Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi tévők legyünk, ha a 16...

Mi tévők legyünk, ha a 16 éves fiú gyermekünk biszexuálisnak vallja magát? Változik ez a dolog?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves fiam, aki azt mondja, hogy a fiúk is és a lányok is érdeklik. Most épp a fiúk felé húz. Ez a probléma akkor tudódott ki mikor véletlen nem zárta be a gépet és megláttuk, hogy egy meleg oldalon regisztrált és nézi a fiúkat. Persze sokkot kaptunk stb. egyszerűen annyira tanácstalanok vagyunk, hogy nem tudjuk mit csináljunk, hogyan kezeljük ezt a problémát. Véleményünk szerint a gyerek igazából hetero csak úgymond elakadt a pszichoszexuális fejlődésben. Azt mondta a pszichológus hogy ez a kamaszoknál gyakori probléma, hogy akár a saját nemük iránt is vonzódnak. A fiam azt mondta a pszichológusnál és nekünk is hogy őt egyáltalán nem zavarja ez a probléma, sőt ezt nem is érzi problémának, ezért nem is akar változtatni rajta. Kérem aki átélt már hasonlót, mint szülő vagy gyerek adjon tanácsot hogy mi tévők legyünk és változik-e ez a dolog, mert most legszívesebben elzárnánk előle az internetet és sehova nem engednénk, hogy nehogy érje semmilyen "rossz" hatás. Tényleg szépen kérem hogy csak az írjon akinek saját tapasztalata van, mert az átérzi a problémánk és tudja miről beszélek.

#meleg #biszexuális #16 éves kamasz fiú
2013. márc. 17. 19:47
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim válasza:
62%

Kedves Szülő!

Tekintettel arra, hogy több mint 1 éve íródott a kérdés, szeretnék érdeklődni arról, hogy mi a helyzet mostanság? Hogyan kezelted ezt a "problémát" a fiatokkal kapcsolatban? Mi lett az eredménye? Kinőtte? Makacsul tartja magát az eredeti biszexuális elképzeléseihez? Esetleg azóta már csak homoszexuális körökben gondolkodik?

2014. ápr. 10. 07:20
 52/60 anonim ***** válasza:
ezt nem lehet kinőni
2014. ápr. 10. 19:17
 53/60 anonim ***** válasza:

Remélem a jövőben kitalálnak vmi programot arra,hogy a szülőket megtanítsák bizonyos dolgokra.

Hogy mire számíthatnak.Vagy,hogy milyen problémák jöhetnek a gyerek különböző életszakaszaiban,vagy,hogy mire kell megtanítani a gyerekeket,és,hogy milyen tulajdonságaikat kell elfogadniuk.

Mondjuk havi 1 alkalommal elmehetnének ilyen eseményre,ahol oktató filmeket látnának.És akkor nem lenne egy tájékozatlan szülő.

2014. ápr. 11. 02:50
 54/60 anonim ***** válasza:
egy+ennyi
2014. ápr. 11. 02:50
 55/60 A kérdező kommentje:
eltelt 1,5 év és most már tudom, hogy a fiam nem bisexuális hanem meleg. ennyi. és igen tök jó lenne ha vhol meg lehetne tanulni ezt a helyzetet kezelni.
2014. szept. 4. 22:53
 56/60 anonim ***** válasza:
94%

Sajnos egy darabig itt még ez tabu dolog lesz.Illetve sokan nem nyílnak meg,nem lesz változás.

Az,hogy a család tudja,az csak egy kis szelet az egészből.

Ez nagyon kicsi,de fontos dolog.

Elsősorban talán azt kellene megtanítani a szülőknek,hogy a gyerek nem az ő második esélyük egy új életre,vagy egy eszköz,amivel kiteljesedhetnek,hanem egy új élet.

Ami lehet teljesen ellentétes a szülőkkel.

Nem nekik kell megtervezni az életüket,hanem az a saját dolguk,hogyan élnek.

