Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves tizenéves lánnyal...

Kedves tizenéves lánnyal rendelkező szülők! Miért jó nektek, hogy lotyót neveltek a saját lányaitokból?

Figyelt kérdés

Már elnézést, de kezd undorító lenni, hogy 13-15 éves kislányok össze-vissza szexelnek, bagóznak, vedelnek, drogoznak! Hol vagytok, kedves anyukák? Miért lenne nehéz megnevelni a gyereket? Miért egyszerűbb azt mondani, hogy megbíztok benne, ha egyszer nincs alapja?

Vagy ennyire vakok vagytok, hogy nem veszitek észre rajtuk a bagószagot, vagy hogy érdekes módon későn jár haza? Miért lenne nehéz néha-néha belenézni a gyerek táskájába?

Erről a mai helyzetről nem (csak) a gyerek tehet, hanem a gyereknevelésre alkalmatlan szülők!

Ez az egész nem is érdekelne, csak szörnyű belegondolni abba, hogy mi lesz, ha nekem lesz tizenéves gyerekem és ezeket fogja nézni, neadjisten utánozni... Vagy vége lesz egyszer az elnéző szülők divatjának?

2012. okt. 17. 11:41
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
91%

Jaj de jó kérdés!

Ha személyesen feltettem valakinek,azt a választ kaptam, hogy közöm sincs hozzá (tényleg így van), vagy pedig más időt élünk már.

Annyi kettősséget fedezek fel az emberekben. Nézd meg az itteni kérdések zömét. Arról szólnak, hogyan kell a lehető leginkább burokban nevelni a gyerekeket. lehetőleg mindent amit kiejt a száján megadni neki. Apró korától kezdve megérteni a lelkét véletlenül se bántani, félteni óvni. Egyes anyukák ölre mennek egy - egy rossz szóért a gyerekkel kapcsolatosan.Aztán hipp-hopp jön a tinikor, amikor tisztelet a kivételnek olyan ívben tojnak a gyerekre, hogy az valami hihetetlen. Tényleg egyes tiniket ha a sulis öltözetében kivinnék az út szélére simán eladhatók lennének (de meg merem kockáztatni, hogy az ott dolgozókhoz képest túlöltözöttek lennének). Tizenévesek masszív alkoholistákat meghazudtoló módon isznak.

2012. okt. 17. 11:47
 2/58 anonim ***** válasza:
94%
Én nagyon örülnék, ha mire az én lányom lenne tini (1 éves) addigra szigorítanák a törvényeket ezzel kapcsolatban. Most is vannak, csak az anyukák nem tartják be. Ergo: a lány 12 évesen festi magát, a haját, műkörme van, magassarkúja, miniszoknyája, és anyuka ujjong, hogy milyen szép, az iskola szól, hogy ez nem egyezik a háziszabályokkal, erre anyuka beszól: ne nyomjátok el a lányom egyéniségét! Egy év múlva pedig anyuka sorban áll a nőgyógyásznál a lánnyal, abortuszra. Nem túlzok, mert láttam!!! Nem akarok azzal jönni, hogy bezzeg a mi időnkben, mert a mi időnkben is voltak ilyenek, csak akkor még kevesen. Most azok vannak kevesen, akik erkölcsösek és visszafogottak, de szerencsére még vannak... Pedagógus vagyok én is, és tényleg szomorú, amit láthatunk, és nem sokat tehetünk, max, a saját gyerekeinket próbáljuk nevelni, szemben az árral.
2012. okt. 17. 11:52
 3/58 A kérdező kommentje:

Más idők? Ez érdekes... Ők tették mássá, az ő felelősségük, hogy ez a helyzet.

Nincs hozzá közünk? De igenis van, míg az arcomba tolják a pucér fotóikat, meg hallgatom őket a buszon. Akkor nem lenne közöm hozzá, ha megmaradnának a hülyeségeikkel a szobájukban.

