Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi tévők legyünk, ha a 16...

Mi tévők legyünk, ha a 16 éves fiú gyermekünk biszexuálisnak vallja magát? Változik ez a dolog?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves fiam, aki azt mondja, hogy a fiúk is és a lányok is érdeklik. Most épp a fiúk felé húz. Ez a probléma akkor tudódott ki mikor véletlen nem zárta be a gépet és megláttuk, hogy egy meleg oldalon regisztrált és nézi a fiúkat. Persze sokkot kaptunk stb. egyszerűen annyira tanácstalanok vagyunk, hogy nem tudjuk mit csináljunk, hogyan kezeljük ezt a problémát. Véleményünk szerint a gyerek igazából hetero csak úgymond elakadt a pszichoszexuális fejlődésben. Azt mondta a pszichológus hogy ez a kamaszoknál gyakori probléma, hogy akár a saját nemük iránt is vonzódnak. A fiam azt mondta a pszichológusnál és nekünk is hogy őt egyáltalán nem zavarja ez a probléma, sőt ezt nem is érzi problémának, ezért nem is akar változtatni rajta. Kérem aki átélt már hasonlót, mint szülő vagy gyerek adjon tanácsot hogy mi tévők legyünk és változik-e ez a dolog, mert most legszívesebben elzárnánk előle az internetet és sehova nem engednénk, hogy nehogy érje semmilyen "rossz" hatás. Tényleg szépen kérem hogy csak az írjon akinek saját tapasztalata van, mert az átérzi a problémánk és tudja miről beszélek.

#meleg #biszexuális #16 éves kamasz fiú
2013. márc. 17. 19:47
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
93%
Igen, véletlen hatására alakul ki, még az anyaméhben. Ez a genetikai kódolásából ered ugyanúgy mint a szemszíne, adhatsz neki színezett kontaktlencsét de a szeme akkor sem lesz barna, ha az eredetileg kék. Ugyanígy ráerőszakolhatod,hogy legyen "hetero" de soha nem lesz az.
2013. márc. 17. 21:48
 12/60 anonim válasza:
91%
Fogadjátok el, és támogassátok a gyermeteket. Én 21éves biszexuális lány vagyok, Most épp én is azt a korszakomat élem amikor a lányok felé húzok. A szüleim nem fogadják el, épp ezért titkolnom kell hogy barátnőm van. Ami nagyon nehéz, mert hazugságot mondok hazugság hátán, és ez nekem rettenetes. Volt már hogy azért adtam fel a kapcsolatom, mert anyum megtudta és mondta, hogy Ő ezt nem tudja elfogadni. Boldogtalan vagyok, pedig boldognak kéne lennem mert van aki szeret(baránőm) de nem vagyok, mert folyamat hazudok anyukámnak :( Ne akarjátok, hogy Ő is hazudozzon, hidd el neki is és nektek is rossz lesz a végén...
2013. márc. 17. 21:59
 13/60 anonim ***** válasza:
85%
a ti pszichológusotok sarlatán.
2013. márc. 17. 21:59
 14/60 anonim ***** válasza:
91%

"miért probléma? ha szülő lennél és az én helyemben lennél biztos nem kérdeznél ilyet! "

remélem érzed az iróniát. vedd észre, hogy nem tudtál válaszolni a kérdésre, nem tudtad elmondani, hogy mmiért probléma valakinek a szexualitása. azért nem tudtál válaszolni a kérdésre, mert ez nem probléma, csak te tartod annak. nagyon helyes, hogy jársz pszichológushoz, ezt neked kell feldolgoznod elsősorban, nem a fiadnak. remélem mihamarabb elfogadod a helyzetet.

2013. márc. 17. 22:02
 15/60 A kérdező kommentje:
még a következőket szeretném hozzátenni: először aki azt mondja hogy ez genetikailag van kódolva attól megkérdezem: miért nem halt még ki a Föld? másodszor: 3 pszichológus egyöntetű álláspontja szerint: 16 évesen még a szexuális érés folyamata zajlik, ebben a korban gyakran jelenig meg a bi-, ill. homoszexualitás, amely később átalakul(hat) heteroszexuálisra. harmadszor: először azt mondta a fiam a szakembernek hogy ezt csak kitalálta és nem igaz az egész. erre vonatkozó tesztek alapján és beszélgetés alapján azt állapította meg a pszichológus hogy a gyerek nem meleg és ezt valószínű dacból csinálja. hozzáteszem a fiamnak nem volt még szexuális kapcsolata sem fiúval, sem lánnyal. azt mondták sikerélményekre és önbizalom növelésre van szüksége.egésznap az internetet nyomta én inkább ebben látom a probléma eredetét.ja és aki azt kérdezi miért probléma annak leírom ha ő még azt se írja le hogy fiú vagy lány vagy szülő vagy mi. szóval probléma, mert a fiam eléggé befolyásolható és mi van ha megismerkedik egy idősebb faszival. szerinted egy 16 gyerek fel tudja mérni a tettei következményét?
2013. márc. 17. 22:41
 16/60 anonim ***** válasza:
93%

Mi van ha megismerkedik egy idősebb faszival és ha lányod lenne és az ismerkedik meg egy idősebb faszival. A homoszexuálisok nem perverzek és pláne nem pedofilok.

