Hogyan reagálnátok, ha a gyereketek át akarna térni a zsidó vallásra? Engednétek neki?
Engedném. A saját döntése. És egyébként sem értem, hogy mi a probléma azzal, ha nem azt vallja, amit te (vagy csak az zavar, hogy zsidó)?
Én nem vagyok megkeresztelve, pont azért, mert a szüleim azt akarták, hogy én döntsem el (ők sem vallásosak). És én eldöntöttem. Legközelebb a szívemhez a pogány vallások állnak. A gyerekeimnek pedig mesélek mindenféle vallásokról, és hagyom, hogy eldöntsék maguk. Ennyi.
Valaki írta:
"ha abban a szellemben nevelkedik eszébe se jut majd ilyen hogy áttérjen más vallásra"
Ez nem igaz. Apum pl. nagyon vallásos, katolikus családból származik. Ennek ellenére kicsit sem vallja magát katolikusnak. Vagy másik példa: a helyi református lelkész lánya a vezetője egy kisebb helyi Wicca csoportnak...
"amúgy meg minden hívő ugyanabban az Istenben hisz,szóval nem sok értelmét látom váltogatni a vallásokat"
És aki nem hisz semmilyen istenben? Egyébként a vallás szabályai, elvei miatt is áttérhet valaki más vallásra, nem feltétlenül van köze ennek ahhoz, hogy milyen istenben hisz...
Kedves 15-ös.
Mégis mi a problémád? Senki nem mondott semmi rosszat a kereszténységről, sem arról, ha valaki megkereszteli a gyerekét. Én csak azt mondtam, hogy mi nem kereszteltük meg, de azt nem, hogy a keresztelkedés rossz dolog lenne. És az, hogy te csak olyanokkal találkoztál, akik sajnálták, az semmit sem jelent.
És azt én honnan tudjam, hogy te a keresztény vallásokra gondoltál? Nem írtad oda, nem is utaltál rá. Azt írtad: "minden hívő ugyanabban az Istenben hisz", és a MINDEN HÍVŐ számomra minden hívőt jelent, aki valamilyen vallásban hisz. Nem azt írtad, hogy minden keresztény. És aki hívő, az nem feltétlenül keresztény.
Plusz senki nem okoskodott, mindenki csak a saját véleményét írta le.
Úgyhogy tényleg nem rétem, hogy mégis mi a gondod, senki nem bántott, erre te totál meg vagy sértődve, és itt puffogsz...
Engem kiskoromban megkereszteltek, most látom be, hogy hülyeség volt. Elsőáldozó is voltam, szintén semmi értelme nem volt. Most lenne bérmálkozás, és a család két pártra van szakadva, az egyikük megvet, apukámat okolják, hogy nem akarok, mert egyszerűen nem hiszek olyan formában, amit a katolikus egyház elvárna, a másik félnek meg mindegy.
Abban hisz, amiben akar. Meg kell keresni, szerintem a fiatalok igen kicsit töredéke nem kérdőjelezi meg a vallását, ha a családban aktívan jelen van, ha nem.
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!