Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi zsebpénzt adnátok egy...

Mennyi zsebpénzt adnátok egy 13 éves kislánynak?

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 17:10
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
89%

Hú, le leszek pontozva. Érzem.

13 vagyok, tavaly óta kapok zsebpénzt. (Bár nem rendszeresen, ha elfelejtek szólni nem adják oda.) Heti 200 ft-ot. Plusz néha adnak 200-500 ft-ot. (néha, vagyis olyan kéthavonta mikor rájuk jön az adakozás.)

És ettől még ugyanúgy nem cigizek és iszok mint előtte.

Valamelyik válaszoló azt írta, hogy mindent megkap a gyereke amit akar. Jó-jó, de ha elfelejti elvinni a kajáját iskolába, vagy még éhes miután megette, akkro éhezzen mert nincs nála 200 ft egy szendvicsre?

Kis összeget kell neki adni, akkor megtanulja beosztani.

2013. aug. 13. 20:35
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

13 éves vagyok és nem kapok zsebpénzt. Csak akkor ha suli van és nincsen szendvicsem akkor arra ,hogy a büfébe vegyek magamnak szendvicset. meg ha kell valami (és elég sürgősen) pl. szétment a cipőm stb.

Úgy szoktam pénzt kapni ,hogy mind 2 nagyszülőtől , kereszt szüleimtől, nagynénémtől . Karácsonyra, húsvétra , szülinapra.

De szerencsémre én és a tesóm is elég sokat szoktunk kapni (ezért nagyon hálás vagyok). És mostanra már összegyűlt elég sok. nem rég nyitottunk junior számlát ,mert már nem akartuk itthon tartogatni. De megint gyűlt össze valamennyi , mivel névnapomra is kaptam. Ami olyan ,hogy nem muszáj , de én szeretném (pl sokadik fülevaló :D ) akkor én azt megveszem magamnak. Ilyen dolgokra nem kérek pénzt. Bár van ,hogy raknak ki pl . egy ezrest.

De úgy nem szoktam zsebpénzt kapni ,hogy ilyenkor és ennyit .)

2013. aug. 13. 21:08
 13/39 anonim ***** válasza:
47%

Ha 13 évesen szerez cigit meg alkoholt azt nem a boltba veszi így pénz nélkül is megvan neki.

Szóval ez hülye indok.

2013. aug. 13. 21:13
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Azért üzenném a sok előző válaszolónak akik szerint a zsebpénz hülyeség, hogy ez szerintem segít megtanítani a gyerekeket arra, hogy nem csak úgy az ölükbe pottyan a telefon meg az új táska hanem arra spórolni kell:) egyébként én se kaptam zsebpénzt de ettől függetlenül támogatom a zsebpénzt (500ftmax hetente). Persze ha egyeseknek olyan hülye a gyereke, hogy ebből egyből alkoholt és cigit venne, mint ahogy az előttemszólók írták akkor nem ajánlott.
2013. aug. 13. 21:56
 15/39 anonim ***** válasza:
57%

13 évesen úgy kapartam össze a pénzt,vagy kértem reggel,mikor délután esetleg beakartam a suli mellé ugrani a boltba az egyik barátnőmmel.:) Nagyon jó emlék ez azóta is,mert azóta rengeteg pénz ment el rám,akkor meg 90 forint volt egy olyan "rúd"(mi így hívtuk,tök mindegy,hogy mi az,végülis süti)..és nagyon szerettük barátnőmmel,és ez volt a szokásunk,hogy ettünk iskola után,a posta előtt meg beszélgettünk egy öt percet.

Én majd a kislányomnak-vagy éppen a kisfiamnak,ha az lesz(tök mindegy,csak EGÉSZSÉGES LEGYEN ÉS LEHESSEN!!) lehet,hogy adni fogok egy 500-ast,amikor kér,vagy amikor eszembe jut,vagy eszébe jut.De ilyen,hogy rendszeresen kapjon,vagy fizetésszerűen ilyen nem biztos,hogy lenne még 13 évesen.Később se fizetésszerűen szeretnék a kamaszgyerekemnek majd pénzt adni,mert ez így olyan eltervezettnek,ridegnek tűnik.Ruha kell neki?Menjünk el együtt,megveszem,vagy odaadom neki rá a pénzt és vegye meg a barátnőjével.

