Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi tévők legyünk, ha a 16...

Mi tévők legyünk, ha a 16 éves fiú gyermekünk biszexuálisnak vallja magát? Változik ez a dolog?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves fiam, aki azt mondja, hogy a fiúk is és a lányok is érdeklik. Most épp a fiúk felé húz. Ez a probléma akkor tudódott ki mikor véletlen nem zárta be a gépet és megláttuk, hogy egy meleg oldalon regisztrált és nézi a fiúkat. Persze sokkot kaptunk stb. egyszerűen annyira tanácstalanok vagyunk, hogy nem tudjuk mit csináljunk, hogyan kezeljük ezt a problémát. Véleményünk szerint a gyerek igazából hetero csak úgymond elakadt a pszichoszexuális fejlődésben. Azt mondta a pszichológus hogy ez a kamaszoknál gyakori probléma, hogy akár a saját nemük iránt is vonzódnak. A fiam azt mondta a pszichológusnál és nekünk is hogy őt egyáltalán nem zavarja ez a probléma, sőt ezt nem is érzi problémának, ezért nem is akar változtatni rajta. Kérem aki átélt már hasonlót, mint szülő vagy gyerek adjon tanácsot hogy mi tévők legyünk és változik-e ez a dolog, mert most legszívesebben elzárnánk előle az internetet és sehova nem engednénk, hogy nehogy érje semmilyen "rossz" hatás. Tényleg szépen kérem hogy csak az írjon akinek saját tapasztalata van, mert az átérzi a problémánk és tudja miről beszélek.

#meleg #biszexuális #16 éves kamasz fiú
2013. márc. 17. 19:47
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem itt most az a fontosabb, hogy a gyereked hogyan éli meg ezt az egészet. Szerintem nem érdemes sértegetned azokat sem, akik az ő szemszögéből válaszolnak, hacsak nem vagy olyan önző, hogy a fiad érdekeit háttérbe szorítsd. Nyilván nem így van, és hidd el, én sem és mások sem akarnak rosszat a válaszaikkal. És kitartok amellett, hogy a fiad helyében én nem szeretnék olyan bánásmódban részesülni, mint amilyenben egy kábítószeres részesül.
2013. márc. 26. 23:21
 42/60 anonim ***** válasza:
95%

"egyikőtöknek sincs gyereke, akkor mi jogon ítélkeztek?????"

mi ez a hiszti? honnan tudod, hogy kinek van gyereke és kinek nincs?

2013. márc. 27. 21:58
 43/60 anonim válasza:

16 éves lány vagyok, biszexuális. Szülők ezt véletlen tudták meg, de meglepően jól fogadták. Annyit mondtak, hogy nem örülnének, ha Ibolyának hívnák a férjem.

Szerintem nem nagy baj, ha az, ami... bizonyos keretek között.

2013. ápr. 18. 16:40
 44/60 anonim válasza:
Nem olvastam végig, de szerintem #5-öt mindenki oszthatja! Szinte az én gondolataimat közölte.
2013. jún. 1. 20:31
 45/60 moonlightsentinel ***** válasza:
96%

Üdv! 18 éves meleg srác vagyok (hála Istennek én totál elfogadó szülőkkel ^^ ) és ismerek jó pár másik meleget. Saját, meg a környezetem tapasztalatából mondom, hogy az ilyen tizenéves biszexualitás az általában tényleg csak egy kilengés, 90%-ban változik: viszont nem a heteró irányba :)

Ne haragudj, de egy ilyen pszichológushoz járatni a gyereket, aki azt mondja, hogy egy heteró fiú önbizalomnövelésből regisztrált egy MELEG oldalra??? Normális? De most komolyan, végiggondolta vajon, mit mond? :D

Egyébként meg tökmindegy, hogy genetikai, vagy tanult dolog, sosem értettem, minek kell ezen vitatkozni. Nyilván, ha tanult, akkor sem hipphopp egy fél éves baráti társaság miatt lesz a heteróból meleg, hanem ez már kora gyermekkortól tartó beidegződések, környezeti hatások eredménye. De egyébként mindegy is, szülőként akkor is meg kell tanulnod elfogadni és tiszteletben tartani, ha öröklött (genetikai), vagy ha valami tudattalan módon választott, tanult dolog ez.

Egyébként egy valamit tudnék javasolni, ha szabad: adj magadnak időt (és neki is, de leginkább magadnak). Nem baj, ha nem akarsz beszélni erről, nem baj, ha nem akarod még tudomásul venni, ehhez kellhetnek hetek, hónapok. Lassan, kis lépésekben menni fog ;)

18/F

2013. jún. 30. 02:32
 46/60 moonlightsentinel ***** válasza:
Huhh most látom csak milyen régi ez a kérdés, nem tudom, miért dobta nekem ilyen előre :D Remélem már valamennyivel előrébb jártok azóta :)
2013. jún. 30. 02:33
 47/60 anonim ***** válasza:
90%

Ha ennyire szülőt akartál,akkor tessék!Itt egy anya,szerintem tanulhatnál tőle!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=fO6blVKLCQw

2014. ápr. 9. 16:07
 48/60 anonim ***** válasza:
90%
Változni változhat. Erőltetni vagy nyomást helyezni rá miatta, esetleg szégyent kelteni benne nem szabad, azzal csak tönkreteszed, mivel ez elsősorban nem szándék kérdése.
2014. ápr. 9. 16:47
 49/60 anonim válasza:
92%

EZ NEM PROBLÉMA!!!!!!!!!

1.Akkor sincs közötök hozzá,ha a szülei vagytok

2. Ez teljesen normális

3. Nem kell pszihológushoz járni,nem idegbeteg,nem gyilkos,stb. csak vonzódik a saját neméhez

4. Ha jó kapcsolatot akartok a saját gyereketekkel,elég rossz úton jártok,mert ha így kiaakadtatok,hogyan várnátok el tőle,hogy normálisan is,őszintén elbeszélgessen veletek.

2014. ápr. 9. 21:30
 50/60 anonim válasza:

Bár a kérdés már 1 éves... de mivel vannak friss válaszok, megpróbálom én is.

22 és lány vagyok. Biszex (tudom, pedig még sosem voltam pasival!). A pszichomókus nálam is arra jutott, hogy teljesen hetero vagyok, pedig őszintén válaszoltam. És mit ad Isten? 4 éve élek együtt a barátnőmmel :)

A genetikáról meg csak annyitt... 4 macskám van (3 fiu, 1 lány), és az egyik (fiu) teljesen homo :D A lányra rá sem néz, de a másikat toszogatja :D Ilyet max hatalmi harcból szoktak, de itt nem az van, hisz az "áldozat" az a tipikusan mindenkinek megadja magát, vele lehetetlen hatalmi jarcot folytatni... emellett nem durván támad rá, hanem előtte percekig puszilgatja :)

Elmondtuk egy állatorvos ismerősünknek is (ismeri mind a 4 cicát), és amikor megtudta a részleteket teljesen ledöbbent :D Azt mondta nem lehetetlen, bár ő még nem találkozott homokos macskával, de (minden részletet ismerve) erre jobb magyarázatot tényleg nem tud :)

2014. ápr. 10. 02:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!