Attól, hoyg ez genetikailak gódolt sok emberben miért halna ki az emberiség, ráadásul ettől még nemző képesek természetesen.

Ennyi idősen már kialakul a szexuális identitás. Mellesleg minden ember biszexuális, csak van akiben erősebb a férfiak vagy a nők iránti vonzalom.

2013. márc. 17. 22:44
 17/60 anonim ***** válasza:
91%

"miért nem halt még ki a Föld?"

a tudomány mai álláspontja szerint és felmérések szerint 12 emberből átlagosan egy nem teljesen hetero, lehet bi,meleg vagy akár aszexuális

ha ezt nézzük marad 11 ember aki szaporodni fog és máris nem halt ki senki

nem csak embereknél, de állatoknál is jelen van a homoszexualitás

például azt hiszem egy német állatkertben él egy meleg pingvin pár, kérlek akkor nekik is magyarázd el,hogy ez nem genetikai eredetű,mikor ők a belső ösztöneik után mennek

egy 16 éves jó esetben feltudja mérni a tettei következményét, ha csak nem értelmi sérült. Egyébként ha egy idősebb pasival lenne sem tehetnél semmit, mivel Magyarországon 14 éves kor felett dönthet az egyén arról,hogy kivel bújik ágyba.

Inkább el kéne fogadnod őt,úgy ahogy van,hogy tudja megbízhat bennetek és ezzel kerülöd el a legkönnyebben,hogy bármilyen hülyeséget csináljon.

2013. márc. 17. 22:54
 18/60 Kyriel válasza:
93%
Kedves szülők , én egy meleg 25/F -vagyok és nem hinném hogy ez probléma lenne , ilyenkor általában ti szülők nem azért viszitek dilidokihoz hogy meggyógyuljon hanem azért mert kapásból attól féltek hogy mi van ha más is megtudja, az én szüleim teljesen jól fogadták és nem ítéltek el , azóta is párommal élek immáron 6 éve szüleim szomszédjukként =) Értsétek meg fiiatokat és ami neki jó az legyen nektek is az mert ha dokihoz járkáltokvele azzal csak megutáltatjátokat magatokat.
2013. márc. 18. 08:12
 19/60 anonim ***** válasza:
92%
azt más ember nem tudja megmondani, hogy a fiad meleg e, csak ő maga.
2013. márc. 18. 10:02
 20/60 anonim ***** válasza:
87%

Anno velem is csináltak ilyen pszichológiai teszteket, elég sokat. És végül az eredmény az lett, hogy férfias típusú vagyok és, hogy semmi baj a szexualitásommal. És nem hazudtam a teszten, ezt akkor a pszichológus is kiemelte. És lám mégis meleg vagyok, boldog kapcsolatban élek 3 éve a barátommal.

Persze én is elnyomhattam volna magamban, akkor egyedül lennék megnyomorodva most. Lehet a fiad egy lány mellett találja meg a boldogságot, de lehet, hogy fiú mellett. Mért gondolod, hogy a homoszexuális vagy biszexuális élet, csak szörnyűséggel és kudarccal jár? A heterók nem szoktak szenvedni? Pedig hát ők nyíltan csinálnak mindent, nem kell titkolózniuk.

Egyébként nem tudhatjuk, hogy mi lesz a fiaddal. Minden változhat. Valóban szoktak a kamaszok néha érdeklődni a saját nemük iránt, de szerintem ezek, csak belső képzelgések. Ha valaki már ismerkedni is akar akkor ott több lehet. De ezt, csak a fiad tudhatja.

Ne tilts meg neki semmit, pontosabban ne tilts meg neki olyat, ami amúgy megengedhető lenne. Mert majd elkezd hazudozni, persze utána majd ezt is ráfoghatják a biszexualitás számlájára, hogy: na, tessék, ezek az emberek hazugok!

Mert sajnos ilyen gyakran előfordul. Önbeteljesítő jóslat. Te úgy érzed, hogy a fiad biszexuálisan nem lehet boldog, de igazából mindent meg is teszel, hogy ne lehessen az. Orvoshoz viszed egy olyan dolog miatt, ami nem betegség és nem tehet róla, már az eltiltáson gondolkozol, mert tudtommal azt akkor szokás, amikor valaki rosszat követ el. És így akarod, hogy boldog legyen a fiad?

23 meleg F.

2013. márc. 18. 10:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!