Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15 éves gyerekednek mennyi...

15 éves gyerekednek mennyi zsebpénzt adtok egy hónapban?

Figyelt kérdés
A zsebpénz mellett még édességeket is vesztek neki ? Meg ruhákat is ? Vagy a zsebpénzből vegyék meg mind ezeket,ha esetleg annyit kaptak? A válaszokat Köszönöm!
2009. szept. 19. 13:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam kapni zsebpénzt ha kell vmi akkor szólok anyumnak pl ruha
2009. szept. 20. 12:29
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 évesen csak hétvégére kaptam pénzt, ha bulizni mentem (apa vitt és hozott haza). Esetleg hét közben pár száz Ft-ot, ha anyunak reggel nem volt ideje nekem is szendvicset készíteni (de ez nagyon ritka volt). 16-17 évesen havi 8000 Ft-ot kaptam. 18 évesen heti 5000 Ft-ot. A ruhákat anyuék vették, enni kaptam, stb... Most 19 éves vagyok, párom lassan fél éve velünk él. Megszűnt ezzel a zsebpénz. Illetve nem egészen, ha úgy vesszük, mert nem kell érte fizetnünk, hogy itt lakunk, anyuval felváltva főzünk, takarítunk, párom igazi ezermester és én is szeretek barkácsolni, kertészkedni, így ezeket együtt csináljuk (apu,anyu,párom,én,kicsik).

A két húgomnál a zsebpénzt-szerintem nagyon okosan-úgy oldják meg anyácskáék, hogy a suliban szerzett ötösökért kapnak 100 Ft-ot, négyesekért 50 Ft-ot, a rosszabb jegyekért pedig: hármasért nem kapnak semmit, kettesért 50 Ft-ot vissza kell adniuk, egyesért pedig 100 Ft-ot. Inspirálja őket a tanulásra és a pénzt is megtanulják kezelni. Igaz ők még csak 8 és 11 évesek. Valamint, a kisebbik zongorázik. Ha nagyobbik viszi el, akkor 200 Ft-ot kap, ha én, vagy párom, akkor mi egy ezrest. (Nem, mintha nem vinném el amúgy is, így csak akkor fogadom el, ha épp nincs pénzünk, mivel párom is és én is tanulunk és csak alkalmi munkáink vannak.)

Üdv:WG

2009. szept. 21. 19:08
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Én 15 éves lány vagyok és SOHA nem kaptam zsebpénzt!Ruhákat,kozmetikumokat,születésnapokat stb mind a saját pénzemből kellett fizetnem -.-".Pénzt csak a szülinapomra kaptam a rokonjaimtól.Nyáron dolgoznom kell,h legyen elegendő pénzem.Az egészben az a legrosszabb h a szüleim gazdagok és mégsem adnak zsebpénzt.Inkább vesznek egy 4.autót,minthogy a lányukkal törődnének....
2009. szept. 22. 22:43
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

De jó megy hogy havi 4000et kaptok, én 15 évesen se kaptam és most 18 évesen se kapok zsebpénzt.

Akkor van pénzem ha szülinapomra, névnapomra, karácsonyra kapok meg ha elmegyek dolgozni. Mostanában a ruhát is a zsebpénzemből veszem.

2009. szept. 23. 06:22
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én max.500Ft-ot adok,ha valami apróságot szeretnének,akkor meg tudják venni!Egyébként a ruhától kezdve az édességig mindent megkapnak,akkor felesleges több pénz!Szerintem!

2009. szept. 23. 12:07
 16/32 anonim válasza:
100%
én se kapok zsebpénzt. születésnapomra szoktam kapni 5000 ft-ot.ilyenkor van pénzem ruhára.nyáron van egyedül pénzem amikor takaritó vagyok egy fodrászatnál.csak kár hogy ilyenkor már nem mehetek mert iskola van.
2009. szept. 24. 12:09
 17/32 anonim válasza:
100%
Én sosem kaptam zsepénzt, most kutyát sétáltatok és abból van pénzem. Ha meg mégis kell vmi szólok anyunak és ált. ad rá pénzt:) 16/L
2009. szept. 24. 15:42
 18/32 anonim ***** válasza:
57%
17 éves vagyok. Én sokat szoktam kapni. Kb 50.000/hó ruhára, 3000 minden hétvégén buliba és naponta is kapok kajára a suliba, de az változó.
2009. szept. 24. 23:02
 19/32 anonim ***** válasza:
34%
18 vagyok, havi 1 milla zsebpénzt kapok + kocsit és motort tankolnak nekem.
2009. szept. 26. 11:29
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Én havonta kb 4-5ezer ft-ot kapok, amiből általában ruhákat veszek vagy valami cuccot ami suliba kell..néha még kapok 1000ft-ot abból veszek cigit, aztán a többi kaja meg innivaló..
2009. szept. 26. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!