Mennyi zsebpénzt adnátok egy 13 éves kislánynak?
Én havi 1000 ftot adnék, méghozzá két okból.
Már elég nagy, ne keljen mindig anyucihoz forduljon, ha enni akar egy fagyit, vagy elmenne a moziba (természetesen azért szóljon otthon).
Kettő: Ha nincs pénz, amiről ő rendelkezik, akkor hogy tanuljon meg gazdálkodni? Egyik napról a másikra nem fog meg tanulni, amikor kilökik a nagy világba.
Én kaptam zsebpénzt, kb annyit, ami ha beleszámítjuk az inflációt, egy ezresnek felel meg. Nem piára költöttem, és nem cigire (ennyiből nem is lehet dohányosnak lenni), viszont ha kedvem szottyant vehettem egy sport szeletet a büfében, és ha a sok csokizás után nem maradt rá, hogy mondjuk elmenjek moziba, tudtam, h ez van, miért nem vigyáztam jobban.
És elég ciki, ha a másik két gyerek azt mondja hazafelé,h együnk egy jégkrémet, h őőőő most inkább ne, ma nem kértem rá anyukámtól pénzt, majd talán holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!