Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi tévők legyünk, ha a 16...

Mi tévők legyünk, ha a 16 éves fiú gyermekünk biszexuálisnak vallja magát? Változik ez a dolog?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves fiam, aki azt mondja, hogy a fiúk is és a lányok is érdeklik. Most épp a fiúk felé húz. Ez a probléma akkor tudódott ki mikor véletlen nem zárta be a gépet és megláttuk, hogy egy meleg oldalon regisztrált és nézi a fiúkat. Persze sokkot kaptunk stb. egyszerűen annyira tanácstalanok vagyunk, hogy nem tudjuk mit csináljunk, hogyan kezeljük ezt a problémát. Véleményünk szerint a gyerek igazából hetero csak úgymond elakadt a pszichoszexuális fejlődésben. Azt mondta a pszichológus hogy ez a kamaszoknál gyakori probléma, hogy akár a saját nemük iránt is vonzódnak. A fiam azt mondta a pszichológusnál és nekünk is hogy őt egyáltalán nem zavarja ez a probléma, sőt ezt nem is érzi problémának, ezért nem is akar változtatni rajta. Kérem aki átélt már hasonlót, mint szülő vagy gyerek adjon tanácsot hogy mi tévők legyünk és változik-e ez a dolog, mert most legszívesebben elzárnánk előle az internetet és sehova nem engednénk, hogy nehogy érje semmilyen "rossz" hatás. Tényleg szépen kérem hogy csak az írjon akinek saját tapasztalata van, mert az átérzi a problémánk és tudja miről beszélek.

#meleg #biszexuális #16 éves kamasz fiú
2013. márc. 17. 19:47
1 2 3 4 5 6
 21/60 bor zoltán válasza:
16%
Végigolvastam a válaszokat és meglepő módon nem lepődtem meg,az alaptétel az hogy a homoszexualitás normális,véleményem szerint ha ez így lenne kihalnánk.Ezt csak azért írtam le mert értem a problémát.A szexuális viselkedés lehet genetikailag kódolt de lehet tanult is,ha az utóbbi,akkor a baráti körben van a gond,ez esetben lehet tenni valamit,de ha az előbbi akkor a világon semmit.És ha rákényszerítitek a számotokra elfogadható viselkedésre,az számára csak egy szerep lesz a külvilág számára.Megnehezíti az életét,és majd a párjáét.Ha pedig elzárjátok előle a netet azzal csak dacos ellenállást generáltok,mivelhogy kamasz.Ha szerintetek valójában hetero,akkor nincs mitől tartani magától is elmúlik ha csak lázadás.Ja és sajna én is érintve vagyok,az öcsém melegebb egy kazánnál,ettől függetlenül az öcsém,csak nem barátnője van hanem fiúja,aki egyébként jó haverom.
2013. márc. 18. 10:54
 22/60 anonim ***** válasza:
89%

bor zoltán

Ha mindenki nő lenne, akkor is kihalnánk.

Ezek szerint az se normális?

Nem kéne ilyen primitíven látni a világot. Vannak egyensúlyok is. Ha mindenki meleg lenne, az nem lenne normális, de nem így van. Mindenhol a világon ugyan az az arány (5-10%).

2013. márc. 18. 12:46
 23/60 anonim ***** válasza:
84%

lemerném fogadni, hogy a gyereketek csőmeleg, a biszexualitást csak hazudja, mert tudja, hogy milyen korlátoltak vagytok.

Le merném fogadni, hogy ha bevallaná, hogy meleg, elvágnátok a torkát.

Ezt ő is tudja, azért kamuzik.

Ha biszex lenne, akkor biszex oldalakat nézne (jó sok van belőlük), nem pedig meleg oldalakat.

14 évesen szoktak sokan vonzódni a saját nemük iránt is a pubertás miatt, de ez nem olyan erős, hogy eljusson addig, hogy elfogadják magukban a dolgot, pláne, hogy a nyilvánosan is felvállalják.

Teljesen el vagy foglalva azzal, hogy sajnálod saját magadat, a fiad érzéseivel pedig nem is foglalkozol.

A mostani viselkedéseddel rengeteget ártasz a gyerekednek.

Az lesz a vége, hogy öngyilkosságba fogod kergetni.

Kellemetlen lesz majd anyagyilkosként élni.

2013. márc. 18. 12:52
 24/60 anonim ***** válasza:
82%
Az utolsó egy kicsit drasztikusan írta le dolgokat, de akkor is neki van igaza. Nagy valószínűséggel csak azért mondta, hogy biszex, mert tudja, hogy milyen a hozzáállásotok.
2013. márc. 18. 13:27
 25/60 anonim ***** válasza:
85%
szomorú, hogy olyan anya vagy, akinek a gyermeke nem merte elmondani, hogy meleg, hanem úgy kellett lebuktatnod.
2013. márc. 18. 13:38
 26/60 anonim válasza:
92%

