Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi zsebpénzt adnátok egy...

Mennyi zsebpénzt adnátok egy 13 éves kislánynak?

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 17:10
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Én vagyok az, aki havi 10.000-et kap ruhára :) Tudod mire jó? Megtanulok a pénzzel bánni. Nem szórom el minden hülyeségre, mert az az én pénzem és ruhamániás vagyok, most egy demonia platformcsizmára és egy cupcake cult kabátra vágyom, mindkettőt meg kell rendelni. Először is én megtanultam azt, hogy nézzek körül több helyen is, hátha van valahol olcsóbban. Ezért járok turkálókba, találtam már Avenged Sevenfold pólót, Cupcake Cult pólót meg nagyon szép dolgokat találni ott, én nem dobom ki a pénzem agy ócska 2000 Ft-os kínai vagy más pólóért. Ha szeretnék egy DC cipőt, arra spórolnom kell. Szerintem nem jó megoldás, hogy összevissza adjuk a pénzt a gyereknek, mert például a fizetést sem összevissza kapja az ember. Ha nagyon kell valami és nincs rá elég pénzem, akkor mondjuk kocsit mosok, amiért kapok plusz pénzt. És a legjobb az egészben, hogy én szeretem, ha sok pénzem van, így most már van vagy 70.000-em, mert nem nagyon költekeztem. Talán belejátszik a dologba, hogy mi hollandok vagyunk, Hollandiában sokkal több pénzt kapnak a gyerekek, a velem egyidős fiú unokatesóm például 15.000-et csak ruhára és heti 2000-3000 Ft zsebpénzt. Ő sem nagyon költi. Igazából az van, hogy egy ideig költekezik, szórja a pénzt, aztán már "fáj" neki. Nekem például rosszul esik fizetni, inkább elteszem a pénzem, hogy minél több legyen és minél jobb cuccokat tudjak venni, de akkor is maradjon elég pénzem, ha esetleg kéne. És ez a gyűjtögetés már sok felnőttben nincs meg.
2013. aug. 14. 09:58
 22/39 anonim ***** válasza:
37%

"mert az az én pénzem"

Nem, az nem a te pénzed, ha jobban megnézzük az az állam pénze, amiért a szüleid dolgoztak meg. Te mit tettél? Semmit, csak megszülettél. az lesz a te pénzed, amiért majd felnőtt korodban megdolgozol, és akkor rájössz, hogy nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy hogyan spórold ki a fiszfasz cupcake szarságokat.

2013. aug. 14. 10:06
 23/39 anonim ***** válasza:
55%
Igen is hasznos,hiába nem a gyerek pénze,attól még ugyanúgy megtanulhatja beosztani.Beszéljétek meg,hogy ő mennyit szertne,de ha nem menne,akkor te lejebb vinnéd.
2013. aug. 14. 12:57
 24/39 anonim ***** válasza:

13 évesen már szülő nélkül járkálnak a gyerekek a barátaikkal, ezért értelmetlen az, hogy nincs pénze, mert megkapja amire szüksége van. És ha elmennek valahova vonattal (tegyük fel, van bérlet) hazafelé meg a kánikula miatt felolvad a sín, és nem jár a vonat, és ezért metró+busszal kell hazajutni, akkor nem megy haza, mert nincs rá pénze? (nem hülyeség, 13 évesen 12 éves unokatesómmal megcsináltuk)

Heti 500 ft pedig egy fagyi.

Én 8 éves koromtól kapok rendszeresen zsebpénzt, 14 éves koromtól bankszámlára jön automatikusan. Ebből veszek magamnak ruhákat, megyek dm-be, mozi, meki, starbucks stb... A számlákat elteszem, és ha olyan, (sampon, tusfürdő, egészségügyi dolgok, vagy nem hatezredik póló) akkor visszakapom az árát anyuéktól.

Sokkal több értelme van, mint a minek neki pénz, megkapja ami kell.

Testvérem már 7 évesen sem azt kérdezte, hogy megkaphatja-e az ezredik sellőjét, hanem hogy ott van-e az ő pénztárcája.

Szóval 13 évesnek olyan heti 1000-1500, persze család anyagi helyzetétől is függ.

2013. aug. 14. 14:33
 25/39 anonim ***** válasza:
Attól, hogy nem ő dolgozik meg érte, még megtanulja, hogy ma elköltöm kólára akkor amire gyűjt abból nem lesz semmi.
2013. aug. 14. 14:36
 26/39 anonim ***** válasza:
De ezt pénz nélkül is tudja egy gyerek, amelyik nem azzal komoly gondok vannak. A pénz igazi értékét ettől még nem fogja felfogni. Tehát teljesen felesleges pénzt adni neki, ha nincs rá szüksége. Persze itt a válaszolók többsége még nem szülő, tehát ők nyilván a zsebpénz mellett szavaznak. :)
2013. aug. 14. 15:13
 27/39 anonim ***** válasza:

Attól, hogy tudja még nem tapasztalta meg.

Én is értem, hogy működik a számítógép mégsem tudom biztosra amíg össze nem rakok egyet.

Igen nincs gyerekem de 25 évesen igenis tudom, hogy az én gyerekemnek lesz zsebpénze mert én is akkor tanultam meg beosztani.

2013. aug. 14. 15:16
 28/39 anonim ***** válasza:
Én kapok 500 FT-t mindig reggel iskola kezdés előtt anyumtól, hogy amikor megyek haza tudjak venni magamnak valami péksüteményt ebédre, és mivel az iskola mellett van, eléggé drága...
2013. aug. 14. 17:45
 29/39 anonim ***** válasza:
ma 10:06 bocs már, hogy leírtam, hogy milyen dolgokra gyűjtök... Amúgy erre csak annyit mondok, hogy: Tegyük fel, hogy xy-nak szülinapja lesz, adok neki 5000 Ft-ot ajándékba, amit én kerestem meg mondjuk diákmunkával. Az onnantól xy pénze és nem az enyém.
2013. aug. 14. 17:54
 30/39 anonim válasza:

Én a fiamnak 25 ezret adok havonta, abból fizetheti a telefonját, vehet magának amit szeretne.

Ha pedig valami drágább dolgot szeretne, akkor szól, és megbeszéljük. Havi 3-4 ezer forint lényegében alig elég valamire: Egy McDonald's-os ebéd 1500 ft, egy cipő 15-20k, t-mobile ikon 400 előfizetés 12k/hó, stb. Ma már minden tö be kerül...

2013. aug. 16. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!