Mennyi zsebpénzt adnátok egy 13 éves kislánynak?
"mert az az én pénzem"
Nem, az nem a te pénzed, ha jobban megnézzük az az állam pénze, amiért a szüleid dolgoztak meg. Te mit tettél? Semmit, csak megszülettél. az lesz a te pénzed, amiért majd felnőtt korodban megdolgozol, és akkor rájössz, hogy nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy hogyan spórold ki a fiszfasz cupcake szarságokat.
13 évesen már szülő nélkül járkálnak a gyerekek a barátaikkal, ezért értelmetlen az, hogy nincs pénze, mert megkapja amire szüksége van. És ha elmennek valahova vonattal (tegyük fel, van bérlet) hazafelé meg a kánikula miatt felolvad a sín, és nem jár a vonat, és ezért metró+busszal kell hazajutni, akkor nem megy haza, mert nincs rá pénze? (nem hülyeség, 13 évesen 12 éves unokatesómmal megcsináltuk)
Heti 500 ft pedig egy fagyi.
Én 8 éves koromtól kapok rendszeresen zsebpénzt, 14 éves koromtól bankszámlára jön automatikusan. Ebből veszek magamnak ruhákat, megyek dm-be, mozi, meki, starbucks stb... A számlákat elteszem, és ha olyan, (sampon, tusfürdő, egészségügyi dolgok, vagy nem hatezredik póló) akkor visszakapom az árát anyuéktól.
Sokkal több értelme van, mint a minek neki pénz, megkapja ami kell.
Testvérem már 7 évesen sem azt kérdezte, hogy megkaphatja-e az ezredik sellőjét, hanem hogy ott van-e az ő pénztárcája.
Szóval 13 évesnek olyan heti 1000-1500, persze család anyagi helyzetétől is függ.
Attól, hogy tudja még nem tapasztalta meg.
Én is értem, hogy működik a számítógép mégsem tudom biztosra amíg össze nem rakok egyet.
Igen nincs gyerekem de 25 évesen igenis tudom, hogy az én gyerekemnek lesz zsebpénze mert én is akkor tanultam meg beosztani.
Én a fiamnak 25 ezret adok havonta, abból fizetheti a telefonját, vehet magának amit szeretne.
Ha pedig valami drágább dolgot szeretne, akkor szól, és megbeszéljük. Havi 3-4 ezer forint lényegében alig elég valamire: Egy McDonald's-os ebéd 1500 ft, egy cipő 15-20k, t-mobile ikon 400 előfizetés 12k/hó, stb. Ma már minden tö be kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!