Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van ennyire túllihegve...

Miért van ennyire túllihegve ez az "ott alvás" téma 16-17 éves lányok esetében?

Figyelt kérdés

Egyszerűen csak ámulok-bámulok egyes szülő véleményén, miszerint "18 alatt semmiképp", és hasonlók.

Ne értsetek félre, a felelőtlenül szexelő tinédzsereket én is elítélem, de egy párkapcsolatban élő felvilágosított 16-17 éves lány miért ne aludhatna a barátjánál?

A kérdésem nem provokáció céljából tettem fel, és mégcsak vitát sem akarok szítani, de egyszerűen nem értem.

2013. aug. 14. 18:10
 71/94 anonim ***** válasza:
90%

De elítélni senkit nem fogok a korai szex miatt egyébként. Csak hát akik itt írták, hogy 'nem mert nem, mert nem illik tinikapcsolatba' stb., azok szerintem baromira nem tudnak nevelni. Ha nekem anya ilyen érveket mutatott volna fel, már rég túl lennék mindenen. Azt hiszitek ez jóra vezet? Hozzám anya mindig sok szeretettel jött beszélgetni, elmagyarázott mindent, rengetek rossz példát felhozott (pl a barátnői

hogy jártak a korai szex-el stb) elmagyarázta mi mire utal, fontos dolgokat mondott úgy alapjába a férfiákról, éreztette, hogy jót akar nekem, rá számíthatok és megbeszélhetek mindent vele.

Én imádom az anyámat, amiért nem tiltással, hanem érvekkel nevelt :) Ezért lett belőlem egy nyugodt ember, akinek nem kell lázadoznia.

