Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális hogy ekkora büntit...

Normális hogy ekkora büntit kaptam?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok, jeles tanulmányi eredménnyel, eddig max 10-ig engedtek ki, most viszont 12-kor jöttem haza.

A hajamban egy piros és egy kék tinccsel ami HAJSZÍNEZŐ volt tehát ki lehet mosni. Ráadásul anyáék ordibáltak velem amiért "érzeték a cigi füstöt meg hogy piáltam meghogy láttak egy nem túl bizalomkeltő sráccal meghogy nagyot csalódtak bennem" hát könyörgöm had szórakozzak egy kicsit!!

2 hónapig nem mehetek sehová...

2012. júl. 31. 11:37
1 2 3 4 5 6
 31/53 krisztivan ***** válasza:
35%

14 évesen én már jártam discóba,pasiztam(titokban) és stoppal mentünk a másik faluba(mamámnál).Szívtam a cigiket sorba,és néhe ittam 1-1 boroskólát is.

De !! Soha nem mertem volna 2 órát késni,hiszen ezzel ugrott volna a nehezen felépített engedékenység.

Megértem a szüleidet,aggódnak és ez természetes.Újra kell kezdened a bizalmat kiépíteni:-))

Egyébként már 36 éves vagyok,soha nem lehetett durva bulikba belevinni és mindig tudtam,hol a határ.

2012. júl. 31. 14:28
 32/53 anonim ***** válasza:
73%
Én 14 évesen nem mentem SEHOVA. 16 vagyok, és még így is könyörögnöm kellet, hogy egy lila hajspayt kaphassak. Sztem jogos.
2012. júl. 31. 14:57
 33/53 anonim ***** válasza:
100%
A kimosható hajszinező nyári szünetben szerintem nem gond, de a cigi és a pia miatt a fejedet leszedném 14 évesen.
2012. júl. 31. 16:17
 34/53 anonim ***** válasza:
95%

"max egy sört ittam szal nem voltam részeg és egyetlen egy szálat szívtam el,"

Gratulálok. Na és szerinted ettől már felnőtt vagy?

Elmondanám, hogy mi, felnőttek (tudod, akik már jogilag is nagykorúak vagyunk és nem csak a szánk nagy) másképp is tudunk szórakozni, nem kell hozzá olyan, amivel tönkretesszük a szervezetünket (pl. cigi)

" a srác pedig a pasim...."

14 évesen??? Pasid? Két hónap a minimum a büntetésben.

Amúgy meg mi, felnőtt nők a normális, rendes párunkat nem "lepasizzuk", hanem tisztelettel beszélünk róla, hogy: a párom, a barátom, stb.

2012. júl. 31. 16:29
 35/53 anonim ***** válasza:
60%

Azt megértem, hogy egy 14 éves kislányt féltenek a szülei, ha nekem lenne egy ilyen korú gyerekem, én is félteném. Azért a két hónap büntetés picit túlzás szerintem, főleg így nyáron, amikor nem kell pl. a suli miatt korán kelni.

Kérdező!

Ezt jól elszúrtad, legközelebb hívd fel őket telefonon, hogy később mennél haza, és engedik-e, hogy tovább maradj kint! Vagy ha előre tudod, hogy sokáig szeretnél maradni, szólj nekik róla, hogy mikorra várjanak haza.

Addig is annyit tehetsz, hogy segíts a házimunkákban anyudnak, mosogatás, takarítás, főzés stb. és legyél velük nagyon, de nagyon kedves. Egy jobb pillanatban hozd szóba a dolgot valamelyiküknek, mondd el, hogy nagyon megbántad, amit tettél, szégyelled magad miatta, de szeretnéd, ha újra bíznának Benned.

Remélem, sikerrel jársz! :)

27N

2012. júl. 31. 17:52
 36/53 anonim ***** válasza:
43%
azért lehet h a kérddező nem jól csinálta (2 óra késés??) de az se normális h 17 évesen 7-re kell hazaérni. És az h 14 évesen pasizik, az miért baj? Én is. A hajSZÍNEZŐ tök oké nyáron. És miértnyomja mindenki ezeket a ,,bezzeg az én időmben" dumákat? olyan öregek vagytok? szerintem ikább a válaszadók caládjában lhetett így, nem az ,,idejükben" Moslegalább 2-3 hétig ne is próbálkozz, kb 1 hó urán kezdd l megdolgozni őkeet, ha nem csillapodnak le. Esetleg majd ma/holnap kezdeményezz gy őszinte beszélgetést, h mennyire megbántad, mondd el nekk h a srác aki hazakísért ismerősöd (ne a pasim szót használd) és h jobb lett bolna ha egyedül jössz (Bándy Kata nevét is bedobhatod) meg h nem vagy alkoholista, csak pár kortyot ittál, stb. Nagyon kijátszottad őket, úgyhogy csak nyugisan, bűnbánóan. Sok sikert :) 14/L
2012. júl. 31. 19:02
 37/53 anonim ***** válasza:
12%

Minden válaszoló egy begyöpösödött emines?

Nem nem jogos.A hajszínező az nekem is magas,az időről annyit h egy telefont megért volna hogy később mész.Ennyiért ordibálni szerintem felesleges ,meg lehet normálisan is beszélni.Én max fél-1 hétig tiltottalak volna a buliktól mástól nem.De ez helyzet függő.Majd kérdezd meg a szüleidtől hogy ők 14-16 éves korukban nem jártak-e el bulizni és hogy ők miket csináltak:)

2012. júl. 31. 19:22
 38/53 anonim ***** válasza:
100%

36: "És az h 14 évesen pasizik, az miért baj? "

Na vajon miért?

