Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi zsebpénzt adnátok egy...

Mennyi zsebpénzt adnátok egy 13 éves kislánynak?

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 17:10
1 2 3 4
 31/39 Hannibal82 válasza:
ötösért adnék, ezt több ismerősöm így csinálja, nekem nincs gyerekem, de így lesz. ami KELL megkapja, amit szeretne ajándék ha megérdemli plusz teljesítésért plusz díj, ennyi
2013. aug. 17. 10:56
 32/39 Betti2377 válasza:
Én 13 vagyok és ezer forintot kapok havonta.
2013. aug. 18. 18:43
 33/39 anonim ***** válasza:
58%
Én 13 éves vagyok majdnem (október végén leszek), és nálunk jóságpont-rendszer megy. :D Az olyan, hogy ha valamiben segítek, kapok ilyen pontot. Nem biztos, hogy egyet, lehet kettőt, vagy hármat, attól függ, miben segítettem. Mondjuk, én inkább masszírozni szoktam anyát, mert szerinte tehetséges vagyok benne,(na meg néha nagyon fáradt anya) és ezért van, hogy ötöt is kapok. 20 jóságpont ezer forint.
2013. aug. 18. 19:02
 34/39 anonim ***** válasza:
Az utolsó kretív,nagyon tetszik :)
2013. aug. 18. 23:01
 35/39 anonim ***** válasza:
13 milliót, se többet, se kevesebbet!
2013. aug. 19. 08:48
 36/39 anonim ***** válasza:
Bár 13 évesen nem kaptam pénzt, és most már 18 vagyok, több éve fixen kapok havi 5 ezret.. és mondjuk 10-et 10-et szülinapra, névnapra, és szerintem ez így jó. Sokkal jobb mintha akkor kérnék amikor kapnék. Így tanulom meg igazán, hogy hogyan kell kiszámolni a pénzem, spórolni, megtanulom hol vannak a határok, amiket nem szabad átlépni. Megtanulom, mert egyszerűen nem is tudom átlépni :D Ha valami nagyobb dolgot akarok, akkor arra külön gyűjtök, és nem szórom el apróságokra. Ha akkor kérnék amikor kapnék, akkor ez így nem működne. Egyszerűen nem lenne pofám nagyobb dolgokat kérni, és ha akarnék is, akkor ugyanúgy kérnék mozira, akármire. Nem lenne olyan, hogy na most csak egy buli kimarad, mert nincs rákeret, és nem tanulnék abból ha ostobaságokra elszórnám. Ezt a rendszert még akkor se cserélném le egy nem fix rendszerre, ha dupla annyi pénzt kapnék, jobb ma egy nem, mint egy bizonytalan igen jelleggel.
2013. aug. 19. 19:38
 37/39 anonim válasza:
Hetente 2000ft. Bár én sohasem kaptam
2013. aug. 20. 00:13
 38/39 anonim válasza:

Én havi 1000 ftot adnék, méghozzá két okból.

Már elég nagy, ne keljen mindig anyucihoz forduljon, ha enni akar egy fagyit, vagy elmenne a moziba (természetesen azért szóljon otthon).

Kettő: Ha nincs pénz, amiről ő rendelkezik, akkor hogy tanuljon meg gazdálkodni? Egyik napról a másikra nem fog meg tanulni, amikor kilökik a nagy világba.

Én kaptam zsebpénzt, kb annyit, ami ha beleszámítjuk az inflációt, egy ezresnek felel meg. Nem piára költöttem, és nem cigire (ennyiből nem is lehet dohányosnak lenni), viszont ha kedvem szottyant vehettem egy sport szeletet a büfében, és ha a sok csokizás után nem maradt rá, hogy mondjuk elmenjek moziba, tudtam, h ez van, miért nem vigyáztam jobban.

És elég ciki, ha a másik két gyerek azt mondja hazafelé,h együnk egy jégkrémet, h őőőő most inkább ne, ma nem kértem rá anyukámtól pénzt, majd talán holnap.

2013. aug. 20. 11:39
 39/39 anonim válasza:
szerintem elég lesz 16 évesen adni neki. bár én mikor kicsi voltam,apámtól kaptam mindíg egy huszast,minden reggel,de tudta,hogy többnyire kiflit vagy ilyesmit veszek. volt mondjuk hogy afrikána csokit vettem belőle,de azért tudtam mire kapom. szerintem ha komolyan gondolod,akkor kb heti egy 500 ast vagy max egy ezrest adsz neki majd és az bőven elég. adhatsz neki most is,de azért akkor igyekezz megtanítani spórolni,és gyűjteni. :) tudd meg mire vágyik,és mond hogy gyűjtse össze rá,na akkor heti 500 mehet szerintem. :)
2013. szept. 16. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!