Anyukák! Engednétek, hogy a már majdnem 15 éves lányotok a barátjával aludjon?
egyébként a nagy félelemet szerintem jelentősen csökkentené, ha esetleg leülnél vele beszélgetni, hogy hogy állnak, mit terveznek stb. esetleg elvinni egy nőgyógyászati vizsgálatra/elbeszélgetésre és fogamzásgátlót íratni neki, ha már ott tartanak. Elég jó módszer... És mielőtt jön valaki azzal hogy hormonméreg.
IGEN. AKINEK hajlama van rá annál okozhat mellékhatást, pl. sztroke stb. De erre direkt az orvos rákérdez (ha nem kérdez rá válts orvosr) mert ez öröklődő hajlam és ha másnál is volt a családban akkor nem szokták engedni.
IGEN. van akinek nem bírja a mája, ennek kizárásáért elküldenek vérvételre, és nézik hogy jók-e a máj funkcióid (amelyik orvos nem küld el szintén mehet a kukába:) )
IGEN. van ahol libidó, csökkenés stb léphet fel de ezeket a nőgyógyász mindig elmondja, hogy ahányféle nő, annyiféle szervezet ezért többféle tablettát is ki kell próbálni ha esetleg az első nem jött be... kitudja lehet tényleg nem működik de ezeknek mind nagyon kicsi az esélyük
A mai hormonális fogamzásgátló tabletták hormon szintje elérte a minimum szintet ahonnan nem lehet tovább csökkenteni, a legtöbb pletyka ami elvan terjedve a tablettáról azok a régi, magas hormon tartalmúakról szólnak, amik VALÓBAN nem voltak túl ember barátak.
Szóval én ezt is ajánlom, bizonyára van aki ennek is neki fog menni.
Aki nem támogatja szíve joga, de akkor meg adjunk a kezébe egy doboz gumit és reméljük hogy nem szakad ki:)
Kedves 20-as!
Nem attól függ a gondolkodásmód, hogy hány évesek vagyunk. Mint a példád mutatja, 23 évesen is lehet valaki begyöpösödött,korlátolt gondolkodású.
Mondhatod, hogy szerinted mivel kell foglalkozni, de ezt nem te mondod meg. A 14 éves lányokat igenis érdeklik a fiúk, ha tetszik, ha nem. Persze a legtöbbjük általában nem elég érett egy komoly kapcsolatra vagy szexuális együttlétre. Szerintem egy értelmes szülő el tudja dönteni, hogy mire kész a gyereke.
Elmondhatod a véleményed, de hogy jössz ahhoz, hogy aki mást gondol, mint te, arra azt írd, nem normális és selejt?
Ezt nem én találtam ki. Jó pár szociológiai tanulmány leírta már, hogy a korai szexuális élet egyik legfőbb kiváltója a zűrös családi élet.
Azt tettem hozzá, hogy én is ezt tapasztalom.
"Lehet azt mondani, hogy babázzon egy 14 éves lány, de nem fog."
Nézd, babáznia sem kell, de f.*szt fogdosni kicsit korán van még, nemde?
Egyébként a szex valóban nem bűn, egy tökéletesen szükséges, remek, csodálatos dolog egy párkapcsolatban. Itt azzal van a baj, hogy egy 14 évesnek mi a fenének párkapcsolat?
A másik meg az, hogy egy 17 éves hatalmas élettapasztalatától most hova rosáljunk? Olyan naiv és butuska még szegény, hogy az egyetlen pajtásán kívül itt mindenkinek a könnyei gördülnek a röhögéstől, de ő meg van győződve róla, hogy 14 évesen már dugatnia kell magát az embernek, és az úgy jó.
U.i.: elnézést az alpári stílusért, de amikor egy kis 17 éves oktatja ki az embert a szexuális életről a hatalmas bölcsességével, sajnos a legtöbb ember képtelen máshogy reagálni, mert ez valami banális :)
"Egyébként vállalom a korlátolt szerepét ha ez az jelenti, hogy nem tartom normálisnak, hogy valaki 14 évesen már szexuális életet éljen. Egyszerűen azért, mert nem az."
Ezzel most felesleges jönnöd, senki nem bántott téged. Te sértegettél másokat.
El kellene fogadnod, hogy nem mindenki a te álláspontodat képviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!