Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan reagálnátok, ha a...

Hogyan reagálnátok, ha a gyereketek át akarna térni a zsidó vallásra? Engednétek neki?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 17. 13:26
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
A vallás nem minden ember életében számít fontosnak,sőt a mai világban egyre kevesebbnek.Javarészt a gyerekkorom arról szólt,hogy első osztályos koromtól nyolcadik osztályos koromig menjek minden vasárnap misére.Nagyon kevésszer volt kegyelem.Kívülről tudtam a mise szövegét,és még sok dolgot tudok mostanában is.Amikor elsőáldozó lettem,azután egy kicsit büszke voltam,hogy most már lazíthatok,ez is megvolt.Na de nem lazíthattam utána sem,nyolcadikban hittanvizsga+bérmálás.Tehát 8 évet jártam templomba.Ott még ugatott nekem egy nő folyamatosan(aki ráizgult a régi papra),hogy nem hordok fogszabályzót,de anyám előtt aztán nyalt nekem,csak aztán én ugye tudtam milyen az a nő..-.-" na,aztán 9.-ben még egyszer voltam templomba,de akkor unokaöcsém ovis miséjére kellett mennem.Na ott jobb volt,mert sokkal gyerek barátabb volt az egész,nem ilyen nyögvenyelős,folyton imádkozós.
2012. ápr. 18. 19:28
 22/46 anonim ***** válasza:
35%

"ma 19:28"-még folytatom.

Úgyhogy a kérdésre válaszolva,nem kötelezném semmire.Természetesen azért megkeresztelném és elmondanék neki minden vallással kapcsolatos dolgot.A zsidó vallást NEM tiltanám tőle,sőt semmilyen vallást sem.

VISZONT JEHOVA TANÚJA NEM LEHETNE!!Azt egész egyszerűen nem engedném,mert ismerek egy Jehova tanús családot,hát katasztrófák..na mindegy is..emberileg normálisak lennének,de ez a "vallás"(nagy idézőjelbe) elbutította őket..

16/L

2012. ápr. 18. 19:30
 23/46 mus musculus ***** válasza:
67%
Utolsó, ne vedd beszólásnak, de szerintem nem konkrét valláshoz kötött az elvakultság, egy mezei római katolikus is lehet idegesítően fanatikus, ezzel az erővel eltilthatnád az összes létező vallástól őt.
2012. ápr. 18. 19:51
 24/46 anonim ***** válasza:
29%

Ha áttérne a többi vallásos zsidó biztos hogy lenézné,mivel a szülei nem voltak azok,és ő sem annak született

Lehet antiszemitázni,de ez így van

Amúgy szientológia,hitgyüli,jehova tanúi és társai közé viszont biztos hogy nem engedném a közelükbe se,ezek egy életre tönkre tudják tenni az embert

2012. ápr. 18. 20:32
 25/46 anonim ***** válasza:
76%

ma 19:51

A jehovák erőszakosak,makacsok és más vallásokat NEM fogadnak el..és például a család,akiket ismerek,ott az anyós miatt került bolondok házába az osztálytársamnak az anyukája..az osztálytársam apukája és oszttársam testvére nem tértek át a vallásra,ezért a drága öregasszony kizárta oszttársam apukáját..aki az anyós fia volt..tehát az anyós a mennyét juttatta bolondokházába.Képes volt szétválasztani egy családot,csak mert az osztálytársam anyukája NEM TÉRT ÁT A VALLÁSRA,de később még a fia sem..és a drága öregasszony neveli osztálytársamat most az apukája és az anyukája közös házában,mellettük egypár házzal odébb pedig az apa és a fiú van!!Nagyon durva sztori,szélsőséges eset!Azért szerintem egy vallás miatt ezt nem kellett volna csinálni!