Sajnos ma is van még rengeteg is ember,akik képtelenek úgy élni,ahogy nekik jó,úgy élnek,ahogy mások elvárják tőlük.

Mindenkinek 1 élete van.

2014. szept. 5. 00:44
 57/60 anonim ***** válasza:

Olvasgattam, olvasgattam és okvetlenül felmerült bennem pár dolog.

1) Én 15 voltam, amikor elmondtam édesanyámnak. Persze először meglepődött, de némi mérlegelés után mondta, hogy nem számít, az ő fia maradok attól is. Egy kérdés: szerinted más ember lett a gyerekedből, mint eddig? Már nem a gyereked, hanem egy kis buznyák, aki veled lakik, és akit szégyellni kell a világ elől?

2) Szegény anyámat az is hidegzuhanyként érte, hogy, amikor coming outoltam, egyúttal bejelentettem, hogy van egy tőlem idősebb férfi, akivel járok. Nem tiltott el, és mit ad Isten? Rengeteget tanultam abból a kapcsolatból, és jó ember lett belőlem. Nem ez a lényeg? Ellenben, igaza van annak a kommentelőnek, aki felhívta a figyelmedet arra, hogy a melegek melegek és nem pedofilok. Fontos ezt a kettőt elválasztani, mert a melegek között sem nagyobb a pedofilok aránya, mint a heteroknál.

3) Meg kellene tanulnod a dolgot most már igazán kezelni. Nem tudom, hazavitt már a fiad valakit bemutatni? Milyennek találtad a srácot? Megpróbáltad az emberi oldalát nézni, vagy csaka fiad megrontöóját láttad benne?

2014. szept. 5. 09:16
 58/60 anonim ***** válasza:
itt az egyetlen probléma, hogy a szülők szerint ez "probléma".
2014. szept. 5. 15:55
 59/60 anonim válasza:
Én már voltam ebbe a helyzetbe a fiam is 17 évesen kezdet vonzódni a saját neméhez...napról napra furcsábban viselkedett a jó kapcsolatunk megromlott vele,titkolózott és hazudozott.Egy nap leültünk beszélni vele,megkérdeztük,hogy miért viselkedik furcsábban és elmondta(amit mi már sejtettünk),hogy a fiukhoz vonzódik.A férjem ezt nem tudta elfogadni pszichológushoz akarta járatni,de én elleneztem,mert a fiam már ezt elfogadta magában és az ő élete,az ő döntése nem befolyásolhatom az érzéseit,mert ez ösztönből jön.Mert ha azt csináltuk volna amit ti akkor csak boldogtalanná tettük volna elértük volna,hogy örökké megutáljon minket.Mit értesz te az alatt,hogy furcsa?Attól,hogy még a saját neméhez vonzódik attól még ő nem idegen,nem abnormális ő a te fiad és így kell elfogadnod ahogy van.Amelyik pszichológus amelyikkel te beszéltél és azt állította "hogy ez nem ösztönből jön" az nem diplomázhatott le pszichológiából,mert ez ösztönből jön nem lehet befolyásolni.Szerintem ne járassátok pszichológushoz mert csak rosszabb lesz.Annyit tehetsz most,hogy elfogadod,szereted és mellette vagy!
2014. dec. 31. 22:54
 60/60 anonim válasza:

Két fiam is nem olyan rég jelentette be, hogy meleg. Meglepődtünk. Először sokként éltük meg, de gyorsan kaptunk még két hírt. Az egyik az volt, hogy mindkettőjüknek komolyabb párkapcsolata van. A másik az volt, hogy Ők egymásról már majdnem 2 éve tudják. Ez az utóbbi ugyan amennyire meglepett bennünket, annyira örültünk is Neki, mert végérvényesen kiderült, hogy mennyire összetartó a két fiú. Egyébként egyik 18, a másik 15 éves.

Remélem már teljesen fel tutátok fogni a pároddal, hogy a fiatoknak nem lány lesz az élete párja majd hanem egy másik fiú.

2015. ápr. 1. 13:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!