2013. aug. 15. 07:44
 72/94 anonim ***** válasza:
30%
Na megint jött egy 16 éves okoskodni,hogy Ő mennyire jól csinálta,gratulálok gyönyörűen, azt persze bántod aki 18 évesen lefeküdt a barátjával,dehogy egy 14-16 éves szexel az nem gond mert hát " régóta" együtt vannak.Azt kéne felfogni,hogy tini korban 1 év rengeteget számít és egy 16 és egy 18 éves között nagyon sok érettségbeli különbség van átlagosan.Szánalmas,és buta az aki 16 éves fejjel ki akarja osztani a másikat,hogy még pedig együtt kell aludnia a gyerekeknek mert már 2 éve együtt vannak.érveid nincsenek csak köpködsz a másikra mi leírtunk jó pár érvet ellene.Itt senki sem azt mondta,hogy azt mondod,hogy nem és annyi,mivel nevelésén és a jó kapcsolaton is múlik a dolog.Javaslom kamaszok ne akarjanak beleszólni a gyereknevelésbe mert a 0 élettapasztalatukkal,és beszűkölt látókörükkel nem látnak az orruknál tovább,nekik az a jó,ha a szülő mindent megenged legalábbis egy részének,szóval nevetséges mikor osztani akarjátok az észt.
2013. aug. 15. 08:31
 73/94 anonim ***** válasza:
11%
Még annyit akartam szép ha valaki később a tini szerelmével házasodik össze,de ettől még simán lehet a kapcsolatban fokozatosság,nem kell rögtön felnőtt kapcsolatot játszani,nem kell rögtön szex és együttalvás.
2013. aug. 15. 08:57
 74/94 anonim ***** válasza:
81%
Kedves utolsó, sajnálom, hogy nem tudsz szöveget értelmezni, mert leírtam, hogy azt sem tartom helyesnek ha a 14 éves szexel amúgy meg röhögök rajtad ígyis-úgyis, mert akárhogy magyaráztok, nem vagytok különbek másnál :D nekem van pár 20-on felüli barátnőm, mindegyik becsületes, tisztességes lány, és szerintem meg szerintük, meg az anyám szerint is helytelen 4 hónap után (pláne az ELSŐ) szex , akárhány éves is vagy, úgyhogy szia :D a fokozatosságon kívül meg más érvet nem tudtok xd
2013. aug. 15. 09:17
 75/94 anonim ***** válasza:
77%
'' 16 és egy 18 éves között nagyon sok érettségbeli különbség van '' hát persze. A 19 éves másoduncsi tesóm, aki mellesleg rendészetire járt, egy 'jól sikerült' házibuli után részegen majdnem felborult az autójával. Ha a 16 éves haverja nem kapja el a kormányt, ott halt volna meg mind2. És elmondanám, hogy a 16 éves fiú direkt e-miatt nem ivott. (jól ismerem) és még számos esetet, példát tudnék felhozni, ami bizonyítja, hogy sokszor nem a kor teszi éretté az embert. Hiba ha ezt gondolod.
2013. aug. 15. 09:26
 76/94 anonim ***** válasza:
22%
Na itt tényleg sok érett ember van. Az nem baj hogy 14 évesen már szexelt, csak mert már előtte egy-két évig játszottak meg fociztak kint, de az igen, ha valaki nagykorúként nem vár éveket. Ti itt nem érzitek a paradoxont?
2013. aug. 15. 09:46
 77/94 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon fokozatos dolog, amikor 4 hónap után fekszel össze valakivel. Az meg nem sokat számít, hogy akkor hány éves vagy. Ismerek olyat, aki 18 évesen elmenne 12-nek is értelmileg. Gondolom a koleszt is nagyon vártátok. Én legalább normálisan el tudtam veszteni a szüzességem, amit amúgy szívből utáltam. Nem tartom "szent" dolognak és undorodtam magamtól érte, nem tudom milyen okból kifolyólag, gondolom lelki, ezt meséltem anyukámnak, rendesen megijedt tőlem. Na szóval rendesen, normális ágyban, nyugisan, védekezéssel persze mert akármennyire imádom a kisgyerekeket még nagyon nincs rá szükségem, és semmi bajom sincs, nem is foglalkoztat a dolog. Valószínűleg később sem lesz ettől semmi bajom, mert ez nem az a dolog, amiért rosszul érezném magam. Szóval azért mi sokkal fokozatosabbak voltunk, a korom meg nagyon nem érdekelt, és persze nem is "menőségből" vesztettem el, bár itt egyáltalán nem menő. Így ez a barátommal a saját kis titkunk ^^ Utólag meg már felesleges érte rinyálni, de nem tartom magam olyannak, akinek a szülei megbuktak gyereknevelésből. Amúgy is kiskorom óta magamnak való vagyok, sose osztottam meg velük semmit az életemből, pont ezért kezdtek el verni, hogy legalább úgy megtudnak valamit rólam. EBből persze utálat lett, később félelem. De nem sokára megyek én is kollégiumba remélem és akkor nem találkozunk annyit. Viszont külső szemmel nézve nem tűntem még senkinek rettenetes embernek.
2013. aug. 15. 11:05
 78/94 anonim ***** válasza:
Elolvasva az itteni válaszokat csak annyit akarok, hogy változzon a világ, amíg az én gyerekem tinédzser lesz, mert teljesen tanácstalan lettem a kérdést illetően.:D
2013. aug. 15. 11:34
 79/94 anonim ***** válasza:
0%
Én nem feküdtem össze senkivel 4 hónap után,de mindegy gyerekekkel nem vitatkozom majd felnőtök és megértek és majd tisztán láttok.
2013. aug. 15. 12:15
 80/94 anonim ***** válasza:
80%
79-es, első vagyok. Én felnőtt fejjel a "tinikkel" értek egyet, valószínűleg, mert a saját példám is ezt igazolja :) Az ott alvástól nem lesznek se kiéltek, se r*bancok, ahhoz teljesen mást kell tenni... A tinis "ott alvós" kapcsolatom teljesen más, mint a férjemmel lévő, de ezt szerintem ők is látják. Én is úgy szeretném nevelni a lányom, ahogy engem neveltek, jó kapcsolatot kialakítva, kölcsönös bizalommal, nem indokolatlan szigorral. Azt én sem engedném, hogy minden héten más pasival, de 1-2 év kapcsolat után 16 évesen minden további nélkül :)
2013. aug. 15. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!