Mennyit koltesz kb 1 honapba a tini gyerekedre?
Rám nem így költenek pénzt.
Havi 4000 Ft zsebpénz és hónaponként max. egy póló néha naci (kivéve ha valami extra van, ünneplő kell, vagy egyszerűen melegebb/hidegebb lesz).
Viszont arra nagyon sok pénzt költenek, hogy zene suliba járok plusz még különórák...
14L
*egyszerűen melegebb/hidegebb lesz
úgy értem nyár/ősz/tél/tavasz
LEhet, hogy már nem aktuális a válsz és megoódtak a "pénzügyi gondok", de mégis írok.
Az én szüleim úgy gondolom/látom nem költenek rám ennyi pénzt havonta, de ez valószínüleg annak a következménye, hogy összesen öten vagyunk testvérek. Viszont zsebpénzt én is kapok, 4000 ft havonta, (ami nekem elég is, ami azt illeti elég spórolós vagyok, nem szeretek vásárolgatni CSAK ÚGY, bár lehet, hogy ezzel csak én vagyok így) de költségvetést vezetek, vagyis állandóan fel (kell) írom, mire mennyit költöttem (hónap végén nekem is sokat jelent ez), és ezen kívül nem kapok több pénzt, ezt kell beosztanom. A szükséges dolgokat (ruhákat, cipőket, telefonszámlát ) a szüleim fizetik, a zsebpénz az extra dolgokra van.
Összegzésként:
szerintem jó a költségvetés vezetése, meghatározott mennyiségű összeg amitől se többet se kevesebbet nem kap a lányod 16/L
Én 14 vok.
Nekem nem adnak zsebpénzt,havonta kapok max agy két cuccot,egy cipőt (pl.egy csizmát két télen is viselek).Hárman vagyunk testvérek.És én és az egyik tesóm ötös tnulók vagyunk.Szülinapunkra sem kapunk semmi anyagi dolgot(esetleg nagyszülőktől).Hárman voltunk eddig egy szobában és most végre elkezdtünk berendezni még egy szobát,így legalább lesz hol tanulni.
Én 15 éves vagyok..
Nem kapok zsebpénzt..
Kajapénz-Havonta max 3000
Egy újság-Havi 545[kéthavonta+500 egy másik újságra]
Néha egy hétvégi kiruccanás a városba egy baráttal-Havi max 2000
Havonta kb 5000-6500 forint között mozog..
Ruhákkal tömve vagyok és tökéletesek nekem a Noname cuccok is szóval nem öltözök az új,hatalmas trendeknek,így nem kell havonta új cuccokat venni miatta..Az osztálypénzt pedig egyszerre szoktuk befizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!