Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves Szülők! A Ti tizenéves...

Kedves Szülők! A Ti tizenéves gyerekeitek milyen házimunkát végeznek el? Önként teszik vagy ti kéritek meg rá őket?

Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 18:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%

semmit..xĐ

12/f

2010. jún. 18. 21:33
 12/21 anonim ***** válasza:

nekem minden nap 1-2x kell mosogatnom és nem önként

13/l

2010. jún. 19. 19:36
 13/21 anonim ***** válasza:
Besegítek a főzésben anyának, felsöprögetek, (kivételes esetekben) mosogatok, néha porszívózok, megterítek, és leveszem a terítéket, az asztalt letörlöm és ha az házimunkának számít, akkor napi 3-szor leviszem a kutyát. Szerintem ez az alap, amit egy 12 éves fiúnak meg kell csinálni.
2010. jún. 21. 00:06
 14/21 anonim ***** válasza:
19/L, már elköltöztem albérletbe, de azelőtt nem sokat segítettem. Kisebb unszolásra megcsináltam amit kértek, magamtól csak ritkán. A szobámat nem takarítottam sokszor, de abba nem is szóltak bele. Mióta az albiban vagyok, ott nagyrészt ellátom a feladatokat (mosás, főzés, pakolás), a mosogatás nem az én resortom, viszont itthon így már semmit sem segítek. Kicsit bánom, hogy az egész házat már egyedül anyukámnak kell takarítania.
2010. jún. 21. 00:35
 15/21 anonim ***** válasza:
17 éves fiam szó nélkül ellátja a kutyákat,(3 kaukázusi medveölő), szobáját kitakarítja. Ennyi, de nem is várok el többet.És ezt is megköszönöm.
2010. jún. 22. 20:34
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

hát én szégyen ne szégyen semennyit. ha anyu megkér néha h teregessek ki akkor minden szó nélkül megcsinálom. meg néha kiporszívózom a szobám. de csak ha jön barátom.

úgy vagyok vele h ha felnőtt leszek lesz saját házam stb takaríthatok még eleget nem fogok még most is. ezt anyu tudja és nem is köt bele nagyon.

16/L

2010. jún. 22. 23:40
 17/21 anonim ***** válasza:

Én 16 éves vagyok.Már jópár éve a fönti emletet éntakarítom ,kivéve anyámék hálószobáját és növérem régi szobáját(már nem lakik itt),mert itt fent jóformán csak én élek.

Ez egy előszobát,a szobámat és egy fürdőszobát jelent.

Nem azért mert megkértek hanem jobban szeretem inkább én a saját helyemet.:)

16F

2010. jún. 23. 01:41
 18/21 anonim ***** válasza:
semmit
2010. jún. 23. 04:07
 19/21 anonim ***** válasza:

Már nagyon régen kinőttem a szülői házból, de talán tanulságos lehet, hogy nálunk hogy ment:

Minden szombaton a húgommal a mi dolgunk volt proszívózni és port törölni. Kb. 9-ig mentek a mesék a tévében, azt még nyilván megnéztük pizsamában. Amikor már majdnem vége volt, anyánk jött-ment körülöttünk, és beszólt, hogy UGYE, nem felejtitek el, hogy ma takarítás van?! (Soha nem felejtettük el, szerintem ilyesmit nem is lehet, de ő azért szólt.) A konyhából igyekezzünk kifelé, mert útban vagyunk, főzésre ránézni sem volt szabad, nem hogy segíteni; anélkül, hogy valaha is megmutatta volna, hogy kell mosogatni, már az első próbálkozásoknál elzavart onnan, hogy hagyjam abba, mert sok vizet pocsékolok. Amikor legelőször kiteregettem a ruhákat (ismét csak "tanítás" nélkül), utána újrateregette az egészet, és amíg csinálta, addig végig azt hajtogatta, hogy hogy lehet ilyen bénán teríteni?!, meg hogy óóóó, üüüümmm, és ingatta a fejét...

Mindennek a teteje: nem egyszer hallottam, hogy másnak panaszkodik: az én gyerekeim aztán nem csinálnak soha semmit, csak ülnek a babérjaikon. Porszívózni is csak akkor képesek, ha rájuk szólok!

A mai napig nem változott az anyám, pocsék is a kapcsolatunk. Arra viszont jó lesz ez a tapasztalat, hogy tudjam, hogyan nem szabad nevelni a gyerekeimet!

2010. jún. 23. 07:29
 20/21 anonim ***** válasza:

ha megkérnek rá ki/be pakolom a mosogatógépet de nemmindig. mert lepasszolom a bátyámnak(17/F)

kiproszívózom a szobámat.

Terítek kajánál XD

Segítek néha főzni.

14/L

2010. jún. 23. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!