Miért van ennyire túllihegve ez az "ott alvás" téma 16-17 éves lányok esetében?
Egyszerűen csak ámulok-bámulok egyes szülő véleményén, miszerint "18 alatt semmiképp", és hasonlók.
Ne értsetek félre, a felelőtlenül szexelő tinédzsereket én is elítélem, de egy párkapcsolatban élő felvilágosított 16-17 éves lány miért ne aludhatna a barátjánál?
A kérdésem nem provokáció céljából tettem fel, és mégcsak vitát sem akarok szítani, de egyszerűen nem értem.
Engem úgy nevelt édesanyám, hogy ha szeretnék valamit,kérdezzem meg, megbeszéljük, hogy lehet-e. Ebből kifolyólag soha nem volt rá szükség hogy átvágjam, ha nem engedett valamit, akkor nem tettem, mert megindokolta, hogy miért nem szeretné, és én elfogadtam. Megengedte az együttalvást is, és nem jártam meg "3-4" ágyat.
Én is ha lesz gyerekem a jövőben, valahogy így szeretném nevelni.
"Megengedte az együttalvást is, és nem jártam meg "3-4" ágyat. "
Még jó 16-17 évesen.
Mert a 18 és a 17 között olyan nagy különbség van ám :DD
Mellesleg ismerek olyat, aki szigorú szülők gyermeke, és 12 éves kora óta titokban él nemi életet.
A tiltás néha rosszabb eredményt von maga után :)
Én pont egy 16 éves kamaszlány anyukája vagyok.Úgy gondolom,hogy az első szexuális együttlét nagy hatással van a későbbikre,ezért nem (feltétlen) éri meg egyből belemenni.
A húgomat például az első barátja 1 hónap járás után belerángatta,hogy szexeljenek,ráadásul nem is volt egy "hű,de nagy szerelem". Olyan mély nyomot hagyott a húgomban az első alkalom,hogy nagyon sokáig nem is volt kész új kapcsolatra,sőt azt mesélte,hogy mai napig ha belegondol abba,amit ott és akkor átélt,a hideg rázza.
A kamaszok érzelmi világa,hangulata olykor labilis,a szülő azért van,hogy segítsen neki,támogassa,ugyanakkor egyengesse,az esetleges rossz dolgokról lebeszélje.Az a legfurcsább,hogy a tinédzserek nevelésében minden olyan kétoldalú.Ne tiltsd,mert csak rosszabb lesz...de ugyanakkor meddig engedhetsz...Hagyni kell,hogy 18 éves korára kiélt legyen,csak mert "ne tiltsd"?...
Az együtt alvás dettó kétoldalú.Fifty-fifty az esély,hogy lesz szex vagy nem.Ezt senki nem tudhatja,lehet,hogy még az illetékesek (az ifjú pár) sem.
Sokszor a szülő sem biztos magában,abban,hogy mit mond,mit enged,mit tilt.Bizony sokszor válasszák ők is az egyszerűbb utat.
-Anya,jövőhét pénteken szeretnénk együtt aludni.
-Nem,kislányom szó sem lehet róla.
-Miért nem?
-Azt mondtam nem,és kész.
Sajnos,egyre gyakoribb az ilyen párbeszéd.
Nem tudnak a szülők szembenézni azzal,hogy a gyerekük felnő,eljön a testi érettség ideje is.
Mindenesetre én egyet mondanék:
Mindig arra törekedtem,hogy a lányaim (bár a kisebb még csak 10 éves) bármivel tudjanak hozzám fordulni,hogy legyen szó bármiről is,mi megbeszéljük.Nem ordítom le semmiért se a fejüket,csak a tudtom nélkül ne cselekedjenek.Szerintem egy kamasz kordában tartásának az alapja,a jó szülői kapcsolat.Ha ez megvan akkor egy 16 éves lányt akár le is lehet beszélni a szexről,mert tudja,hogy az anyja csak jót akar neki.Nálunk mindennap feljön a téma,a szexről,a felvilágosításról,és azt szeretném elérni,hogy a lányom (fél éve van barátja) teljes lelki és testi érettségben legyen először együtt a barátjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!