Kedves tizenéves lánnyal rendelkező szülők! Miért jó nektek, hogy lotyót neveltek a saját lányaitokból?
Már elnézést, de kezd undorító lenni, hogy 13-15 éves kislányok össze-vissza szexelnek, bagóznak, vedelnek, drogoznak! Hol vagytok, kedves anyukák? Miért lenne nehéz megnevelni a gyereket? Miért egyszerűbb azt mondani, hogy megbíztok benne, ha egyszer nincs alapja?
Vagy ennyire vakok vagytok, hogy nem veszitek észre rajtuk a bagószagot, vagy hogy érdekes módon későn jár haza? Miért lenne nehéz néha-néha belenézni a gyerek táskájába?
Erről a mai helyzetről nem (csak) a gyerek tehet, hanem a gyereknevelésre alkalmatlan szülők!
Ez az egész nem is érdekelne, csak szörnyű belegondolni abba, hogy mi lesz, ha nekem lesz tizenéves gyerekem és ezeket fogja nézni, neadjisten utánozni... Vagy vége lesz egyszer az elnéző szülők divatjának?
ma 14:05
Már ne haragudj, de ha a lányaid dohányoznak és isznak ennyi idősen, akkor szerinted milyen értékeket sikerült beléjük nevelned? ;)
A hiba jórészt a szülőkben keresendő. Az a korosztály, amelyik a szülője nekik, már bulizós korosztály, akik a jogaikat betéve tudták, a kötelezettségeiket ellenben már kevésbé. És a bulizásról a mai napig nem mondanak le. Hát ez a példa, amit a gyerekeknek mutatnak.
Tisztelet a kivételnek, mert akad!!!
17:29
Rendelkeznek ambícióval, bármit rájuk lehet bízni, és ezt tökéletesen teljesítik is. Vannak hibáik? Még messzebb megyek, hibáztam a nevelésükben? Lehet.
Ha te ennyit, vagy még jobbat kihozol a gyerekeidből, szeretnék veled beszélgetni, addig nincs értelme :)
Ettől függetlenül azonban tudom, hogy minden lehetőségük meglesz egy boldog életre. Innen nézve igazán nem törődöm azzal, hogy ki mint gondol a nevelési elveimről.
17:29:
Egyrészt, a nagyobbik lánya már nem dohányzik (néma értő olvasás: 1-es)
Másrészt, mi a túró köze van a dohányzásnak ahhoz, hogy ki milyen ember, és milyen értékekkel rendelkezik? Miért egyenlő a dohányos szó az elvetemült-tel? Ezt magyarázd már meg légy olyan jó!
Volt barátnőm Édesapja pár hónapja nem dohányzik, de előtte 30 évig cigizett. Mégis, mindent megtesz és megtett a lányaiért, ahol tud segít mindenkinek (köztük nekem is anno!!), a beteg feleségét 1,5 éven keresztül (a haláláig) ápolta, stb. Az egyik legkövetkezetesebb és legönzetlenebb ember, akit valaha is ismertem. Pedig dohányos, tehát neki egy erkölcsök nélküli, agresszív vadállatnak kellett volna lennie a te logikád szerint. Ezért nem értem, hogy miért lett mostanában a dohányzás szinonímája a rossz embernek.
Azt hiszem kezdem nem érteni az embereket:( Miért ilyen fura mindenki?!
Tényleg nem látjátok hogy mi a ROSSZ?:(
Pedig én azt gondoltam, hogy ezt nem nehéz tudni...sőt...
És mégis...:( Nem értem...
Olvastam hogy nem tiltja el a tánctól mert nem szólna hozzá meg megutálná...vagy lehet észbe kapna, hogy jaj igen ezt lehet nem így kellene...mert a táncot szeretem, akkor ha azt akarom akkor jónak kell lennem.
Engem is így tiltottak a sporttól, kit érdekelt szerintetek, hogy mennyire szeretem? vagy mennyire kellek a csapatnak???
És az edzőm se a szüleimmel ordított hanem velem, hogy miért voltam ilyen hülye hogy eltiltatom magamat...
Mégsem dőlt össze az életem...sőt...válogatott is voltam már! De nem cigiztem soha. Nem buktam soha. Ötösre érettségiztem. Egyetemre járok (nyugi...nem aranyélet...az új rendszerben, mielőtt valaki belekötne). Sőt...kollégista vagyok. 200 km-re lakom és egyedül vagyok. Rengetegen nem bírják, mert nem tudják mi a jó és mi a rossz és a többiek kiutálják...és ez rossz...és ehhez a szülő is kellett... 18 évesen nem fog újat tanulni csak nagy nehézségek árán...