Én szintén egy biszex fiú vagyok, 17 éves. Kb. egy fél éve történt meg hogy megismerkedtem egy fiúval akihez nagyon vonzódom a mai napig, és folyamat azon dolgozom, hogy végre az enyém lehessen. Nem gondoltál még rá, anyuka, hogy esetleg a fiad is megismert valakit? Én szintén egy otthonülő típus vagyok, egész nap a netet nyomtam. és mégis, ekkor az egy alkalommal, mikor kiruccantam a haverokkal, megismertem, ezt a fiút. : ) És nem bántam meg. Sőt! Az hogy ő egy fiú, és nem lány, akkor mi van? Semmi. Attól még nekem ő szebb bármelyik toppmodel csajnál. De az, hogy én bisex vagyok, nem gáz, hanem inkább sokkal nagyobb lehetőség. Hiszen a heterok csak a lányok közül válogathatnak(a fiúk persze), viszont a biszexek szét nézhetnek lányok és fiúk terén is. : ) Lényegében kétszer akkora esélye van arra, hogy talál maga mellé valakit, akit igazán szerethet. Kétszer akkora az esélye annak, hogy majd azzal él együtt akit szeret, és nem pedig ottragad nálatok, és majd 40 évesen elgondolkodik, hogy valamit rosszul csinált az életben, majd ne adja az ég, öngyilkos lesz. Ezt szeretnéd anyuka? : (

Szerintem nem. Tudd elengedni a fiad. Az én anyukám is megtette. Azt mondta tegyek bármit vagy legyek bárki, a fia vagyok és az maradok. Tedd te is ezt. Öleled át, és ne hagyd h csüggedjen. Állj mellé bármiről is legyen szó.

És az, hogy eltiltod mindentől, csak ront a helyzeten. Ha haza hozott volna egy fiút, és vele kapod rajta, akkor hidd el lenne okod kiborulni a dolgon. De így nincs. Mert nem tett semmi rosszat. Sőt, őszinte volt veletek, és ez hatalmas lelki erőre vall. Becsüld ezt meg. : )

Próbálj meg vele beszélni, arról, hogy ha nem is könnyen de elfogadod majd szépen lassan a helyzetet, de mondjuk ne hozzon haza senkit vagy ilyesmi, mert téged zavar. Igazából ezt már te tudod csak. De inkább arról beszélj vele, hogy tetszik e neki már valaki, vagy hasonló, és semmi esetre se BESZÉLD RÁ HOGY HETERO LEGYEN!!! Nem szabad! Csak rontasz vele, és akár még ott is hagyhat titeket. Szóval csak óvatosan. Tinédzser vagyok én is, és ő is. Tudom, és felfogom mi zajlik most a fejében a fiadnak. Semmi esetre se zárd el, és kezeld betegként, mert ez elfajul majd, és olyat tehet, amit még ő is, és ti is megbánhattok majd. : )

Remélem segíthettem. Kívánom, hogy legyen nagyon boldog élete a fiadnak, veled az oldalán.

2013. márc. 18. 15:50
 27/60 anonim válasza:
82%
Én 12 éves koromkor tudatosult bennem a melegségem, de csak 18-19 évesen fogadtam el magam. 1 valakivel voltam. De talán ha toleránsabb környezetben nőttem volna, most nem itt tartanék. 22/f
2013. márc. 18. 16:18
 28/60 anonim válasza:
88%

"miért nem halt még ki a Föld?"

Ez a kérdés egyenértékű lehetne azzal hogy miért nem mindenkinek barna a szeme, vagy miért nem csak férfiak élnek a földön? Ha ebből nem érted, nézz utána annak hogy mit is jelent a genetika.

"3 pszichológus egyöntetű álláspontja szerint: 16 évesen még a szexuális érés folyamata zajlik, ebben a korban gyakran jelenig meg a bi-, ill. homoszexualitás, amely később átalakul(hat) heteroszexuálisra."

Ez teljesen igaz, azonban aki felregisztrál meleg társkeresőkre az nem kíváncsiságból teszi, hanem mert már rég tudatosult benne a mássága és elfogadta ezt.

"először azt mondta a fiam a szakembernek hogy ezt csak kitalálta és nem igaz az egész. erre vonatkozó tesztek alapján és beszélgetés alapján azt állapította meg a pszichológus hogy a gyerek nem meleg és ezt valószínű dacból csinálja."

A legtöbb tesztet könnyűszerrel át lehet vágni, és valószínűleg a fiú is csak azért mondta ezt a pszichológusnak mert elege van abból hogy a szülei nem hagyják békén és ilyen helyekre járatják. Itt egyedül nektek van szükségetek pszichológusra hogy feldolgozzátok a helyzetet. Egyébként is rengetek a kontár "pszichológus" akik lehet elvégzik nagyjából az egyetemet, viszont valójában nem értenek hozzá semmit és íme az eredménye. Nehéz jó pszichológust találni, de a szeretet sokkal több gyógyításra képes mint egy agyturkász.

"a fiamnak nem volt még szexuális kapcsolata sem fiúval, sem lánnyal."

