Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van ennyire túllihegve...

Miért van ennyire túllihegve ez az "ott alvás" téma 16-17 éves lányok esetében?

Figyelt kérdés

Egyszerűen csak ámulok-bámulok egyes szülő véleményén, miszerint "18 alatt semmiképp", és hasonlók.

Ne értsetek félre, a felelőtlenül szexelő tinédzsereket én is elítélem, de egy párkapcsolatban élő felvilágosított 16-17 éves lány miért ne aludhatna a barátjánál?

A kérdésem nem provokáció céljából tettem fel, és mégcsak vitát sem akarok szítani, de egyszerűen nem értem.

2013. aug. 14. 18:10
 81/94 anonim ***** válasza:
31%
Életkort elég kevesen írtak, pedig egy felnőtt ember nem írna olyat, hogy 16 évesen két év után jobb, mint 18 évesen négy hónap után. Aki már elmúlt minimum 20 éves szerintem, ha visszanéz 14-15-16 éves önmagára rájön, hogy bár már akkor azt hitte ő sz*rta a spanyol viaszt, valójában egy kis taknyos kölök volt felnőtt önmagához képest. Nem véletlen, hogy sokan akkor kezdenek el komolyodni, amikor befejezik a gimnáziumot, és továbbtanulnak/dolgozni kezdenek. Egy 16 és egy 18 éves közel sincs azonos érzelmi-értelmi szinten (lehetnek kivételek persze). Én 20 elmúltam amikor együtt aludtam valakivel, illetve elveszítettem, lehet nem vártam vele éveket, viszont akkor már voltam annyira érett, tapasztaltam annyit az életben, hogy megfelelő döntést tudjak hozni. Egy kamasz lány nem tudja még felmérni, hogy jó döntést hoz-e, mert nincs meg a kellő élettapasztalata hozzá. Lehet írni, hogy de hát én elvesztettem 14 évesen és azóta is vele vagyok házasok vagyunk, milyen szép és jó, de azért a nagy átlag nem ezt mutatja. Aki korán kezdi a nemi életet több mint valószínű nemcsak 1 emberrel fog "összemelegedni" az élete során. Ha valakinek persze így jó azzal sincs baj, de felelősségteljes szülő érthető okokból nem szeretne a lányából erkölcstelen csitrit nevelni. 27/N
2013. aug. 15. 12:32
 82/94 anonim ***** válasza:
14%
Utolsó nagyon jól leírtad,jobban,mint én.
2013. aug. 15. 12:33
 83/94 anonim ***** válasza:
0%
Ja mert 14 évesen szexelni meg 15 évesen fesztiválozni szintén fokozatos. Mindegy gyerekkel nem vitatkozom majd rájössz ha felnősz. És azt honnan tudod hogy 4 hónapja ismertem? Mert azt egy szóval sem mondtam, csak hogy annyi ideje jártunk.
2013. aug. 15. 12:33
 84/94 anonim ***** válasza:
0%
Én is egyetértek az utolsóval! N29
2013. aug. 15. 12:34
 85/94 anonim ***** válasza:
81%
Még mindig az egyes vagyok :D Az én tapasztalatom, hogy azokból lett a legnagyobb k**va az egyetemen, akiket a szülei így tiltottak, majd örült, hogy kiszabadult. Ezzel még mindig nem azt mondom, hogy a minden hétvégén más pasinál-t engedni kell, de itt vagyok én, aki 16 évesen vesztette el a szüzességét (és utána még négy évig együtt voltunk, természetesen egymásnál alvással, sőt, volt, hogy a családi nyaralásra is jöhetett), majd a második férfi az életemben lett a férjem. Szerintem 2 férfi még bőven nem sok... Remélem a lányom is ilyen felfogású lesz, mint én :)
2013. aug. 15. 12:46
 86/94 anonim ***** válasza:
82%
' Mindegy gyerekkel nem vitatkozom majd rájössz ha felnősz ' :)Te meg majd ha lesz egy 16 éves lányod, aki izzani fog a szerelemtől, és akárhogyan is nevelted, úgy fogja kívánni a barátját, hogy neki adja magát. Mert ez több, mint valószínű így lesz :) na én ezzel lezártam .
2013. aug. 15. 17:03
 87/94 anonim ***** válasza:
11%

Mindegy gyerekkel nem vitatkozom majd rájössz ha felnősz ' :)Te meg majd ha lesz egy 16 éves lányod, aki izzani fog a szerelemtől, és akárhogyan is nevelted, úgy fogja kívánni a barátját, hogy neki adja magát. Mert ez több, mint valószínű így lesz :) na én ezzel lezártam .

Na ezt rosszul gondolod. Van egy 19 és fél éves fiam, normális gondolkodással, egy éve menyasszonya van. Úgyhogy nem sok esélyem van így lassan az 50 felé még egy gyereket szülni,.

2013. aug. 15. 18:24
 88/94 anonim ***** válasza:
80%
Az,hogy valaki 18 éves,az csak egy hülye szám...Ennyi erővel lehetne 24 is,vagy 16.Ezen sosem tudtam kiigazodni,hogy miért pont 18...
2013. aug. 15. 22:31
 89/94 anonim ***** válasza:
79%
Mert onnantól hivatalosan felel a tatteiért, és nem a szülő felelősségére teszi amit tesz. Ez önmagában csak egy kibúvó a szülőknek. Hiszen amíg nincs a gyereke 18, addig a szülőna ek kellene a másik fél szüleivel és a fiatalokkal is megbeszélnie a kényes kérdéseket ( nemcsak fogamzásgátlás, hanem: B terv besikerült babára, fogamzásgátlás finanszírozása, orvosi vizsgálatok, netán előtte védőoltás,az ottalvó költégeinek finanszírozása, alkalmazkodás a másik családhoz...) Szóval egy csomó minden, amit a nagykorú gyerekre simán rá lehet tolni, még ha egy hajszállal sincs több fogalma ezekről, mint 17 évesen.
2013. aug. 16. 11:24
 90/94 anonim ***** válasza:
86%

Én már jópárszor aludtam a barátomnál, és ő is nálam. Nem érzem, hogy bármi bajom lenne, kiégett lennék. éve vagyunk együtt, még le sem feküdtünk, pedig nagyon sokszor volt rá lehetőségem.

Attól, hogy még valaki kamasz, ugyanúgy jól esik neki, mikor a szerelmével összebújva alszik el, és az ő párnanyomos,fáradt arca az amit elsőnek meglát.

17/L

2013. aug. 16. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!