14-16 éves kamaszok! Mennyi zsebpénzt kaptok, és melyik megyéből írtok?
Én 20 000 Ft. - ot kapok havonta + ha kell még vmire akkor adnak.
16/L Pest megyéből
3ezer ft, de csak gyűjtögetésképpen, csak akkor használom, ha valami nagyobb értékű dolgot akarok megvenni. Amúgy a szüleim mindent állnak.
márciusban14/L és totál lényegtelen az, hogy honnan írok.
Azért kérdezem a megyét, mert nem egyforma az országban az életszínvonal, és kíváncsi vagyok ez mennyire hat ki a fiatalokra. A megye megjelöléséből pedig még biztosan nem derül ki a személyed.
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a többit:)
Én nem kapok zsebpénzt, viszont ha kérek valamit, azt megveszik. Ha pedig magam akarom megvenni, elkérem a pénzt. Próbáltuk a zsebpénzes dolgot, de nem mentünk vele semmire, mindenem meg van, amit csak szeretnék! (van életem, van családom, vannak szükséges cuccaim)
Nógrád megye
14/L
Napi 1000-1500 forint ebből kell az ebédemet és a reggelimet megoldani, a maradék pénzt megtarthatom ( persze ez hétköznap) ,de sokszor van, hogy nem költöm el ( mert anyám főz, vagy fizeti a kajámat ) és akkor nem ad másnap ,hanem a tegnapiból fizetem,de még így is heti kétezret el tudok sumákolni :D Konkrétan zsebpénzt nem kapok,de ha kérek/ kell valamire akkor adnak a szüleim.
15F , Pest
"Azért kérdezem a megyét, mert nem egyforma az országban az életszínvonal, és kíváncsi vagyok ez mennyire hat ki a fiatalokra."
Szerintem ez nem a zsebpénzen múlik,hisz gondolj bele van aki nem is kap zsebpénzt ,de mindene megvan van aki kb havi 1-2 ezret és nincs meg mindene.
Én nem kapok zsebpénzt,de ha kell valami oda megyek este apuhoz és kérek tőle,aztán vagy add vagy nem.
És viszonylag jól keresnek a szüleim,nem írom le mennyit nem az a lényeg csak,hogy soha nem értettem ezt a zsebpénzes dolgokat.Mondjuk bajom nincs vele,mert jó ötlet csak nem mindenkinek válik be.szerintem.
Csongrád megye.
Nem kapok konkrétan zsebpénzt, viszont ha kérek valamire pénzt (reális kereteken belül), adnak. Vagy pl most járt vissza diákcseréről egy kevés pénz, megtarthattam. Ez így nekem teljesen jó. Amúgy középosztálybeliek vagyunk, és Budapesten élünk.
15/l
Nincs havi fix összegem, amit megkapok, viszont 2-3 havonta apa ad 5000-10000 forintot, attól függően, hogy hogy megy a munka,
(természetesen nem költöm el az összeset)
15/l Borsod
2. vagyok.
Szerbia/Bácska/egyik város:D
Nem kapok zsebpénzt. Ha kell szólok és adnak.
Csongrád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!