Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves tizenéves lánnyal...

Kedves tizenéves lánnyal rendelkező szülők! Miért jó nektek, hogy lotyót neveltek a saját lányaitokból?

Figyelt kérdés

Már elnézést, de kezd undorító lenni, hogy 13-15 éves kislányok össze-vissza szexelnek, bagóznak, vedelnek, drogoznak! Hol vagytok, kedves anyukák? Miért lenne nehéz megnevelni a gyereket? Miért egyszerűbb azt mondani, hogy megbíztok benne, ha egyszer nincs alapja?

Vagy ennyire vakok vagytok, hogy nem veszitek észre rajtuk a bagószagot, vagy hogy érdekes módon későn jár haza? Miért lenne nehéz néha-néha belenézni a gyerek táskájába?

Erről a mai helyzetről nem (csak) a gyerek tehet, hanem a gyereknevelésre alkalmatlan szülők!

Ez az egész nem is érdekelne, csak szörnyű belegondolni abba, hogy mi lesz, ha nekem lesz tizenéves gyerekem és ezeket fogja nézni, neadjisten utánozni... Vagy vége lesz egyszer az elnéző szülők divatjának?

2012. okt. 17. 11:41
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
58%
9. igen, a fiúk között is vannak kirívó egyedek, és én szavakat is tudnék rájuk, de nem írhatom le... :D Csak valahogy régen a lányok erkölcse mintha fontosabb lett volna (mert ugye, szégyen volt, ha korán, házasságon kívül teherbe esett, vagy több udvarlója is volt rövid időn belül..) Én 33 éves vagyok, mint mondottam volt, nem gondolom magam öregnek, de mikor én a férjemmel összejöttem (20 évesen), még az is szégyenletes volt, hogy egymásnál aludtunk. Pedig mi a zárt ajtók mögött, jó helyen tettük, amit tettünk, ma meg már este 10 után nem szabad bódés buszmegálló felé menni hétvégén.... És ilyenkor nem a fiún botránkoznak meg, hanem a lányon, és annak szülein... Tudom, tényleg nem igazság, de valljuk be, a férfiaknak mindig is több mindent elnéztek.
2012. okt. 17. 13:26
 12/58 anonim ***** válasza:
92%

" a férfiaknak mindig is több mindent elnéztek"

Sajnos.

10: Valóban, a fiúk ledér nőnek öltöznek ellenben nem: szexelnek össze-vissza, nem bagóznak, vedelnek és drogoznak.

Úgy emlékszem, mintha a kérdező ezeket sorolta volna fel.

2012. okt. 17. 13:57
 13/58 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván különbség van egy viselet és egy viselkedés között. Arra akartam célozni, hogy nagyot fordult a világ mióta mi 30-asok tinik voltunk. Nekünk is ezt mondták anno az idősebbek. De valamiért, lehet azért mert a másik oldalon vagyok már, élesebbnek látom a különbséget.

10-es voltam

2012. okt. 17. 14:00
 14/58 anonim ***** válasza:
84%

Van egy 15 és egy 17 éves lányom.

Igazad van abban, hogy csak úgy mint a jogosítványt a gyereknevelést is vizsgához kéne kötni. Viszont abban egyáltalán nem hiszek, hogy bele kell nézni a táskájába, vagy nyomozni kéne a gyerekem után. Igenis bízom benne, továbbá magamban annyira, hogy sikerült olyan értékrendet belé nevelnem, olyan családban felnevelnem, ahol erre nincsen szükség.

Az idősebbik lányomnak két nyelvvizsgája van, mióta iskolába jár, kitűnő tanuló, 14 éve versenyszerűen balettozik, és egy évig dohányzott. Bekerült gimnáziumba, és ott ez volt a "sikk", csak egy év után rájött, hogyha eredményeket akar elérni a sportban, akkor nem éri meg tönkretenni a szervezetét.

Én is dohányzom, én is balettoztam, viszont nekem abba kellett hagynom egy sérülés miatt.

