Mennyit koltesz kb 1 honapba a tini gyerekedre?
Nekem ugyan még nincs tini gyerekem, de az tuti, hogy nem fogok havi 15 ezer forint zsebpénzt adni neki. Maximum 5 ezret! A telefonját sem kell minden hónapban feltölteni, elég 2 havonta. Tanulja meg a pénzt beosztani! Nem hinném, hogy minden héten új ruhával, új cipővel stb. kell hazaállítani, meg állandóan műkörmöshöz, moziba rohangálni. Másképp is ki lehet kapcsolódni.
Ne csodálkozz, hogy nem változik meg, hisz te mindent megadsz neki, minek is osztaná be a pénzt. Tudja, hogy úgyis odaadod neki. Legyél kicsit következetesebb!
Na ha nekem is ilyen anyám lenne!Én zsebpénzt se kapok,és ételen kívül szinte semmit nem költ rám... :/ Ruhám szerinte nagyon sok van,ezért minek venni,cipőt azt kapok évszakonta igaz,sminkcuccokat nem hordok,de arra is nekem kell néha-néha összeszedni a pénzt szóval,szinte semmit... Jó a lányodnak :)
14/L
Első vagyok. Figyelj! Szerintem csináld azt, hogy 15 ezer helyett csak 10 ezret adj neki minden hónapban, de határozottan mondd meg, hogy ezt szigorúan ossza be! Tehát ne kuncsorogjon még 1-2 ezer forintokért egy hét után. Úgy kalkuláljon, hogy "csak" ennyit kap, nem többet! Ebből fedezze a kiadásait. A telefonját töltsd fel havonta, de azt sem kell tízezerrel, mert szerintem felesleges.
És nem igaz, hogy mindenütt elmegy 40-50 ezer forint EGY tinire havonta. Így soha nem fogja megtanulni, hogyan kell beosztani a pénzt. Értem én, hogy miért kényezteted el, de azért valahol meg kell húzni a határt!
Szerintem ez sok pénz. Telefont is akkor kellene feltölteni mikor már kevés van rajta(500 ft kb)
Ha magammal számolom én mennyibe kerülök: azt eszem, ami van a hűtőben+ menzán. Ruhákat ritkán kapok, de akkor is csak max 15k-20k ft értékben(összességében nem darabonként). Mivel a növésben már megálltam, így nem növöm ki a ruháim többségét.-> ugyanazt használom jó pár éve.+ kapok használt ruhákat, ami másra már kicsi. Cipők, kb évszakonként kapok vagy félévente.(5k-10k) Nem szeretem lecserélni őket, gyakorta anya mondja, hogy kellene venni egyet, de kit érdekel, ha picit oldalt betört a cipő..Attól még használható :D. Tisztálkodó szerek közül se kell nekem külön. Azt használom, mint a többiek(na jó, azért fogkefe meg dezodor enyém) ezek se fogynak ki olyan hamar. Nem sminkkelek, meg néha eljárok többiekkel, de nem igazán költök. Zsebpénzem is havi 1k és kész. Sulis dolgok meg..félévente van szülői és akkor félévre anya befizeti a dolgokat. (kb 6k/félév)
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!