Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális hogy ekkora büntit...

Normális hogy ekkora büntit kaptam?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok, jeles tanulmányi eredménnyel, eddig max 10-ig engedtek ki, most viszont 12-kor jöttem haza.

A hajamban egy piros és egy kék tinccsel ami HAJSZÍNEZŐ volt tehát ki lehet mosni. Ráadásul anyáék ordibáltak velem amiért "érzeték a cigi füstöt meg hogy piáltam meghogy láttak egy nem túl bizalomkeltő sráccal meghogy nagyot csalódtak bennem" hát könyörgöm had szórakozzak egy kicsit!!

2 hónapig nem mehetek sehová...

2012. júl. 31. 11:37
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
18%

hát én is jártam így bár én 17 évesen most nyár elején én késtem de csak negyed órát (elment előttem a busz) kicsit kiakadtak h legalább egy csörgetés és tudják hogy nincs baj. Én mondom meg mikor érek haza és azt be kell tartanom ha már nem ők mondják meg hogy mikorra érjek haza. Azt mondták nem mehetek sehova de persze megenyhültek.

14 évesen nekem is volt barátom én egyből be is mutattam a családnak 2 évig jártunk bár a tavalyi nyáron már szinte együtt laktunk csak éjszakára mentem haza. a hajfestést meg engedik csak a saját fizetésemből. a cigit nem engedik meg de nem tudnak velem mit csinálni nem állják a cigit azt is a fizumból kell. Mi után betöltöttem a 17 apummal együtt söröztem de sosem rúgtam be.

kérdésre a válasz kicsit sok de ha ismered a szüleidet akkor megenyhülnek de ne most éld ki amit majd 17-18 évesen kell. Nővérem is ilyen volt és teljesen ki van égve. járj el barátnőzni pörögni hülyülni de ne igyál és ne cigizz még fejlődésbe vagy

jó tanács szüleidet mindig hívd ha később mész tanultam a leckéből mindig felhívom mikor kések egy picit

2012. júl. 31. 23:13
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

40. válaszoló vagyok

Visszaolvastam a hozzászólásomat és lehet úgy jön le, hogy minket milyen keményen fogtak, pedig nem.:) A húgomnak is 15 évesen volt az első barátja (gyakorlatilag eddig az utolsó is:), mi is eljártunk moziba, színházba, beültünk kávézóba, de mindig tudtuk meddig vagyunk elengedve és bármilyen nehezünkre esett elindulni, mert nagyon jól éreztük magunkat, akkor vagy hazacsörögtünk és vagy maradhattunk vagy nem, vagy összekaptuk magunkat és hazamentünk időre. Kipróbáltuk a cigit ANYÁVAL és ez ki is elégítette a kíváncsiságunkat, nem akartunk "menőzni" vele, mert bárki bármit mond, minden kamasz ezért kezd bagózni, pedig szerintem inkább ciki, mint menő.:S

A párom pedig azt mesélte, hogy náluk az volt a helyzet, hogy elmehettek mindenhova, ahova szerettek volna, de mindig közvetíteni kellett a szülők felé, hogy éppen hova mennek, hol járnak. Mindig az apukájuk ment értük, nem járkálhattak éjszaka egyedül.

Na de mindegy, csak reméltem hátha elgondolkodsz rajta, hogy nem is olyan rossz neked, mint hiszed!:)

2012. júl. 31. 23:33
 43/53 anonim ***** válasza:
56%
20 evesen leszidni vkit mert 11-ig el volt menve? :D Vagy 17 evesen 7-re hazaerni...most komolyan??? Mas mar 12-13 evesen festi a hajat, o meg 1 buliba hajszinezovel befestette a hajat nyari szunetbe :D Az a pohar sor sem nagy szam, a cigit azert kihagyhattad volna, de meg mondjuk 1 buliba 1 szal haaat hatareset, pasizas meg teljesen rendben, ismetlem, masok 12-13 evesen kezdik...sztem ami kiboritotta a szuleid az tenleg az a 2 oras keses , amirol nem is szoltal, velem is megtortent h 11-ig engedtek el, de jo volt a hangulat es maradni akartam, de 22:45-kor felhivtam anyum, es megkertem h maradhassak 1-ig...a 2 honap bunti az tenleg kicsit sok, mondjuk 1 honap radferne, bar az se nyari szunetbe, tanulsag maskor ha ilyesmi van telefonalj...mikor 1 szorakozohelyrol josz a fustszag az termeszetes...max vegyel be 1 ragot utana...gondolom attol a pohar sortol sem voltal holtreszeg...szval ami igazan buntetest erdemel az a keses. 16/F
2012. aug. 1. 09:34
 44/53 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Az értő olvasást gyakorolhatnád még a bulizás helyett te is!:) Nem azért lett leszidva a 20 éves húgom mert 23-ig maradt ki, hanem mert nem lehetett elérni telefonon. Ahogy írtam, bármeddig kimaradhat, csak a telefonját kell felvennie, ha hívja anya.