Mindent megbeszélek a gyerekemmel, így azt is tudom, hogy alkalom adtán megisznak egy korsó sört - többet is, csak úgy ahogy én is megtettem ennyi idősen, vagy akár még most, felnőttként is -, vagy azt, hogy két éve van barátja. Megkért arra, hogy írassunk fel neki gyógyszert, és én felelőtlen szülő beleegyeztem.

A fiatalabbik lányom sokkal inkább szabad szellemű. Ez jelenti, hogy nem túlzottan erőlteti meg magát reál tárgyak terén, de a hármas-négyest így is kihozza magából, viszont emellett olyan novellákat, verseket, elbeszéléseket ír, amiket én felnőttként képes vagyok megkönnyezni. Gyönyörűen rajzol, és zongorázik.

Dohányzik is, aminek nagyon nem örülök, sőt a művészeti órái után beül a barátaival és megiszik egy sört. Soha nem volt még barátja és állítása szerint nem is kell (még), mert az olyan lenne, mintha bezárnák őt egy wellness hotelbe. Ideig óráig nagyon élvezné, de aztán ráunna.

Van olyan, hogy a gyerekeimmel együtt iszok meg egy boros kólát, és állítom, én is legalább annyit tanulok tőlük, mint ők tőlem.

Vannak rossz szokásaik, vagy néha felnőttnek akarnak látszani, de mégis mit várok, ha én is akként kezelem őket, ha a világ is elvárja tőlük, hogy kicsi felnőttként viselkedjenek? Ez egészen a klasszicizmusig bevett szokás volt.

Igazad van abban, hogy kislányok össze-vissza szexelnek, bagóznak, vedelnek, drogoznak. Hogy ennek mi az oka? A szélsőséges szülők. Ma már nem elég az, ami a mi időnkben még elég volt. Tudtad mi a rossz és igazából nem is vágytál rá, mert egész nap a barátaiddal lehettél, ide-oda rohangálhattál a faluban, nem kellett attól tartani, hogy valaki leszúr/megerőszakol/belő/elvisz prostituáltnak. Ez megváltozott, így már nem elég ha azt mondod, ejnye-bejnye, aktívan részt kell venned a gyereked életében, el kell hinned, hogy bízhatsz benne, elmagyaráznod, hogy mi a rossz, és olyan büntetést adni, ami nem minden boldogságát veszi el.

Ha az idősebbik lányom eltiltanám a tánctól, mert valami olyat csinált, amit nem szabad, szerintem soha nem szólna hozzám többé, viszont ha azt mondanám, hogy egy hónapig felejtse el az internetet, ugyan rosszul esne neki, bünti számba menne, sértve érezné magát, ugyanakkor fairnek találná.

2012. okt. 17. 14:05
 15/58 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó, végre valaki, akihez valóban szólt a kérdésem.
2012. okt. 17. 14:09
 16/58 anonim ***** válasza:
97%

én 17 éves vagyok nővérem 21

nővérem keményebben volt fogva 16 éves koráig sötétedésig volt kiengedve 16-ot betöltötte akkor utolsó troli-ig 17-et betöltötte mehetett házi buliba vagy barátnőnél aludhatott. én legelőször mikor kijártam a 8-at 14 évesen engedtek ki utolsó trolival (23:20-kor volt)

nyáron hetente egyszer elengedtek így. 15 éves voltam mikor szilveszterkor elengedtek házi buliba (majd nem 16 januári gyerek vagyok)

tanulni tanulok de a matek fizika és az angol nem megy azokból sajnos 2-es vagyok hiába is erőlködök de nem megy pedig nem egyszer volt az h hajnalig feküdtem a könyv fölött de nem ment bele az agyamba. a többiből 4-es 5-ös vagyok.

az első barátom 14 évesen volt engedték a szüleim mert ez amolyan diák szerelem volt még akkor. cigizni két éve cigizek 1 éve tudják nem örültek neki. de megtiltani nem tudják. azt is tudják h néha-néha meg iszom egy sört igaz az alkoholt nagyon nem szívlelik mert apum 16 éves korától napi rendszerességgel ivott és nem akarja hogy belőlem is ez legyen.