2012. júl. 31. 19:39
 39/53 Ditta323 ***** válasza:
100%

Én majdnem 15 voltam mikor elkezdtem a hajam festetni és kb 4-5 évig festettem és talán most kezd el teljesen kikopni a hajamból. Akkor tájt kezdtem el rock kocsmába járkálni. Volt, hogy suli után ugortam le egy csöppet, mert mikor iskola volt akkor max. 16:10-ig maradhattam bent és hétvégén péntek vagy szombat bemehettem az utolsó buszig 22:45. 16 évesen maradhattam benn először tovább azzal a feltétellel, hogy apám jön értem max éjjel 1 körül, de ez ritkán fordult elő /farsang, aug. 20,.../ 18 voltam mikor megengedték, hogy reggelig kimaradjak. De többször volt olyan, hogy apu jött értem, mert nem volt kedvem reggelig maradni. Azt ahogy idősebb lettem kevesebbszer jártam el. Most meg úgy vagyok vele, hogy inkább feljönnek hozzám és páromhoz a baráti társaság és elvagyunk itt. Nagy ritkán elmegyünk bulizni egyet. Mai fejemmel egy baráti társaságos beszélgetés, tekézés vagy hasonló dolgok jobban érdekelnek.

23/N

2012. júl. 31. 21:21
 40/53 anonim ***** válasza:
82%

Húh! Az ilyen kérdések után azért erősen elgondolkodom mindig, hogy szeretnék-e gyereket!:/ De remélem, hogy azért vannak kivételek!

Én 24 éves vagyok, tehát 10 éve voltam annyi idős, mint te, ami azért nem volt olyan régen. Lehet velem van a probléma (bár nem hinném), de 14 évesen én sokkal szívesebben játszottam a 10 éves húgommal és eszembe sem jutott eljárni bulizni, pasizni meg aztán főleg nem. Persze nekem is tetszettek már akkor a fiúk, de én is éreztem, hogy semmilyen szempontból nem vagyok elég érett egy párkapcsolathoz. Visszagondolva is igazam volt (19 évesen volt az első barátom, most van a második, akivel 3 éve vagyunk együtt, 2 éve együtt élünk és családot tervezünk)! Sosem értettem a kortársaimat, hogy miért siettetik annyira a felnőtté válást, mi a jó abban? Persze megvan az előnye a felnőtt létnek is (2 éve költöztem el otthonról), de szerintem bármelyik felnőttet (nem csak életkor alapján felnőttet) kérdezed meg, mindenki azt fogja mondani, hogy baromira semmi gondunk nem volt akkor bármennyire is úgy éreztük, hogy van.:D Persze az más dolog, ha valakit bántalmaztak, de ha jól tudom, nálad ez az eset nem áll fenn.

A húgom most 20 éves. Most tavasszal elment a barátaival, beültek valahová és bár nem szokta anya megszabni, hogy meddig maradjon ki (azért ezt is ki kellett ám érdemelni), de az kikötés, hogy telefonon mindig legyen elérhető! Na hát szerencsétlenségére lehalkította előtte a telefont valamiért és elfelejtette visszavenni a hangot. Anya kb. 20-szor hívta, már teljesen ki volt készülve, majdnem utána indult, bár nem tudta merre keresse, de bejárta volna az egész várost érte, amikor 23 órakor hazaért. Hát nem tette zsebre, amit kapott!:) Kiemelném, hogy 20!! éves, de mivel még otthon lakik, anya tartja el, ugyanúgy gyerek. És a húgom nem azért volt kiakadva, hogy anya ideges volt, hanem azért, hogy ő hogy lehetett ilyen hülye és sírva esedezett édesanyánk bocsánatáért. Megbocsátott persze, de azért idő kellett, hogy lecsillapodjon. Csak remélni tudom, hogy legalább feleannyira leszek jó szülő, mint édesanyám, mert neki köszönhetjük, hogy értékes ember lett belőlünk és vannak életcéljaink, terveink és teszünk is értük. Nem cigizünk, ritkán és mértékkel iszunk alkoholt, nem vagyunk leharcolt fiatalok a sok bulitól és pasizástól. Mégis felnőttek vagyunk(bár a húgom még nem igazán)!

Én azt mondom, hogy légy hálás érte, hogy a szüleid szeretnek annyira, hogy érdekli őket, hogy milyen ember válik belőled! Attól, hogy valaki az iskolában jól tanul még az élet dolgaiban nem feltétlenül teljesít jelesre! Most biztos dühös vagy, de ha a szüleid sikerrel járnak és embert nevelnek belőled, akkor nagyon hálás leszel még nekik ezért! Most még nem látod ezt, de ha már ennyien mondják lehet el kéne gondolkodni rajta, hogy tényleg lehet benne valami!

A büntetés mértékéről pedig annyit, hogy én nem 2 hónap szobafogságot kaptam, hanem olyan pofont adott apám, hogy bepisiltem...pont 14 voltam, amikor ez történt, mert elégettem egy darab papírt egy hamutartóban (ergo tüzeskedtem).:S Nem mondom, hogy ez a követendő, de örülj, hogy ennyivel "megúsztad"!

2012. júl. 31. 23:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!