Azt mondja nekem suli előtt reggel,hogy anya adj egy 1000-rest,vagy egy 2000-rest,mert beakarok menni a mekibe ma??Menj,kislányom/fiam,lakj jól,szórakozz jól,de vigyázz magadra!.. kb.

Ha meg nagyobb dologra gyűjtene,akkor többet adnék neki természetesen,de akkor azt mondanám,hogy nyári melóval,vagy diákmunkával keressen rá magának részben,mondjuk keressen meg az adott dolog árából mondjuk 10 ezer forintot..:)

17/L

2013. aug. 13. 22:38
 16/39 anonim ***** válasza:
68%

Ha egy gyerek soha nem kap zsebpénzt, nem is tanul meg bánni a pénzzel. Magyarországon ma sajnos hatalmas a pénzügyi kulturálatlanság, ezért sétálnak be pl. sokan hitelcsapdákba, többek között.

Nem értem, mi a baj azzal, hogy egy 13 évesnek, aki már nem is gyerek, hanem kamasz, zsebpénze legyen. Ennyi idősen már lehetnek igények, szeretne a barátaival beülni a Mekibe, vagy venni egy divatos nyakláncot, vagy bármit, amire nem akar a szülőtől kérni. De vannak olyanok is, akik félretesznek mindent, és gyűjtenek valami nagyobb dologra. Erre meg kell tanítani a gyerekeket. Akinek sosem volt pénz a kezében, az fogja rögtön elszórni, amikor végre hozzájut.

Én a magam részéről adnék heti 500 forintot, ez a minimum, de lehet, hogy 1000-et. Ez nem sok, de ahhoz elég, hogy a pénzről fogalma legyen.

2013. aug. 14. 00:08
 17/39 anonim ***** válasza:
én 6 éves korom óta havi 4000 Ft kapok. ..a max pénzem 160 000 FT volt. de aztán az szép lassan elment .. most épp telóra gyüjtök de a szülinapomra meglessz a pénz ( névnap, karácsony,szülinap + a havi 4 E . és szerintem jó ha van zsebpénze a gyereknek , igy megtanul a pènzel bánni ès ha olyasmit akar venni amit a szülök nem akarnak megvenni akkor azt megveheti a saját pénzéből ..13/l :))
2013. aug. 14. 00:46
 18/39 anonim ***** válasza:
80%

"Ha egy gyerek soha nem kap zsebpénzt, nem is tanul meg bánni a pénzzel. Magyarországon ma sajnos hatalmas a pénzügyi kulturálatlanság, ezért sétálnak be pl. sokan hitelcsapdákba, többek között."

Nem értek egyet. Nem akkor tanul meg bánni vele, amikor anyuciéktól kapott pénzt költi. Diákmunkával megszerzett saját pénzzel takarékoskodjon, és elég 15-6 évesen kezdeni. Amit maga keres és maga költ, abból tanul takarékoskodni az ember. Az ajándék pénznek kevesebb az értéke, főleg ha minden ok nélkül "csak úgy folyik" havonta.

Pl. most komolyan, nem kritka, de minek egy 13 éves gyereknek havi 10.000.- ruhára? Ugyanmár!

2013. aug. 14. 08:00
 19/39 anonim ***** válasza:

13-as!

Azt ő ugyan úgy kifizeti nem kell ennyire naivnak lenni...

14/F

2013. aug. 14. 08:02
 20/39 anonim ***** válasza:
37%
Teljesen mindegy, hogy a gyerek kap-e zsebpénzt, vagy nem, nem 13 évesen fogja megtanulni, hogy hogyan kell a pénzzel bánni, hanem akkor, amikor Ő dolgozik meg érte, és a SAJÁT fizetését költi el baromságokra. Majd akkor tudja meg, hogy milyen értéke van, ha emiatt nem tudja befizetni a számlákat, nem marad pénze kajára. Nem kis tiniként abból, hogy "ha ma veszek egy csokit, akkor holnapra nem marad rágóra". Ez egy baromság. Marha könnyű más pénzével gazdálkodni, és azon aggódni, hogy a következő héten vajon csak tescos, vagy Coca kólát tud venni. Meg mi az, hogy mi lesz ha a suliban megéhezik? Mekkora probléma! Ha tudnátok, hogy anyátok hányszor járt úgy a nehéz időkben, hogy több napig nem evett, csak hogy nektek meglegyen mindenetek!
2013. aug. 14. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!