Ti minden nap minden egyes percében otthon vagytok? Igaz könnyen megeshet hogy még nem volt neki mert fiatal, de ebben nem lehetsz ennyire biztos. Én sem mondanám el neked miután pszichológushoz ráncigálsz.

"szerinted egy 16 gyerek fel tudja mérni a tettei következményét?"

Egy szellemileg nem csökkent elméjű 16 éves fiatal fel tudja mérni a tettei következményeit. Igaz emberfüggő, én már 10 évesen is tudtam mit miért teszek, van aki máig csak követi a csordát.

Végszóként: én nem akartalak letámadni, csak szeretnélek kicsit nyugvásra inteni. Lassítsatok le, gondoljátok át, és legfőképpen jöjjetek rá hogy itt önzésnek helye nincs. Nektek el kell fogadnotok a saját gyermeketek olyannak amilyen és megpróbálni a helyes úton tartani. Még ha nehéz is elfogadni próbáljátok elhinni hogy a melegség, biszexualitás nem egy rossz út. Csak kettő a sok közül amelyeket ugyanúgy lehet helyesen és rosszul járni.

Ui.: Ez nem probléma. A probléma ott kezdődött hogy nem építettetek ki bizalmat a fiatok és köztetek. Ebből fakadóan ti "megláttátok" azaz kutakodtatok utána és így rábukkantatok ezekre az oldalakra. Nem kéne ide semmi pszichológus, csak igazi családi szeretet, tisztelet és bizalom.

2013. márc. 18. 16:53
 29/60 anonim válasza:
96%

Szervusz.

Kérd meg egy pszichológust, hogy végezze el a gyermeken a "Szondi-tesztet".

Ez egy elég régi és megbízható teszt. Ha 5-ször megcsinálja már biztosan lehet tudni, hogy mi is a helyzet a fiatokkal.

A mi fiúnk 15 volt mikor elmondta, hogy bizony.. Biszexuális. Először mi is végigjártuk ezeket a köröket. Aztán lassan de megpuhultunk . Láttuk, hogy a teszt mindig kimutatta, és, hogy a fiunk sem változott.

Ajánlom figyelmetekbe az Imák Bobbyért című filmet.

Nekünk sokat javított a gondolkodásunkon.

Ma már elfogattuk őt. (Sok idő telt el, azt hittük formálhatjuk, hogy ki lehet belőle ölni.. Volt hogy megvetéssel néztünk rá. Szégyelljük is magunkat. Sok idő kellett, de még is a fiúnk.)

Most 23 éves és pszichológiát tanul. Büszkék vagyunk rá.

Eddig egyszer volt komolyabb kapcsolata fiúval. Mikor hazahozta már elfogattuk őt. Kicsit furcsa volt. És mikor a telefonba azt mondta az anyjának: "Anya szeretném áthívni a kedvesemet hétvégére" - A párom sokszor még mindig egy lányt képzelt az oldalára. 21 éves volt.

Annak a kapcsolatának vége. Most nincs senkije (tudomásom szerint) . Jelenleg jó viszonyban vagyunk. Amiért hálás vagyok. Sokszor undok voltam vele. Pedig a FIAM! Azért szeretnélek megkérni, hogy ne bántsd a tiédet. Szeressétek és töltsetek vele sok időt. Nehéz lesz. De meg kell vele békélnetek, ha nem is . Legalább meg kell tanulni ezzel együtt élni. Sok szerencsét nektek. Hosszú az út, de segíthettek ha jól fogjátok föl és nem kínozzátok szegényt további szakemberekkel. Mert neki is borzalmasan nehéz.

A film linkje (kérlek nézzétek meg): http://www.youtube.com/watch?v=sW9KZArVDJk

2013. márc. 18. 20:11
 30/60 anonim ***** válasza:
78%

kedves anyuka

szomorúan olvastam végig a mind a két hozzászólást, érthető ugyan, hogy az első reakció elítélni, dokival beszélni erről, majd ő biztosan heterot csinál belőle valahogy

18 évesen engem is járattak (teljesen más okból), hozzáteszem anyum ezt igazán fontosnak tarthatta ugyanis nem vagyunk egy gazdag család, de minden egyes alkalommal otthagytunk 7ezer forintot 2 óráért, most így pár évvel később nyugodtan kijelenthetem, hogy csak pénzkidobás volt....

mikor olvastam azt a sort, hogy a pszihologus _MEGÁLLAPÍTOTTA_ hogy a gyerek csak dacból csinálja, nem is meleg valójában, ez még változhat, hát röhögnöm kellett.

az az igazság, hogy ha gyerek már regisztrált is egy ilyen oldalra, akkor ő bizony f@szt szeretne szopni, már elnézést

ez nem feltétlenül ok akkora aggodalomra, mint azt először a szülő gondolná, nálam is asszem 15 évesen jött elő először, én is bi vagyok

hosszabb kapcsolatom csak lánnyal volt eddig, néha lefeküdtem fiúkkal is, és ez így jó nekem, később, talán 5-10 év múlva pedig családot is szeretnék, most 23 vagyok

2013. márc. 19. 14:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!