Hány éves korotokban kezdtetek el rendszeresen zsebpénzt kapni?
11 éves voltam amikor a szüleim nyitottak egy bankszámlát apum és az én nevemen közösen.Havi 1000Ft-t utaltak rá, majd 13 éves koromtól 2000Ft havonta, most pedig 3000Ft-t.
Így mostanában akár magamnak is veszek ruhát, kozmetikumot, mert van spórolt pénzem, hiszen 11-12-13 évesen nem igazán költöttem semmire:D
15/L
5000Ft havonta, de ebből kell állnom a gitársulit is:S
13/L
én nem igazán kapok, volt egy kis időszak, amikor napi 400-at kaptam, de aztán elfelejtődött.. és most meg megint elkezdtük, és előre 2 hétre apu adott 6000-t :)
14/L
Én alsósként mindig megkaptam a visszajáró aprót a bevásárlás után, és ha valami pluszmunkát vállaltam otthon vagy a nagyiéknál akkor azért is adtak némi kis pénzt. Ezalatt azt értem, hogyha a megszokott kötelességeimen kívül végeztem valami olyat ami felnőtt dolga lett volna. És heti rendszerességgel kaptam zsebpénzt, nem kell nagy összegre gondolni, kb egy újság vagy 1-2 csomag matrica jött ki belőle.
Mire felsős lettem, megtanultam gyűjtögetni, rakosgatni, tervezgetni - és megbecsülni a nehezen elért dolgokat.
Gimisként heti 1000 ft-ot kaptam, nyáron mindig dolgoztam és néha évközben is ha nem volt túl nagy hajtás.
14 évesen már saját bankszámlám volt.
16 évesen itthon anyukám betegsége miatt én vittem a háztartás, főzés, rezsi intézése stb, mindent.
Ez is jó tapasztalatokat adott (bár kutya nehéz volt)...
én soha nem kaptam zsebpénzt!
néha ha kellet valamire kértem és adtak!
Én ünnepekre kapok pénzt (5-10e) másra igazán nem, talán kaja befizetésnél ha jön vissza párszáz azt elrakom.
14/f
jöhetnek még válaszok :)
Most se kapok... nem is kell igazán, nem tudnám elkölteni mindenem meg van ami kell :) De ha kérek vmire kapok :)
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!