2012. okt. 17. 11:53
 4/58 A kérdező kommentje:
Hihetetlen, hogy pont ilyenkor nem ír ide egy olyan sem, akihez pont szólna a kérdésem... Elbújnak, vagy mi?
2012. okt. 17. 12:06
 5/58 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok: Ők is érzik, hogy nem helyes. Tudják pontosan, hogy valahol valamit nagyon csúnyán elszúrtak. Csak annyira nehéz elismerni a kudarcot. Illetve azért vannak esetek, amikor a szülőnem is nagyon tud róla, hogy mi folyik a háta mögött.
2012. okt. 17. 12:09
 6/58 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért ilyenek vagy miben mások a dolgok...:(

Tesóm 12 éves. De ő csak azért nem ilyen mert nem "lányos" nem festi magát stb... viszont félek, hogy cigizik...de én már nem élek velük...anyáék nem tudnák fegyelmezni...de ahogy láttam az osztálytársaikat...meg hallottam őket! Mint valami áh...szóval szánalom, hogy így beszéljenek felnőtt, vagy idős emberekkel...mintha utolsó senkiháziak lennének...azok a lekezelő stílusok, meg egyebek...:( Nem tudom mi lesz a világból így...

Mi (18 éves kor körül) még azt hiszem azért vagyunk "normálisabbak, vagy voltunk azok" mert a szüleinkre még jobban kihatott a szocializmus és a rendszerváltás előtti időszak...az ilyen szülők meg szerintem azok akik már akkor is lázadtak volna, ha nem börtön járt volna érte...és most ezt tudat alatt átültették a csemetékbe...

2012. okt. 17. 12:24
 7/58 anonim ***** válasza:
90%
Nekem van két kiskamasz fiam (10 éven aluliak, de esküszöm, hogy kamaszodnak!), akikre nagyon-nagyon oda kell figyelnem, mert amit itthon megbeszélünk, másodpercek alatt felejtik el a hülye haverjaik miatt... :( Egyébként nagyon jó gyerekek, csak rengeteget kell foglalkozni, beszélgetni velük. Viszont van egy kislány a családban, 10 éves. 2 éve kamaszodik, mindig szerelmes, van udvarlója is, akivel az anyja tudtával randizni is jár (nyáron találkoznak a fagyizónál, sétálnak, stb...) A körme rendszeresen ki van festve, a hajával órákig bíbelődik, csak a legutolsó divat szerint öltözik (nem vesz fel olyan ruhát, amiben nem látszik a feneke!!!!). Legújabb szokása, hogy visszabeszél a szüleinek, meg ellenkezik velük. Az anyja néha szigorú vele, de úgy látom, neki tetszik, hogy ilyen "karakán" a kiscsaj. Kíváncsi leszek, úgy 2 év múlva be meri e vallani, mennyire elszúrta a nevelését.... Én sem vagyok még öreg, de én bizony néha alig bírom türtőztetni magam, hogy ne pofozzam meg, amikor társaságban felesel az anyjával olyan témában, amihez koránál fogva kuss lenne neki. (Olyankor azt érzem, hogy ha az én gyerekem lenne, már nem lenne foga, pedig a saját gyerekeimet még soha nem vertem meg!) És az a borzasztó, hogy az ilyenek miatt, mint fiús anyuka én is félek, mi lesz a fiaimmal (hála Istennek, az én gyerekeimnek egyáltalán nem tetszenek az ilyen lányok, van egy kislány az iskolában, aki festi magát, őt rendszeresen kiröhögik, papagájnak csúfolják..)
2012. okt. 17. 12:28
 8/58 A kérdező kommentje:
Utolsó, én is ismerek egy lányt, aki 13 évesen olyan lazán leköcsögözte az apját az ebédlőasztalnál, hogy csak lestem! Aztán, ha apuka rászólt, hogy "Sári!", anyuka rögtön mondta, hogy "jaj, Béla, mit kell rászólni?"... Szánalmas... Meg olyanok, hogy apja, nagyanyja előtt olyat mond, hogy "hülyékkel vagyok körülvéve"... És nem lehet rászólni, mert anyuka rögtön melléáll.
2012. okt. 17. 12:37
 9/58 anonim ***** válasza:
93%
A fiúk sem különbek, csak nekik valamiért nem jutottak ilyen hízelgő jelzők.
2012. okt. 17. 13:19
 10/58 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Utolsó!

Tisztelet a kivételnek a fiúk is ledér nőnek öltöznek! :)

2012. okt. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!