Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves Szülők! A Ti tizenéves...

Kedves Szülők! A Ti tizenéves gyerekeitek milyen házimunkát végeznek el? Önként teszik vagy ti kéritek meg rá őket?

Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 18:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%

Felmosok,letörlöm az asztalt, felsöprök,ki takaritom a fürdöszobát.

Önként

2010. jún. 18. 18:51
 2/21 anonim ***** válasza:
84%

Ja és 13Ł vagyok

És ezt hetente 4-szer megteszem

2010. jún. 18. 18:52
 3/21 anonim ***** válasza:
85%
A lányom porszívózik, mosogat, elrakja a szárítóról a ruhákat, meg amire megkérem.A fiam eléggé lusta őt noszogatni kell.Épp ma írtam ki egy kérdést ezzel kapcsolatban..
2010. jún. 18. 18:54
 4/21 anonim ***** válasza:
84%
én tizenévesen bizony mosogattam is (ötfős család után jó buli:P):S ma már van mosogatógép. szobámat magamnak kellett rendbe rakni meg portörlés, felporszívózás. mivel kertes házban laktunk, a konyhakertben a gazoláshoz hozzá kellett járulni, plusz befőzéseknél segíteni. konyhában panírozás, hasonló dolgok. jah és az emeleti fürdőszoba is a mi feladatunk volt:P
2010. jún. 18. 18:56
 5/21 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk úgy volt, hogy be volt osztva, hogy a testvéremmel éppen mit kell csinálnunk. Egyik héten én mosogattam, testvérem söpört fel minden nap, másik héten fordítva + szobánk takarítása, esetenként teregetés. Nekem (lány vagyok) segíteni hétvégén a főzésnél, tesómnak segíteni a bevásárlásnál.

Szerintem jó volt, hogy anyu így csinálta, mert így észrevétlenül tanultunk meg egy csomó mindent. Én pl. nem is emlékszem olyanra, hogy valaha ne tudtam volna főzni, vagy valaha nem kellett takarítanom. Ebbe nőttem bele, így nőttem fel.

2010. jún. 18. 18:59
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

Rendbe teszem a saját szobám.Ha úgy van az egész házat kitakarítom.Felmosok,poszívózok,hajtogatok,teregetek-beszedem,mosogatok.Ha kell meg is főzők.

16L

2010. jún. 18. 19:01
 7/21 anonim ***** válasza:
84%
hát én nagyon elvagyok rontva:/ néha nagy unszolásra elmosogatok meg felsöprök
2010. jún. 18. 19:10
 8/21 anonim ***** válasza:
78%

ÉN 18 éves lány vagyok. Nálam erősen kedvfüggő, hogy mikor mit csinálok, mennyit segítek. Régen iszonyat lusta voltam.. már ha fel kellett mosogatnom, tragédiának fogtam fel:) Szerencsére azóta komolyodtam. Emeletes házunk van. Felül én takarítok (szobámat+fürdőt+a fenti "nappalit")

Hetente párszor átmegyek a boltba. Szoktam mosogatni (igaz, már van mosogatógépünk, de amíg kikaparom a tányérból a maradékot, beteszem a gépbe, elindítom a programot stb. ugyanannyi időm megy el, mintha felmosogattam volna:)

Most, hogy itthon vagyok (érettségi időszaka) én szoktam főzni egyszerűbb dolgokat ebédre, apunak.

2010. jún. 18. 19:14
 9/21 anonim ***** válasza:
78%

Amikor még tesóm gimis volt felváltva mosogattunk naponta.Most már egyetemista,így amikor anyum délutános én mosogatok,amikor délelőttös akkor csak néha.Ha kell felsöprök,felmosok,főzök,teregetek és természetesen a szobámat rendben tartom.EZt ha kell-et ne úgy értsétek,hogyha rám szólnak,hanem ha látom,hogy fel kéne söpörni akkor felsöprök és felmosok,de ha anyunak van ideje megcsinálja munka előtt/után és nekem nem kell.

15/L

2010. jún. 18. 19:21
 10/21 anonim ***** válasza:

Én mosok (akár kézzel is), kiteregetek, port törlök, porszívózok, mosogatok, felsepregetek, felmosok, ha kell főzök. De ha rámbíznak valamit biztosan megcsinálom.

13/L

2010. jún. 18. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!