Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit koltesz kb 1 honapba...

Mennyit koltesz kb 1 honapba a tini gyerekedre?

Figyelt kérdés
16 eves lanyom van es lassan megorit a koltekezeseivel. 15 ezer ft kap 1 honapra zsebpenznek. Ennyit tudok neki adni. Ezt arra kolti amire akarja, mindig ruhakat vesz belole maganak. 1 het alatt el megy a zsebpenze. Utana persze jon es ker meg 1000ft ott vagy 2000ft ott stb. Minden honapban vesz maganak 1 cipot. Mar alig fernek a lakasban a cipoi es ruhai. 15 eves volt amikor csinaltatott maganak eloszor mukormot. Megsem kerdezte hogy csinaltathat e be jeltkezett magatol egy manikuroshoz es el ment, hazza jott es megmutatta hogy milyen szep lett a korme. Szep volt tenyleg nagyon es nem is tiltottam meg tole miutan lattam hogy minden osztalytarsanak van. Csak az a baj hogy ez mar minden honapban igy mukodik. Jo izlese van szep ruhakat hozz haza es szep cipoket mind nagyon jol all neki. De mar nem birom anyagiakkal!! Mindig arra fogja hogy nem birta ott hagyni a boltban. Fel probalja olyan szep rajta tenyleg es lattom hogy boldog nagyon hogy EZT is megengedtem. Mindin ruhajaba szerelmes. Orak hosszat tudja pakolgatni szepen a szekrenyben. O mossa maganak o teregeti es o hajtogatja maganat (aminek persze orulok). De volt mar olyan hogy hazza hozott egy draga ruhat es vissza vitettem vele. ES ezek csak a ruhak... nem beszelek a tusfurdokrol (havi 3) a samponokrol(havi 2) az ekszereirol, az egyeb kiegeszitokrol, sminkekrol. Szeret fodraszhoz is menni(szerencsere oda nem olyan surun). De mozi, es setalgatni is szeret menni a baratnoivel ami magaba jo dolog de persze oda is kell penz (setalni meg en nem szeretem elengedni penz nelkul mert ha valami tortenik ellopjak a telefonjat vagy ilyesmi akkor tudjon felhivni. De persze sohasem arra megy el a penz.... Es az iskolarol ne is beszeljuk mert oda is kell osztalypenz kirandulasra..kirandulasra zsebpenz(de ez mar nem a havi kolcsegvetese). Telefonjat is fel toltom havonta 1x..bulizni hala istenek nem nagyon jar max neha valamelyik baratnojehez elmegy filmezni vagy ilyesmi. Igy erre nem ker penzt. Fozok is ra minden nap stb. Szoval ha durvan ossze adom akkor olyan 45-50 ezer ft havonta a kolsege. Bocsi hogy hosszura sikeredett de olyan jo volt ezt most le irni. Kinek mennyi penzbe kerul 1 hanapban a tini gyereke?
2012. márc. 10. 12:44
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
56%
Nekem bérletre elmegy havonta 5000, zsebpénz kb 6500, ebből oldom meg a kaját, ha későn érek haza, telefonom havonta 2500-3000, de ennek egy részét akkor is ki kell fizetni, ha annyit se telefonálok. A suliba elmegy havonta alapítványokra + osztálypénz 9000, sportra 4800, sminkre nem költök sokat, egyszerre kb 6000, de az több hónapig kitart. Ez így összesen 34000. Meg benne vagyok csereprogramban, az az ottani zsebpénzzel együtt kb 100000, ezt két összegben kell kifizetni. Meg más dolgok, pl szülinap, karácsony, erdei iskola (már csak biztosítás + zsebpénz kell, mert két éve fizetjük havonta), hosszú hétvége alatti elutazás. Plusz a családdal nyaralás, ha az számít. És szerintem ez még így is elég sok, viszont nincs műkörmöm, mert nem szeretnék, és a szüleim sem engednék, és ez így van az erős sminkkel is. Ruhákat két-három havonta veszek, makkor is leginkább azért, mert a zseniális mozgáskoordinációmnak hála minden pecsétes/lyukas lesz. Moziba nem járok, ami szórakozásra elmegy, az bulik+könyvtár+színház. De az elsőt a zsebpénzemből finanszírozom, a második nem nagy kiadás, és hosszú távon a szüleimnek is megéri. :)
2012. márc. 12. 23:42
 22/27 anonim ***** válasza:
Hát mi nem vagyunk csórók, de hol kapok ennyi pénzt? Nem is szoktam kapni.
2012. márc. 22. 19:18
 23/27 anonim ***** válasza:

Rám nem így költenek pénzt.

Havi 4000 Ft zsebpénz és hónaponként max. egy póló néha naci (kivéve ha valami extra van, ünneplő kell, vagy egyszerűen melegebb/hidegebb lesz).

Viszont arra nagyon sok pénzt költenek, hogy zene suliba járok plusz még különórák...

14L

2012. márc. 23. 17:11
 24/27 anonim ***** válasza:

*egyszerűen melegebb/hidegebb lesz

úgy értem nyár/ősz/tél/tavasz

2012. márc. 23. 17:12
 25/27 anonim válasza:

LEhet, hogy már nem aktuális a válsz és megoódtak a "pénzügyi gondok", de mégis írok.

Az én szüleim úgy gondolom/látom nem költenek rám ennyi pénzt havonta, de ez valószínüleg annak a következménye, hogy összesen öten vagyunk testvérek. Viszont zsebpénzt én is kapok, 4000 ft havonta, (ami nekem elég is, ami azt illeti elég spórolós vagyok, nem szeretek vásárolgatni CSAK ÚGY, bár lehet, hogy ezzel csak én vagyok így) de költségvetést vezetek, vagyis állandóan fel (kell) írom, mire mennyit költöttem (hónap végén nekem is sokat jelent ez), és ezen kívül nem kapok több pénzt, ezt kell beosztanom. A szükséges dolgokat (ruhákat, cipőket, telefonszámlát ) a szüleim fizetik, a zsebpénz az extra dolgokra van.

Összegzésként:

szerintem jó a költségvetés vezetése, meghatározott mennyiségű összeg amitől se többet se kevesebbet nem kap a lányod 16/L

2012. jún. 26. 00:35
 26/27 anonim válasza:

Én 14 vok.

Nekem nem adnak zsebpénzt,havonta kapok max agy két cuccot,egy cipőt (pl.egy csizmát két télen is viselek).Hárman vagyunk testvérek.És én és az egyik tesóm ötös tnulók vagyunk.Szülinapunkra sem kapunk semmi anyagi dolgot(esetleg nagyszülőktől).Hárman voltunk eddig egy szobában és most végre elkezdtünk berendezni még egy szobát,így legalább lesz hol tanulni.

2012. aug. 6. 21:32
 27/27 anonim ***** válasza:

Én 15 éves vagyok..

Nem kapok zsebpénzt..

Kajapénz-Havonta max 3000

Egy újság-Havi 545[kéthavonta+500 egy másik újságra]

Néha egy hétvégi kiruccanás a városba egy baráttal-Havi max 2000

Havonta kb 5000-6500 forint között mozog..

Ruhákkal tömve vagyok és tökéletesek nekem a Noname cuccok is szóval nem öltözök az új,hatalmas trendeknek,így nem kell havonta új cuccokat venni miatta..Az osztálypénzt pedig egyszerre szoktuk befizetni.

2013. ápr. 28. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!