Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves tizenéves lánnyal...

Kedves tizenéves lánnyal rendelkező szülők! Miért jó nektek, hogy lotyót neveltek a saját lányaitokból?

Figyelt kérdés

Már elnézést, de kezd undorító lenni, hogy 13-15 éves kislányok össze-vissza szexelnek, bagóznak, vedelnek, drogoznak! Hol vagytok, kedves anyukák? Miért lenne nehéz megnevelni a gyereket? Miért egyszerűbb azt mondani, hogy megbíztok benne, ha egyszer nincs alapja?

Vagy ennyire vakok vagytok, hogy nem veszitek észre rajtuk a bagószagot, vagy hogy érdekes módon későn jár haza? Miért lenne nehéz néha-néha belenézni a gyerek táskájába?

Erről a mai helyzetről nem (csak) a gyerek tehet, hanem a gyereknevelésre alkalmatlan szülők!

Ez az egész nem is érdekelne, csak szörnyű belegondolni abba, hogy mi lesz, ha nekem lesz tizenéves gyerekem és ezeket fogja nézni, neadjisten utánozni... Vagy vége lesz egyszer az elnéző szülők divatjának?

2012. okt. 17. 11:41
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
58%
Márpedig tudom miről beszélek, nem tapasztalat nélkül írtam! Van aki hajlamos a szenvedélybetegségre, van aki nem, ez teljesen független a szociális helyzettől. Aki hajlamos rá, nem áll meg, hiába van rendben az élete. Nem azt mondom, hogy egy cigi után már lövi magát, ez lassabban alakul ki. Én végignéztem pár ember lecsúszását (rossz körülmények között élőtől a rendezett háttérrel rendelkezőig). Igenis a fűvel kezdték. Aztán elkezdett kevés lenni. Akkor jött egy kis por a cigibe, aztán már csak a kis por, aztán a tabletták. Itt is csak az állt meg, akinek nem volt már pénze, hogy kipróbálja a kokaint. A fűnél sajnos nagyon kevesen álltunk meg. Ha mindenki megtudna, én sem ellenezném, de valóban a drog az okozója rengeteg gyilkosságnak, bántalmazásnak. (Hozzátenném, szerintem nem konkrétan a marihuána.) De az alkohol sem jobb! :(
2012. okt. 22. 11:23
 52/58 anonim ***** válasza:
71%
Az alkoholban legalább egyetértünk. Biztos van mindenre példa és ellenpélda is, én magamból indultam ki. Nekem bőven elég heti egyszer-kétszer - leginkább hétvégén, akkor is este, mikor már nem mozdulok ki - a marihuána. Nem akarok, és nem is fogok továbblépni, egyszerűen félek a többi drogtól - hiszen egy joint senkit sem öl meg, míg más drogokból (alkoholból is) akár az első kipróbálás is okozhat halált.
2012. okt. 22. 13:24
 53/58 anonim ***** válasza:
62%

Most lehet utálni, vagy bármi, de ezeket leírom:

Anyukám gimis osztálytársam egy hatalmas r*banc volt, mindig rohant a nőgyógyászhoz, hogy írjon neki gyógyszert, 4 év alatt volt vagy 20 pasija, 9.dikbe úgy érkezett, hogy már nem volt szűz(ez hozzáteszem a 80-as években volt), az érettségit is nehezen szerezte meg. És eltelt 20 év, most sikeres, krimminál-phszihológus lett, boldog házasságban él már 15 éve, van 3 gyereke, szóval sokra vitte.

Nem azt mondom, hogy így kell élni, de az ilyen lányok is sokra vihetik, mert az emberek változnak.

és azt is mondom, hogy azokból a lányokból lesznek néha a legnagyobb k*rávk, akiknek szószerint semmit nem engednek meg a szülei

2012. okt. 22. 16:20
 54/58 anonim ***** válasza:
70%
Rossz a logika. A fűt hibáztatni a keménydrogokért, olyan, mintha azt mondanám, hogy minden alkoholista egy pohár borral kezdte.
2012. okt. 28. 10:23
 55/58 anonim ***** válasza:

Nem, nem biztos hogy borral, de biztos hogy egy pohárral.

Minden tizedik emberben ott a hajlam, és ha mindenki kipróbálja, akkor minden tizedik problémás ivó lesz. Az alkoholt tiltó országokban nem lesz alkoholista csak a csúcsgazdag, normaszegők egytizede. Na náluk meg pl. ott a kat, azt meg szabad, rá is szokik szinte mindenki. Az ember igenis függő lény, és meg lehet kínálni viszonylag normális függőségekkel :sport, zene, meg pénzen vehető anyagokkal is, és aki csak az utóbbiakat ismeri, meg benne az ismeretlen előre nem tudható fogékonyság az adott szerre, akkor bekapja a csalit.

Bár szerintem a kisgyerek korában kapott nevelés és a család elfogadható működése még akkor is segíthet visszajönni, vagy tovább nyomja a víz alá, ha ott is csak a baj van.

2012. nov. 12. 09:00
 56/58 anonim válasza:

Jó a kérdésed és jogos.

Ami még szomoróbb, hogy aki nem követi ezt a "divatot", at lenézik és kiközösítik. Velem is ez történt liceumban és mai napig is rosszul esik visszagondolni.

2013. júl. 30. 01:23
 57/58 anonim ***** válasza:
51-nek igaza van, a "hajlamot" saját magamon tapasztalom. Cigizésre tizenpárévesen úgy rászoktam, mint a pinty, ezért a drogokat meg sem merem próbálni, nehogy baj legyen. Mondjuk alkohollal nincs problémám, társaság/alkalom nélkül nem jut eszembe inni, nem is hiányzik.
2013. júl. 30. 14:23
 58/58 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem a szigorú nevelésnek legalább annyira káros hatásai is lehetnek(ha nem károsabb),mint ha mindent megnegedsz. Valahol kell egy középút.

Amúgy szerintem a nevelés csak kis részben számít,ha valaki hajlamos ezekre,akkor megfogja tenni,max nem tudsz róla.

2013. okt. 30. 05:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!