Megengednétek ezt a 15 éves lányotoknak?
Már vagy fél éve kéri, hogy had csináltasson sminktetoválást. Elvileg 3 évig marad csak meg. A kulcscsontjára szeretne valami feliratot.
Eleinte nagyon elleneztem, de egyre jobban kezdek megenyhülni, mert megérdemli, és már rég óta szeretné.Ti megengednétek?
Off: "Én meg nem leszek hajlandó olyan helyen dolgozni ahol ilyeneket megszabnak."- micsoda duma XD Hajam az égnek áll :D Figyu, majd örülhetsz Te annak ha tudsz VALAHOL dolgozni a mai világban.
On: Nem engedném,esetleg tényleg csak úgy, hogy idővel lejön,ami sminktetkó révén nem 100%.Szóval a henna szóba jöhet.
Gondolj bele majd ha a lányodról mégsem jön le a tetkó,hogy megy el 65 évesen az orvoshoz? Nem tud olyan felsőt felvenni ami eltakarná a feliratot.
A "megérdemli" erős túlzás,elhiszem hogy rendes lány,de hidd el idővel megbánná.
Te is jó munkaerő lehetsz, ha Gyakori kérdésezel munkaidődben. De a te dolgod..
Ki mondta, hogy arra építem az életem? Ezt úgy értettem, hogyha nem találok állást akkor is remélhetőleg lesz munkahelyem /szüleim vége/. De nem fogok magyarázkodni. Azért tanulok, hogy legyen belőlem valaki, legyen biztos, jól jövedelmező állásom. Miért fáj az nektek, ha díszítettem a testem?
Senkinek sem fáj ha díszítetted/bár szerintem ez csak elcsúfítás/,csak ne hencegj vele hogy az milyen jó dolog,mert még megbánhatod idővel.
Úgy gondolom eléggé elkényeztetett vagy,mindent megkapsz amit akarsz csak csöndben legyél :D A szüleid nem érnek rá Veled foglalkozni.
A kérdező legalább érdeklődik,mert fontos neki a lánya,nem akarja hogy hátránya származzon belőle a későbbiekben.A Te szüleid meg büszkék lehetnek rád,hogy egy ilyen makacs, nagyképű lányt neveltek.
22/N
"Te is jó munkaerő lehetsz, ha Gyakori kérdésezel munkaidődben."
Őöööö... nézz rá a naptárra, vasárnap van. Itthon takarítom a gépemet. De szabadidőmben ugye nem baj, ha azt csinálok, amit akarok? ;-)
A munkahelyi szomszédaimról beszéltem, akikkel együtt dolgozom.
"Azért tanulok, hogy legyen belőlem valaki, legyen biztos, jól jövedelmező állásom."
Hajrá, szép célok.
"Miért fáj az nektek, ha díszítettem a testem?"
Nekem nem fáj, de ha hozzám jössz interjúra, akkor sajna az két percnél tovább nem fog tartani. Akkor sem, ha nekem amúgy tetszene a tetoválásod. Nekem a céget kell képviselni, és az előmeneteli-tanulási lehetőségeket, versenyképes fizetést, megfelelő munkakörülményeket biztosító cégeknél komoly előírások vannak.
Amikor két pici gyerekkel állást kerestem, a lehetőségek közül kétfélével találkoztam. (pénzügyi terület)
Vagy magyar cégeknél, mindennapos túlóra, kevés munkabér, annak egy része bejelentve a többi zsebbe, és ment az interjún a sopánkodás, hogy mennyit fogok hiányozni a gyerekek miatt. Voltak még a multik, korrekt fizetéssel, bejelentve, semmi sumákolás, normális munkakörülmények. Gyerekekről annyit kérdeztek, hogy ha kell, megoldom-e a felügyeletet. Úgyhogy lehet nagy mellénnyel kijelenteni, hogy márpedig nem megyek oda dolgozni, ahol nem tetszik a tetoválásom.
(Mielőtt megkérdezed: nincsenek itthon a gyerekek, ezért nem velük foglalkozom, most kirándulnak)
Úgyhogy nekem nem fáj hogy te hogyan dekorálod a tested, tőlem hupikék törpikéket is tetoválhatsz az arcodra, én csak felhívtam a figyelmed arra, hogy pár év múlva mivel szembesülhetsz.
kérlek ne veszekedjetek.
Ha pl a bordáin lenne a tetkó, nemhiszem hogy zavarná, mivel állásinterjún csak nem kérik majd, hogy vegye le a blúzt.:-)
aztán ha a kulcscsontján lenne, akkor meg csak nagy dekoltázsu felsőknél látszana ki, olyanokat meg amúgy se hord.
a normális válaszokat köszönöm.
"Szerintem nem vagyok nagyképű, "
Szerintem sem nagyképű vagy, hanem egy átlagos 13 éves, akinek gőze sincs arról, hogy hogyan működik a világ. Én arra emlékszem, hogy a világmegváltó terveimet 14 évesen adtam elő anyámnak, mai fejjel visszagondolva nem értem, miért nem röhögött a képembe, csak hümmögött, hogy majd meglátod...
Mivel nincs tapasztalatod a munka világában, hogy egyes tetteknek mik a következményei, épp a szüleidnek kellene terelgetni. Ennyi idősen mi is néztünk ki hülyén és csináltunk butaságot, csak egy hülyére festett/vágott haj megnő, egy ronda ruhából lehet felmosórongy, a fültágítók és látható helyen lévő tetoválások viszont maradandó nyomot hagynak.
Kedves kérdező!
Nem minket kell meggyőznöd, hogy jó döntése lenne a tetoválás, hanem magadat. De úgy érzem Te egyébként az igen felé hajlasz. Nem értem miért tetted fel a kérdést ha magadban már úgyis eldöntötted mit szeretnél. Mindenki ellenezte a választ, kivéve a kedves, nagyon bölcs 13 éves válaszolót és látod már Te magad is véded a lányod elképzelését! Szóval szerintem nincs kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!