Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megengednétek ezt a 15 éves...

Megengednétek ezt a 15 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

Már vagy fél éve kéri, hogy had csináltasson sminktetoválást. Elvileg 3 évig marad csak meg. A kulcscsontjára szeretne valami feliratot.

Eleinte nagyon elleneztem, de egyre jobban kezdek megenyhülni, mert megérdemli, és már rég óta szeretné.Ti megengednétek?

2012. okt. 7. 11:30
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
62%
28: Én azt mondanám, hogy most csináltassa meg hennával, legyen rajta folyamatosan 3 hónapig (ahogy kopik azonnal csinálja meg megint), utána újratárgyaljuk.
2012. okt. 7. 15:35
 32/46 anonim válasza:
87%

Tetováló vagyok, és nincs gyerekem, de ha lenne, akkor sem engedném meg neki, hiába vágná a képembe, hogy "de neked is van".

Én 19 évesen csináltattam az elsőt, és van sminktetoválásom is, ami 8 év alatt még nem kopott le. Pláne, ilyen feliratot nem engednék. Nekem nincs olyan tetoválásom amit megbántam volna, de naponta jönnek be hozzám 13-15 évesek, hogy ezt meg azt szeretnének... Nem csinálom meg egyiknek sem, azért mert kiskorúak, és azért mert nem értek vele egyet. Szerencsére már eldönthetem, hogy mit és kinek.

Ha megérdemli, akkor kapjon egy telefont vagy akármit, de ne tetoválást.

2012. okt. 7. 16:54
 33/46 anonim ***** válasza:
100%
én is beszéltem már több tetoválóművésszel, hogy ők hogy állnak bizonyos dolgok felvarrásához, aki megcsinálja a 15évesednek és főleg ilyen feliratokat, az olyan is...korrekt ember nem vállalja el. Lásd előző hozzászólót. Egyszer élünk, valóban, de ezt nem kell magadra írni...szerintem is már rég eldöntötted és én sem értem minek írtad így ki a kérdést. Csináljátok. Ha mégis megbánja, úgyis te finanszírozod az eltüntetését még jó darabig.
2012. okt. 7. 20:09
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon menő ám, hogy divatos szavakat tetováltassunk magunkra, amiknek nem is értjük az igazi jelentését. Én egyáltalán nem engedném 18 év alatt a tetkót, szülői engedéllyel sem. Mondom ezt úgy, hogy volt 2 piercingem, ezek közül az egyiket 7 év után kiszedtem, teljesen begyógyult, nem látszik semmi, ellentétben egy tetoválással, amit savval vagy le tudnak marni, vagy nem.
2012. okt. 7. 21:15
 35/46 anonim ***** válasza:
Észak-Karolinában például 18. év alatt sem tetoválni, sem tetováltatni nem szabad. Súlyos büntetés jár a megszegőknek. Ráadásul a tetoválás gyengíti az immunrendszert. Tényleg annyira fontos még ezek után is?
2012. okt. 8. 17:42
 36/46 anonim ***** válasza:
igen
2012. okt. 8. 22:27
 37/46 anonim ***** válasza:
Szerintem az csúnya lehet, amikor kopik :/ akkor már inkább rendeset... bár ne ilyen YOLO-felirattal, hanem valamit, aminek tényleg jelentése van. Ezért lenne jó, ha várna pár évet.
2012. okt. 9. 17:42
 38/46 anonim ***** válasza:
69%

mért kell bántani a 13 éves lányt? inteligensen, normálisan írt, nem volt nagyképű, tanulni akar, hogy legyen munkahelye. hol a probléma? igen, szerintem is korai a tetoválás 13 évesen, de ez rá és a szüleire tartozik. ha megbánja, annak is maximum ő issza meg a levét.

..de Ti utálkoztok, mert az édesapjának jól menő cége van, és mert van egy felirat a csuklóján - gratulálok, emberek, gratulálok.

a 'mai világgal' az egyik legnagyobb baj, hogy tele van rosszindulatú emberekkel.

kedves kérdező, én nem lennék olyan engedékeny, mint a 13 éves lány szülei, még smiktetoválással sem varrathatna magára nagykorúságáig. mondom ezt 17 évesen, úgy, hogy a távoli jövőben szeretnék tetoválást.

ja, és egy kérés: ne hagyd, hogy a you only live once/YOLO legyen a végső választás, ez egy elcsépelt amerikai tiniszleng, olyannyira, hogy már "hazájában" is cikinek számít.

2012. okt. 9. 22:33
 39/46 anonim ***** válasza:
megengedném:)
2012. okt. 14. 13:39
 40/46 anonim ***** válasza:

..de Ti utálkoztok, mert az édesapjának jól menő cége van, "

Ez nem igaz, csak azt mondtuk, hogy arra a mai világban nem lehet alapozni. Most jól megy, lehet hogy 10 év múlva még jobban megy, de az is lehet, hogy tönkremegy. Nagy naivság azt feltételezni, hogy ami most ma van, az holnap is úgy lesz. És 13 évesen butuska dolog azt mondani, hogy nem is akar olyan helyen dolgozni, ahol egy tetoválást nem tűrnek, ha meg nem lesz munka, majd dolgozok apuci vállalkozásánál.

"és mert van egy felirat a csuklóján"

Mert 13 éves korban nem való, ráadásul olyan helyen van, ami egy későbbi munkakeresését megnehezítheti. Vagy épp a párkeresést, mert beszéltem már olyan férfival (huszonéves, tehát nem is öreg), aki a nőn nem viseli el a tetoválást, nála ez kizáró ok az ismerkedésre.

2012. okt. 14. 14:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!