Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan rohadt mocsok napom...

Olyan rohadt mocsok napom volt, nagyon feszült vagyok, sirdogálok magamban, segitetek pár szóval?

Figyelt kérdés

15 hós fiam már két hónapja folyton felkel éjjel, eszik is, mert nappal alig, miután evett, megint felkel három óra mulva, csak ül és sír, bemegyek, kap cumit, alszik tovább, de én nem tudok csak ugy visszaaludni a harmadik kelés után:( nappal alig eszik, idegölő minden etetés, par kanál és int a fejével, hogy NEM. többet nem eszik. Én békénhagyom, majd pár óra mulva ujra kinálom mással bizakodva, a száját se nyitja ki. Az apja azt se kérdezi meg, aludt e délután, evett e valamit (hozzáteszem inni sem iszik), én ettem e valamit...eszébe sem jut. Mindig én kezdem mondogatni, de ugyérzem felesleges. Fürdésre is ugy rángattam haza. Holnap nem szólok, minek. Fürdetek egyedül. Mondtam, hogy ma éjjel nelepődjön meg ha sirdogál, mert nem fogom táppal tömni, ugyanis nappal nem eszik és nem iszik, csak éjjel. Ugyhogy éheztetnem kell, mert éjjel alszunk, nappal eszünk. Erre a reakció ez: amikor a nők gyerekért sipákolnak ezt is be kéne kalkulálni...kérdem: mit is kéne kalkulálni? Azt hogy éjjel felkel enni meg egyebek. Más gyerek is felkel éjjel enni. Én nappal -szerinte-háromóránként tömöm, hogy kényelmesen aludhassak. Ő is tömni fog nappal és meglátjuk, hogy birom. Sosem kértem, hogy etesse meg

semmikor. Erre a válasz: nem is az ő dolga. Mondtam, hogy ha nem az ő dolga, akkor mit pofázik bele? hát szépen vagyunk. Volt valakinek még ilyen sz@r napja???

2010. febr. 2. 22:32
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja és hogy kicsit belémrugjon még, mondta hogy túl sokat olvastam már megint, meg túl sok okos anyukát olvasok...erre az oldalra gondolt persze...már össze vagyok zavarodva, etessem táppal éjjel ha sír, vagy csináljam,amit kigondoltam? Arra gondolok, hogy csak 120- at adok, hogy ne visitson éhen, a következőt hajnal hat előtt semmiképp, 5- kor ujra táp, igy délben hátha eszik ebédet...
2010. febr. 2. 22:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még csak 8,5 hós a kislányom,de havonta 2x 3x van olyan napom,hoyg már délben bőgve hívom a férjemet a munkában. Sosem gondoltam volna hogy egy ilyen pici gyerek,főleg lány így ki tud borítani.

A párodnak üzenem: hogy itt valóban sok "okos" anyuka van,de azokra általában nem kell hallgatni. Nyilván az ő felesége (te) igenis el tudod dönteni hogy kineki a válaszát tartod arra méltónak hogy foglalkozz vele.

Sajnálom hogy így áll a dolgokhoz,mert ezzel a viselkedéssel nemhogy terhet nem vesz le a válladról,hanem még nehezíti is a dolgodat:lelkileg.

Tudom,hoyg mocskos egy közhely amit írok,de aludj egyet,és holnapra jobb lesz.Legalább pár óárt,ki vagy már merülve szerintem azért vagy így elkenődve.

A kaja témára:

sógornőm már majdnem diliházban kötött ki,mert a gyerek kb ennyi idős volt mint most a tiéd,és elkezdte ugyanezt csinálni,nem evett, volt hogy egy nap olyan keveset csak,hogy egy madárka se lakna jól vele. Ő meg volt rémülve,és majd bele betegedett,hoyg mi lesz a gyerekkel. Erre a dokinő mondta neki miután megvizsgálta,hogy nincs semmi baja a gyereknek,egyszerűen ez egy ilyen időszak,túl kell lenni rajta. És azt is mondta,hogy ha a gyerek éhes, akkor nyugodjon meg hogy követelni fogja a kaját. Továbbá azt tanácsolta neki,hogy napközben gyakran egyen a gyerek előtt,illetve a vacsorát is együtt egye a család,mert akkor a gyerkőc megkívánja a felnőttektől,és elkezd egyre többet enni nappal,és éjjel egyre kevesebbet. És bár nem azonnal,de szép lassan átáll a nappali éátkezésre. Először csak sokszor pár falatot,aztán normálisan. Most lett 2,5 hós a kisfia,és rendben van már az étkezés szerintem egy fél éve biztosan.

Remélem segítettem,még ha a párod engem is csak egy okos(kodó) anyukának tart.

2010. febr. 2. 22:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, 2,5 éves lett a sógornőm fia,nem pedig hónapos. Elírtam,bocsi.
2010. febr. 2. 22:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Ha Ti nem lennétek, sokszor komoly gondban lennék...
2010. febr. 2. 22:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát tényleg sz@r napodd volt!

