Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek rohadt vagyok?

Szerintetek rohadt vagyok?

Figyelt kérdés
A feleségem szerint szemét vagyok, mert nem engedem megvenni a gyereknek egy telefont 160 e-ért, amikor van egy ugyanolyan 130 e-ért csak más a színe. (fekete-fehér) Tényleg én vagyok hülye, vagy megér 30 ezret egy szín???

2012. dec. 4. 18:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
*szerintem
2012. dec. 4. 21:21
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző!

Ha a kedves kérdező a Rózsadombon lakna, és valóban aprópénz lenne neki, akkor miért töltené azzal az idejét, hogy kérdést tegyen fel rá?

2012. dec. 4. 21:28
 13/28 anonim ***** válasza:
87%
hagyjuk már, fake.
2012. dec. 4. 22:30
 14/28 anonim ***** válasza:
86%
Telefont venni a gyereknek, pláne ennyiért, színtől függetlenül hülyeség.
2012. dec. 5. 09:09
 15/28 anonim ***** válasza:
32%
Minek neki telefon?
2012. dec. 5. 09:48
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hülyeség ennyiért telefont venni.

Aki szerint meg csöves lesz attól a gyerek, hogy nem iPhone 5-öt kap hanem mondjuk egy Galaxy Ace-t, attól kérdezém:

Tényleg csak ez a két véglet létezik számára? Valóban csöves lesz attól egy gazdag család gyermeke, mert nem kap meg indokolatlanul drága dolgokat? Kötve hiszem. Csak sok meggazdagodott szülő beleesik a "ha már nekem semmim sem volt gyermekkoromban, akkor legalább a gyerekem ne szenvedjen hiányt semmiben" hibába.

Mert a ne szenvedjen hiányt semmiben nem egyenlő azzal, hogy pl Mága Dzsennifernek otthon van egy inasa és külön sofőrje is van, aki minden délután szépen hazaviszi őt az iskolából (osztálytársait ismerem, ez BIZTOSAN így van). Más kérdés, hogy maga a lány aranyos, meg minden. De 1-10-es skálán mennyire lesz így életképtelen, ha mindent a segge alá tolnak? Mindezt azzal a jelszóval, hogy ha Zolika szegény volt, akkor Dzsennikének meg legyen kinyalva a feneke.

Szóval kérdező, nemhogy 30e sok egy színért, de 60ezerért már hét nyelven beszélő telót lehet kapni.

2012. dec. 5. 09:56
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eleve nem kéne a gyereknek 130ezerért sem telefon.
2012. dec. 5. 11:35
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Vigyed a gyereket kirándulni, világot látni. És tanítsd meg, hogy ezt a pénzt ő hogy tudja majd később megteremteni. Ha ilyen telefonokat és sz..okat vásárolgatsz neki, akkor azt fogja megtanulni, hogy a pénzért nem kell küzdeni, minden az ölébe hullik úgy, hogy egy szalmaszálat nem tesz arrébb. Régivágású, művelt tehetősebb családnál érdekes módon ez nem probléma, hanem ez az újgazdagok betegsége. Az asszonnyal is komoly gondok vannak, mi az istent pótolsz te otthon a pénzzel?!

Én a helyedben megfognám a pénzt, bizony még tehetős létemre is spórolnék és ezt várnám a többiektől is. Nem attól leszel jó apa és jó férj, hogy mindent a fenekük alá teszel. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ez a kapcsolat rohadt köztetek a pároddal már egy ideje. Talán végig kellene gondolni mi az érték és mi nem. Elég sok ismerősöm van felsőbb körökben (kultúráltabb rétegből), egyik sem tömi a gyerekek zsebét pénzzel és macsó cuccokkal. Helyette megköveteli, hogy az iskolában jól tanuljanak, járatja őket többféle különórára a legjobb tanárokhoz és komoly elvárások vannak. Ha mindenki jól teljesített, akkor jutalom egy több hetes külföldi nyaralás, valami egzotikus országba.

2012. dec. 5. 12:42
 19/28 anonim ***** válasza:

# 10

Akkor, ha ott lakik: Nem problémázik ilyenen, másrészt nem mondtam, hogy ezzel akarom a pénz megbecsülésére tanítani... Miért általánosítasz engem a tömeghez?

Na, meg akkor is kismillió jobb dolog van, mint amennyit erre költ. Én idén megyek iskolával angliai kirándulás 170k, és szerintem ez sokkal jobban megéri, mint egy szaros teló. (És megjegyzem jobb telókat olcsóbban is lehet kínából hozatni, csak nem ficcog rajta se alma, se samsu felirat...)

2012. dec. 5. 13:56
 20/28 anonim ***** válasza:

"Szerintetek rohadt vagyok?"

egy felnőtt komolyan fogalmaz így???

2012. dec. 5. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!