamasznak bizony fontos, hogy mit gondolnak a többiek, ha tetszik, ha nem! Én nem magyaráznék neki semmit, arról, hogy nem az a fontos, hogy ki, mit gondol, mert ettől Ő még nem fogja jobban érezni magát. Inkább támogatnám.

2013. okt. 8. 21:20
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

Nálunk is ez ment. Nekem nem voltak márkás ruháim, "maradi" voltam, de tudtam hogy erre telik a szüleimnek és kész.

Ha a lányod okos, biztosan ő is tudja. De sajnos az ilyen osztálytársak rendesen megkeseríthetik az életét, hiába tudja hogy nem a ruha teszi az embert, és mindez csak felszíneskedés.

Ha van rá pénzetek, én vennék neki 1-2 márkásabb darabot, pl a táskát amit nagyon szeretne, vagy 1 nadrágot és 1-2 felsőt. Nem sokat, csak párat, így kerül a ruhatárába pár új darab is.

2013. okt. 8. 23:11
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

A Tescoban imádnivaló pólókat vettem, 7-800 ft.ért, és gyönyörüek, a kedvenceim.

Szerintem nem kell márkásnak vagy drágának lennie ahhoz, hogy szép legyen. Pl egyszer leárazáson találtam egy turkálóban 1100 forintért egy rózsaszín nadrágot (ami ahhoz képest nem is sok, hogy mennyit szoktak elkérni egy naciért), és sebbi baj nincs vele. Olcsón és szépen is lehet.

(8.os lány vagyok)

2013. okt. 9. 17:35
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Néha-néha rakj félre egy kevés pénzt, mondjuk 500-1000ft-ot, és pár hónap alatt összejön majd egy márkás cucc ára.

Ha megkell húznunk magunkat anyagilag, én is ezt csinálom.

Inkább kevesebb, "divatosabb", drágább, jobb minőségű cucc, mint sok-sok gagyi. Sűrűbben kell mosni, igaz, de ha tényleg jó minőségű ruháról van szó, kibírja.

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az én iskolámban az egyéniségen van a hangsúly a divatosság helyett, ráadásul az iskola tanulóinak több mint 3/4-e fiú, velem együtt. De így is viszonylag nagy hangsúlyt fektetek az öltözködésre. Általában a C&A-ban, a H&M-ben, a Takko-ban, és a New Yorker-ben szoktam vásárolni, ritkán a Hervis-ben. Nem tudom női ruha téren hogy állnak, de az nem árthat, ha megnézitek ezeket a helyeket. Meglepődnétek, sokszor milyen olcsón lehet jó cuccokat venni ilyen "neves" üzletekben is! :)

Még egy tipp: Ha kaptok beiskolázási utalványt, és marad, akkor abból megtudjátok oldani az öltözködést is. Rengeteg üzlet (pl. a fent felsoroltak) elfogadják.

Én idén 5-8 ezer forintot költöttem tanszerekre, a többiből ruhát vettem. Így akár drágább cuccokat is vehettek, ha nem a mennyiség a lényeg.

15/f

2013. okt. 9. 19:54
 9/11 anonim ***** válasza:
84%

19:54:

őszintén azért én ezeket nem nevezném neves üzleteknek, de tényleg viszonylag "olcsók". Én inkább az angol turikat ajánlanám, mivel tényleg össze lehet szedni egyedi, divatos, márkás cuccokat, igaz nagyobb türelem kell hozzá és stílusérzék, de szerintem megéri. :) A plázás boltokban többségében tucat, hibás, rossz anyagból készült rongyokat lehet találni.

2013. okt. 9. 20:39
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

Az én "köreimben" ezek a neves üzletek. A Marks & Spencer szintű üzletek még az osztály "gazdag-gyerekének" is túl nívós, a drágábbakat pedig említeni is felesleges. :)

Tapasztalataim szerint az általam felsorolt üzletekben található ruhák jó minőségűek. Szinte csak ezekben az üzletekben vásárolok, és csak egyszer fordult elő, hogy "gagyi" cuccot vettem. Egy sárga-kék póló színei összemosódtak.

Bár, mint mondtam, a női ruhákról nem tudok nyilatkozni. :)

2013. okt. 9. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!