Kívánom neked, hogy ne legyen rosszabb gyereked, mint amilyen te vagy, de jobb se!:) Majd meglátjuk mennyit fogsz idegeskedni miatta!:P Most hiába mondod, hogy nem fogsz, mert 16 éves fejjel ezt úgysem úgy látod most, ahogy akkor fogod és ez így van rendjén, de attól még tiszteletben lehet tartani a szülői féltést, ami csupán a szeretetből fakad és nem a rosszindulat szüli.

2012. aug. 1. 09:59
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
És még annyit hozzátennék, hogy attól, mert vannak lányok, akik 12-13 évesen már pasiznak, attól még nem ez lesz a normális, vagy a követendő. Nagyon sokan drogoznak is, akkor az is normális? Nem kell mindig birka mód követni a többséget!
2012. aug. 1. 10:10
 46/53 anonim ***** válasza:
100%

43: "Mas mar 12-13 evesen festi a hajat, "

Aztán meg a fodrász panaszkodik, hogy ezeknek a lányoknak harminc éves korukra hogy szét van b.szva a hajuk, hullik és olyan mint a szalma.

2012. aug. 1. 10:19
 47/53 anonim ***** válasza:
51%

18 évesen akkora pofont kaptam mert az érettségi bankettet lenn tartottuk a Tisza parton és az erdőn nem akartam egyedül át menni, ezért maradtam amíg az összes osztálytársam meg a tanárom...

mivel nem volt mobilom nem szóltam haza, mindkét szülőm várt....

:D

akkor felháborodtam lassan én is anya leszek, és már megértem milyen aggódni félteni...

majd te is anya leszel és megérted a szüleid, szerezd vissza a szüleid bizalmát mielőbb, beszélj anyukáddal...:)

2012. aug. 1. 13:15
 48/53 anonim ***** válasza:

Szerintem 14 évesen jogos, hogy a szüleid ennyire ki vannak bukva, bár én kb. 1 hónapot adtam volna büntinek.

DE! Nehogy már az legyen a normális meg követendő, hogy 17 évesen 7-ig engedik el a gyereket. Nem ez a 2 véglet van, lehet találni egy középutat is, ami tényleg normális.

2012. aug. 3. 00:20
 49/53 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az összes hozzászólást,de szerintem maximálisan megérdemelted a büntetésedet. Nekem is van gyermekem,teljesen átérzem,és megértem a szüleid döntését. Arról nem is beszélve,hogy amikor én 14 éves voltam,még csak álmodni sem álmodhattam volna ,hogy 10-ig kiengedjenek.Emlékszem,hogy a barátnőm anyukája nagyon laza volt,ő engedett ki 8!-ig maximum. Az én szüleim, 6-7-ig.Melléteszem jogosan voltak szigorúak,most meg pláne.

26/N

2012. aug. 4. 01:06
 50/53 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy itt böngészgetek a kérdések között, egyre kétségbeesetten látom, hogy talán egyike vagyok azon 14 éves lányoknak, akiknek nem fordult még meg a fejükbe az éjfélig kint lét,sőt, nem álszentségből, hanem a nevelésem és a saját személyiségem miatt SEM szívnék cigit, és igen, én vagyok az, aki a társaságból nemhogy alkoholt, de még energiaitalt sem ivott.Nem volt még barátom, szerintem egy ideig nem is lesz, de nem is igényelek jelenleg. Nem tudnék vele semmi extrémet csinálni, és szerintem még érzelmileg sem állok rá készen. Azt, hogy te kedves kérdező mennyire vagy érett, nem akarom kétségbe vonni, de a leírtak alapján nem hiszem, hogy olyan szinten állnál, ahol ezek a dolgok megengedhetőek. A családi állapototokról sem tudok, lehet, hogy nálatok máskor ez nem volt gond, és most azért nem véled jogosnak ezt az esetet. De szerintem meg kéne értened a szüleid nézőpontját. Rájuk se vet jó fényt, hogy a lányuk ilyeneket csinál. Ráadásul mint írtad, hogy jeles tanulmányi átlagod van, nem lehetsz ostoba sem. Miért nem fejleszted inkább a szellemi szintedet? Ahogy hallottam, a normálisabb pasik nem a cigis, piás csajokra buknak, hanem akiket lehet szeretni valamiért. Azt, hogy barátod van, én nem hánytorgatom fel, mert ez tényleg nem ritkaság mostanság. Összegezve: A büntetést jogosnak vélem én is, mint az előttem hozzászólók. Remélem rádöbbensz ezidő alatt, hogy mit kéne máshogy csinálni. De, ha szerinted ez normális, akkor nem jártatom a számat. Utólag is bocsánat a kisregényért, és a privát infókért, csak az aggodalmas felnőtteknek írtam, hogy azért nem minden 14 éves ilyen. Üdvözletem!

14/L

2012. aug. 4. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!