Vagy...marad örökre a szülő nyakán...Azt hiszem ez is divat lett:( Holott alig várom már, hogy saját életem lehessen, és egy gonddal kevesebb lehessek otthon, más meg úgy tervezi hogy örök életében a szülei tartják el...
Miért nem lehet azt csinálni ami jó, ami helyes? És nem ami a divat?:( Miért buták az emberek?:(
Tényleg ilyen agy-mosott birka mindenki?:(
És a legszörnyűbb hogy szerintetek ez így jó, ebben nincs rossz....és kiöltétek magatokból azt, ami még tudta, hogy IGAZÁBÓL mi a jó és mi a rossz:( Nem tudtok különbséget tenni rendesen...:((
Valahogy mindig elmegy a kedvem az egész élettől, mikor látom hogy milyen...milyen mindenki:( És senki nem érti, mit beszélek...:( Mert az emberek gyűlölik ha elmondják nekik, hogy rosszak, hogy hibáznak, és hogy mindenkit úgy irányíthatnak ahogyan akarnak a "divattal":(((
Abban igazad van utolsó, hogy ha sokkal többen, ne adj' Isten mindneki beismerné, ha hibázik, akkor más lenne a világ.
De te legalább annyira szélsőségesen írsz itt, mint akárki más - ez meg pont a te hibád. Ahogy Csernus mondta régen: Bevállalod??!!:D:D:D:D
A saját tapsztalataidról írsz, azokat állítván be ahogy te fogalmaztál "igazából jó"-nak. Honnan tudod, hogy mindenkinek az az igazán jó, amilyen véleményt te képviselsz?
Jó persze, vannak örökérvényű, általános erkölcsi normák. Ne ölj, ne lopj, stb.
De nem minden fekete-fehér, ezt is vedd figyelembe!
Nem mondtam, hogy a szélsőség rossz. Igen, szélsőséges vagyok, mert más vagyok. Te is szélsőség vagy nekem, mert más vagy...és valahol mindenki szélsőség, mert mindenki más.
"De te legalább annyira szélsőségesen írsz itt, mint akárki más - ez meg pont a te hibád."
Ha annyira vagyok szélsőséges mint bárki más, akkor mindenki hibája, vagy senkié sem. Nem igaz?
És igen, nincs két egyforma jó sem. De azért vagyunk emberek, hogy el tudjuk dönteni egy adott helyzetben mi a jó és mi a rossz. És ha végiggondolnánk akkor rájönnénk. Nem mondtam soha, hogy egy felnőtt férfi aki dohányzik, az rossz. Ő tudja, attól függetlenül rossz szokás. Viszont azt elfogadni, hogy egy tizenéves dohányzik aki NEM TUDJA MI JÓ NEKI! Igen, ez is tapasztalat. És hidd el, nincs olyan aki ne bánt volna meg valamit amit tett, és tudja, hogy akkor buta volt, és bárcsak hallgatott volna a másikra.
Az persze más, hogy én sosem változtatnék a múlton, mert ezért lettem olyan, mint most.
Viszont sosem volt minden fekete fehér. De hidd el, minden pillanatban meg tudod határozni mi fekete és mi fehér...És ha ezt belátod az nem rossz dolog.
És nem tudom milyen véleményre gondolsz...mármint
"Honnan tudod, hogy mindenkinek az az igazán jó, amilyen véleményt te képviselsz? "
Szerinted mit képviselek? Mit akarok mondani? Vagy csak megfogalmaztál egy jól hangzó mondatot, aminek valójában alapjait sem tudod megmagyarázni?
Ez nem felbujtás, ne értsd félre, ez pusztán egy olyan kérdés, ami bántó lehet, de nem szeretném hogy félreérthető legyen e kérdés.
Én egy logikus embernek tartom magamat. Csak akkor fogadok el valamit, ha annak van értelme.
Ha elmondod miért jó/mi a jó a dohányzásban, akkor beismerem, hogy tévedtem. Ha elmondod miért vagyok rossz, miért vagyok ugyan úgy hibás, mint mások, akkor azt meghallgatom. Lehet belekötök, hogy biztos lehessek benne...de ha nem tudok...akkor elfogadom, hogy igazad volt...de még ezt nem érzem, addig tudni fogom, hogy igazam van, mert a rosszat nem nehéz felismerni...
Csak szerintem nem érted, miért jó ez a nézet...és olyan semmilyennek gondolod holott két oldala van a dolgoknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!