Nekem az a meglátásom, hogy kellene egy rendszer a babának, most kicsit össze van zavarodva az éjszakai evések miatt. Ne adj csak teát vagy gyümi levet éjszaka.

Tartsd be az evés időket nappal, és olyan étellel kínáld, amit nagyon szeret. Biztos pár nap kell, míg minden a helyes kerékvágásba kerűl, de megéri és Te is kipihentebb és nyugodtabb leszel.

15 hónapos baba, már ne kelljen fel, de ha enni kap, akkor ezt nem lehet tőle elvárni.

Esetleg az első pár nap ritkábban adj a babának enni, hogy éhes legyen.

A férjed pedig egy nem megértő és csak ő is bánt Téged, rúgd jól hátsón :)

2010. febr. 2. 22:54
 6/14 A kérdező kommentje:
Sosem fordulhattam hozzá semmiféle bajommal, ez az igazság. Most is felesleges volt mondogatnom, hogy éjjel nem akarom etetni, ugyis alszik, fel sem ébred a sírásra. Csak valami megerősitésfélét vártam...nehéz minden dolgot magam eldönteni, pedig muszáj.
2010. febr. 2. 22:58
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

Az evéssel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy az én lányom is ezt csinálja éjjel, hajnalban felkel és sír, hogy éhes. Eleinte azt hittem, hogy hiszti, de rájöttem, hogy valóban éhes. a baj csak ott van, hogy mikor evett egy kis tápszert próbál visszaaludni, de nem mindig sikerül neki és megy a nyüglődés hiszti 1-3 órán keresztül, pedig eddig nagyon jó alvó volt éjjel. lehet, hogy én gondolom rosszul, de nem vagyok benne biztos, hogyha éjjel nem adsz neki akkor nappal többet fog enni,:-( Vígasztaljon, hogy a lányom egy hete nappal sem alszik egyáltalán semmit, már ki vagyok purcanva, jó volt az a két óra nyüzsimentes ténykedés, és már ez sincs.:-(

Kedves apuka hozzáállásához inkább nem írnék semmit, mert ilyenkor a bicska kinyílik a zsememben és csak csúnyákat írnék. Nem lehetséges, hogy csak kínodban találod a párod viselkedését ilyen elkeserítőnek? Ha igen akkor tényleg az a legjobb ha alszol rá egyet.

Vagy egyszerúen gondolj arra, hogy van egy egészséges, szép, okos kisfiad és minden rossznak vége van egyszer. Legrosszabb esetben ha bölcsibe vagy oviba megy a többieket látva megjön az étvágya. Most volt nálunk itt egy rokon kisfiú, a lányom vele együtt végigette a napot. Sajnos éjjel így is kelt.:-(

Kitartás! Lehet, hogy a holnap már sokkal jobb lesz! Hidd el, itt sokan együttérzünk veled!

2010. febr. 2. 23:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok..nálunk eddig nagyon jó kis rendszerünk volt, aludt is éjszaka, nálunk biztos nem zavarodottságról van szó, másfél hós korától nem evett éjszaka.:-( nem biztos, hogy rendszerhiba sajnos. És mi mindig együtt is eszünk. az én lányomnak nem kell az innivaló éjjel csak a tápszer sajnos.:-(
2010. febr. 2. 23:04
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

Háát, sajnállak, hogy ilyen a férjed, biztos nagyon nehéz. Pihenj, míg a baba ébred és csak inni adj neki.

Remélem nem lessz nagyon cefet az éjszakátok, de meg kell vele bírkoznod.

Írd meg milyen volt tápi nélkűl az éjszaka!!

Szép estét!

2010. febr. 2. 23:04
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Ne dönts dühösen, fáradtan. Bízz magadban és csinálj úgy, ha úgy érzed éjjel meg kell etetned, ne hezitálj és gondolkodj. De, nem szereti a kekszet vagy valami ilyesmit? Próbáld ki mit csinál, ha adsz neki egy kekszet? Vagy pl nálunk nagyon szertik a puffasztott rizsszeletet pl. Lehet attól elalszik, mert mégis van vmi a gyomrában, viszont jól nem lekik és tud enni nappal.

Lehet nappal egyedül enne, legalábbis az én kisfiam jobban szereti. Próbálj olyat adni neki amit egyedül tud kanalazni. Napközben a vizet pedig szintén kanállal, fárasztó dolog de egy-egy kanállal biztos lenyel, aztán csak rászokik.

A férjedhez nehéz hozzá szólni, mert valóban nem az ő dolga, de mégiscsk az ő gyereke. Én ilyenkor mindig megkérdeztem és ha velem történik valami? Felöltözteni sem fogod tudni szegényt? Hát nem fogja, így vigyáznom kell magamra. De pl etetni ő eteti őket és nagyon megy neki. Ja meg ő mossa a fogukat és ő adja a gyógyszert. Azonkívül nem sok mindent csinál nálunk sem.

2010. febr. 2. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!