A lány ódivatú ruhákban jár,mivel az öregasszony már jóval 60 felett jár és nem tudja,hogy mi a mai divat,de nem is engedhetné a lánynak..ja a lányt csak azért nem zárta ki,mert a lány(az oszttársam) áttért erre a butaságra.Olvassatok utána!

16/L

2012. ápr. 18. 21:22
 26/46 mus musculus ***** válasza:
Oké, elhiszem és tényleg nem semmi, de ez még nem változtat azon, hogy másfélét vallóak is tudnak erőszakosak lenni. Ezért nem érdemes egyetlenre ráhúzni és általánosítani.
2012. ápr. 18. 22:27
 27/46 anonim ***** válasza:
0%
Tessék lepontozni és leantiszemitázni, de megmondanám neki, hogy míg élek, nem lehet zsidó vallású. De azt hiszem az én gyerekemnek eszébe sem jutna, ilyen... Pedig nem vagyunk elvakultan keresztény vallásúak, csak egészséges módon. Elmondanám neki, hogy a magyar nép eredendően keresztény vallású, és részemről lezártnak tekinteném az ügyet.
2012. ápr. 19. 07:06
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

27.:

"megmondanám neki, hogy míg élek, nem lehet zsidó vallású" mi ez, ha nem leuralás és a diktatúra "álcázott" formája? akár zsidó vallásról, akár bármi másról is legyen szó. Ez az "amíg élek" kicsit durva, csak nem akarod 18 éves kora után, esetleg 30 évesen is Te irányítani még a gondolatait is? :O

"a magyar nép eredendően keresztény vallású"

Ez a tény úgy nem igaz, ahogy van. Legfeljebb katolikus, István királlyal az élen. Bár sokan azonosítják a katolicizmust magával a kereszténységgel, főleg a katolikusok, mert ők szeretnek nagyzolni, hogy ők a valakik, de a kereszténységnek sok olyan formája van, ami köszönőviszonyban nincs azzal, amit István király művelt. Pl. maga a Biblia a közelében nem jár ilyen dolgoknak, ha valaki kicsit figyelmesebben elmélyül a tanulmányozásában. :) A katolikus vallás az ún. szent hagyományoknak hasonló tekintélyt tulajdonít, mint magának a Biblának, és így teljesen más értelmezést kap az egész, mint a protestáns.

Az a "magyar eredendő kereszténység" távolabb áll a kereszténység bizonyos formáitól (általában a protestantizmustól), mint a zsidó vallás! Mert ott legalább az Ószövetség közös.

Egyébként Jézus is zsidó volt, ami sokaknak nem tetszik, de azért kereszténynek vallják magukat, ami elég érdekes.

2012. ápr. 19. 13:20
 29/46 anonim ***** válasza:
0%
Persze ki lehet forgatni a szavaimat, és én is tisztában vagyok azzal, hogy a magyar nép pogány nép volt Szent István idején, és kicsit előtte vált kötelezővé a kereszténység. Természetesen nem akarom míg él irányítani az életét, de azt hiszem az elég meredek lenne, ha zsidó vallásúvá akarna válni, hiszen nem olyan neveltetést kap, fog kapni. De hát mindenki úgy neveli, olyan eszmékben a gyermekét ahogy szeretné. Mindössze a kérdésre válaszoltam, hogy nem, míg élek, nem lehet zsidó vallású...
2012. ápr. 19. 13:44
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 29! 28. voltam

Tényleg túlmutat már a kérdésen, amit írtam.

De ha valami más akarna később, mint amilyen nevelést kapott, abban is kéne szabadságot adni neki, nem? most nem a te esetedre nézve, hanem általában. persze elmondani el KELL a véleményt, de beleszólni nagy korában már nem lehet, hogy mit csináljon. jó, ez már túlmutat a kérdésen.

Szerintem amit István király csinált és amit behozott ide és ami azóta itt van, az nem kereszténység, csak annak nevezik. de ez is túlmutat a kérdésen.

2012. ápr. 19. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!