összefoglalva: nagyjából jól tanulok. havonta egyszer elmehetek házibuliba. hetente egyszer esténként a városba. tudják hogy dohányzom, hogy néha iszom még sem lettem kis ringyó. normálisan lettem nevelve, de 14-15 évesen már nem tehetnek semmit a szülök 8-12 év között kéne megnevelni a gyereket mert utána már késő

17/l

2012. okt. 17. 14:35
 17/58 anonim ***** válasza:
100%

Én a minap voltam a buszon tanúja annak, hogy 7-8 éves gyerekek, hogy beszélnek, viselkednek egymással és a környezetükben lévő emberekkel...hát mit ne mondjak, azokat a gyerekeket MÁR elcseszték. Meg sem említem mik jártak a fejemben de majdnem felálltam...de aztán nagy nehezen visszafogtam magam. Így belegondolva 5-7 múlva belőlük sem lesz több mint egy narkós egosista k*rva és egy bunkó alkoholista kis p*cs. -Elnézést kérek az obszcén kifejezésekért de jobbat nem tudok mondani. Felháborítónak tartom, hogy a szülők nem foglalkoznak eleget a gyerekeikkel, elhanyagolják őket, sz*rnak arra, hogy mit csinálnak, kivel, hol suli után...és persze erre, rásegít a kamaszkor is a későbbiek folyamán. Eszméletlen.

Egyébként én is ismerek egy most 14 éves lányt. Már a 6-dik pasija van neki nem is szereti, csak nem akar bénának látszani, hogy neki nincs senkije. Bagózik és vízipipázik annak ellenére, hogy asztmája van, de mivel menő, szívja. Ezenkívül priusza van, verekedik és olyan mocskosan beszél, hogy én nem tudok úgy mint Ő de a legeslegrosszabb, hogy az Édesanyjával is néha olyan hangnemet megenged, hogy az már tényleg még nálam is kiveri a biztosítékot. Természetesen aktív facebookoló és szebbnél szebb képekkel van teli neki az oldala.

És sajnos nem csak Ő ilyen.

Szóval én már csak annak tudok örülni én nem így vagyok/ voltam nevelve. Tudom mi az a tisztesség, becsület, erkölcs. Persze nem vagyok tökéletes, vannak hibáim elismerem de rám a szüleim mindig kellő figyelmet fordítottak, sokat beszélgettek velem és igen nem engedtek ám meg mindent és néha volt olyan is, hogy kaptam egy pofont a viselkedésem miatt, amit jogosan meg is érdemeltem. Nem is értem miért nem ilyenek a mai szülők is. Miért nincs bennük tartás, szigorúság? Miért nem tudnak segíteni, figyelni a saját gyerekeikre?! Elkeserítő komolyan mondom. Remélem, hogy én ezeknél sokkal jobb szülő leszek.

Egy 18 éves lány.

2012. okt. 17. 15:37
 18/58 anonim ***** válasza:
45%

Jó nektek.

Én 15 éves vagyok és egy szar vasutas leszek, hallom ,hogy más leissza magát, meg ilyenek, ilyenkor irigy leszek mert anya nekem semmit nem enged meg.

2012. okt. 17. 15:56
 19/58 anonim ***** válasza:
74%
örülj neki ráérsz 1-2 év múlva bulizni, ne legyél olyan mint a többi pics@ és kit érdekel h a többi le issza magát te egy egészséges ember maradsz
2012. okt. 17. 15:57
 20/58 anonim ***** válasza:
5%
Ja csak annyira irigy vagyok rájuk. Anyám már semmi cigit, drogot, alkoholt nem enged.
2012. okt. 17. 16:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!