Kedves Szülők! A Ti tizenéves gyerekeitek milyen házimunkát végeznek el? Önként teszik vagy ti kéritek meg rá őket?
nekem minden nap 1-2x kell mosogatnom és nem önként
13/l
hát én szégyen ne szégyen semennyit. ha anyu megkér néha h teregessek ki akkor minden szó nélkül megcsinálom. meg néha kiporszívózom a szobám. de csak ha jön barátom.
úgy vagyok vele h ha felnőtt leszek lesz saját házam stb takaríthatok még eleget nem fogok még most is. ezt anyu tudja és nem is köt bele nagyon.
16/L
Én 16 éves vagyok.Már jópár éve a fönti emletet éntakarítom ,kivéve anyámék hálószobáját és növérem régi szobáját(már nem lakik itt),mert itt fent jóformán csak én élek.
Ez egy előszobát,a szobámat és egy fürdőszobát jelent.
Nem azért mert megkértek hanem jobban szeretem inkább én a saját helyemet.:)
16F
Már nagyon régen kinőttem a szülői házból, de talán tanulságos lehet, hogy nálunk hogy ment:
Minden szombaton a húgommal a mi dolgunk volt proszívózni és port törölni. Kb. 9-ig mentek a mesék a tévében, azt még nyilván megnéztük pizsamában. Amikor már majdnem vége volt, anyánk jött-ment körülöttünk, és beszólt, hogy UGYE, nem felejtitek el, hogy ma takarítás van?! (Soha nem felejtettük el, szerintem ilyesmit nem is lehet, de ő azért szólt.) A konyhából igyekezzünk kifelé, mert útban vagyunk, főzésre ránézni sem volt szabad, nem hogy segíteni; anélkül, hogy valaha is megmutatta volna, hogy kell mosogatni, már az első próbálkozásoknál elzavart onnan, hogy hagyjam abba, mert sok vizet pocsékolok. Amikor legelőször kiteregettem a ruhákat (ismét csak "tanítás" nélkül), utána újrateregette az egészet, és amíg csinálta, addig végig azt hajtogatta, hogy hogy lehet ilyen bénán teríteni?!, meg hogy óóóó, üüüümmm, és ingatta a fejét...
Mindennek a teteje: nem egyszer hallottam, hogy másnak panaszkodik: az én gyerekeim aztán nem csinálnak soha semmit, csak ülnek a babérjaikon. Porszívózni is csak akkor képesek, ha rájuk szólok!
A mai napig nem változott az anyám, pocsék is a kapcsolatunk. Arra viszont jó lesz ez a tapasztalat, hogy tudjam, hogyan nem szabad nevelni a gyerekeimet!
ha megkérnek rá ki/be pakolom a mosogatógépet de nemmindig. mert lepasszolom a bátyámnak(17/F)
kiproszívózom a szobámat.
Terítek kajánál XD
Segítek néha főzni.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!