15 éves gyerekednek mennyi zsebpénzt adtok egy hónapban?
Én azért támogatoma zsebpénzt, mert megtanulja, hgy a pénznek értéke van, nem a fán terem.
Nem úgy működik, hogy szólok anyunak és megveszi. Ő ezért a pénzért sokat dolgozik és ettől nem tanulja meg a gyerek, hogy mi a lényeges és mi a lényegtelen.
Családi körünkben van zsebpénz, a gyerekek elszórják eleinte minden bénaságra, aztán mennek a szülőkhöz, hogy mit szeretnének kapni. Aztán koppannak, hogy vedd meg magadnak a zsebpénzedből. Legközelebb már azt veszi belőle, amit tényleg szeretne és nem veszi meg, ami futó hóbort volt. És így kezdődik a felnőtté válás...
A kérdésedre még nem tudok válaszolni sajnos, az enyémek kicsik, még más kategória...
De édességet néha kapnak a családban máshol, de csak ha a szülő úgy gondolja, nem kérésre. Ha szeretne, vesz magának a zsebpénzből. Tehát a szülőé az meglepetés, váratlan édesség. Ruhákat kapnak, de ha "extra" kell, ami menő és enms zükséges, azt maguknak veszik meg. Pl. télire kap bakancsot, normális ár-határok közt, ha extra menő féle kell, akkor ráfizet az átlag-bakancsra és vehet menőt, de a különbözetet ő állja. Ha menő mez, póló, pulcsi kell, vesz magának. Átlagosat kap.
Én havi 3000Ft-t kapok.Kaját,üdítőt veszünk alapból és abból ha megkívánom a popcornt csinálhatok,nem kell külön vennem.Ruhákat általában külön pénzből kapok,de nem minden hónapban veszünk ruhákat.Természetesen ha olyan ruháról van szó amihez hasonló van és a szüleim értelmetlennek látják megvenni akkor azt saját pénzből tudom megvenni.De ez ritka.
Ezenkívül pedig sok pénzem van,mert már 11éves korom óta kapok zsebpénzt,bankkártyára.Természetesen 12-13éves koromig nem volt rá szükségem,így gyűlt rá a havi 1000Ft-t.Azóta fokozatosan növelték 3000Ft-ra.Tudják,hogy most már kell a pénz nekem.Suliba ha vmiért ott kell maradni és éhes vagyok tudjak venni még kaját,ajándékot venni rokonoknak,barátnőknek szülinapra,névnapra stb. Meg ha megtetszik vmi akkor azt megtudjam venni magamnak.
A zsebpénzen kívül szoktam kapni pénzt rokonoktól névnapra,szülinapra.
14/L
Nem értem értem, miért kellett lepontozni. Biztos rossz vagyok, hogy elmeséltem a helyzetem. Én csak ezt mondtam el, mégis lepontoztatok. Amúgy attól, hogy te másképp látod, kedves kérdező a helyzetet, még nem biztos, hogy az én válaszom rossz. Ennyi. Nyugodtan kényeztessétek a gyerekeiteket sok szarral, de ne csodálkoozzatok, ha a pénzüket csokira meg ilyenekre költik el! Aztán majd költhetsz fogorvosra meg ilyenekre. Ti tudjátok...
Az első válaszoló
18:14-es vagyok: 4000 ft az alap zsebpénze a 15 éves lányomnak + még amit kér (pl ruha) megkapja, illetve ha valamire kér pénzt, azt is adok neki.
gondolom mindjárt lepontoznak hogy mindent megkap a lányom és biztos egy elkényeztetett liba.
KEDVES 17:48-es én nem pontoztam le senki válaszát mivel értékelem hogy válaszolnak,ezért nem pontozok le senkit!
Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat
én 17 éves vagyok egy hónapra kapok 30ezret de abból amit itthoneszek azon kívül mást nem kapok abból veszek cigit ruhákat benzint motorba kocsiba autóra is én spóroltam össze a nyári munkáből meg az ilyenekből mondjuk a kötelezőt meg stb.-t azt fizetik. Egy hónapban 5ezer körül félre tudok tenni h. ha valamire kell egyszerr etöbb akkor tudjak miből elvenni meg ha még kell és kérek akkor adnak ha van ha meg nincs akkor csak hjónap eleje.
mielőtt valaki legazdagozna egyáltalán nem vagyunk gazdagok. Nekme ladámvan apának meg anyának meg közösen suzuki de az sem új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!