Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit koltesz kb 1 honapba...

Mennyit koltesz kb 1 honapba a tini gyerekedre?

Figyelt kérdés
16 eves lanyom van es lassan megorit a koltekezeseivel. 15 ezer ft kap 1 honapra zsebpenznek. Ennyit tudok neki adni. Ezt arra kolti amire akarja, mindig ruhakat vesz belole maganak. 1 het alatt el megy a zsebpenze. Utana persze jon es ker meg 1000ft ott vagy 2000ft ott stb. Minden honapban vesz maganak 1 cipot. Mar alig fernek a lakasban a cipoi es ruhai. 15 eves volt amikor csinaltatott maganak eloszor mukormot. Megsem kerdezte hogy csinaltathat e be jeltkezett magatol egy manikuroshoz es el ment, hazza jott es megmutatta hogy milyen szep lett a korme. Szep volt tenyleg nagyon es nem is tiltottam meg tole miutan lattam hogy minden osztalytarsanak van. Csak az a baj hogy ez mar minden honapban igy mukodik. Jo izlese van szep ruhakat hozz haza es szep cipoket mind nagyon jol all neki. De mar nem birom anyagiakkal!! Mindig arra fogja hogy nem birta ott hagyni a boltban. Fel probalja olyan szep rajta tenyleg es lattom hogy boldog nagyon hogy EZT is megengedtem. Mindin ruhajaba szerelmes. Orak hosszat tudja pakolgatni szepen a szekrenyben. O mossa maganak o teregeti es o hajtogatja maganat (aminek persze orulok). De volt mar olyan hogy hazza hozott egy draga ruhat es vissza vitettem vele. ES ezek csak a ruhak... nem beszelek a tusfurdokrol (havi 3) a samponokrol(havi 2) az ekszereirol, az egyeb kiegeszitokrol, sminkekrol. Szeret fodraszhoz is menni(szerencsere oda nem olyan surun). De mozi, es setalgatni is szeret menni a baratnoivel ami magaba jo dolog de persze oda is kell penz (setalni meg en nem szeretem elengedni penz nelkul mert ha valami tortenik ellopjak a telefonjat vagy ilyesmi akkor tudjon felhivni. De persze sohasem arra megy el a penz.... Es az iskolarol ne is beszeljuk mert oda is kell osztalypenz kirandulasra..kirandulasra zsebpenz(de ez mar nem a havi kolcsegvetese). Telefonjat is fel toltom havonta 1x..bulizni hala istenek nem nagyon jar max neha valamelyik baratnojehez elmegy filmezni vagy ilyesmi. Igy erre nem ker penzt. Fozok is ra minden nap stb. Szoval ha durvan ossze adom akkor olyan 45-50 ezer ft havonta a kolsege. Bocsi hogy hosszura sikeredett de olyan jo volt ezt most le irni. Kinek mennyi penzbe kerul 1 hanapban a tini gyereke?
2012. márc. 10. 12:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
98%

Nekem ugyan még nincs tini gyerekem, de az tuti, hogy nem fogok havi 15 ezer forint zsebpénzt adni neki. Maximum 5 ezret! A telefonját sem kell minden hónapban feltölteni, elég 2 havonta. Tanulja meg a pénzt beosztani! Nem hinném, hogy minden héten új ruhával, új cipővel stb. kell hazaállítani, meg állandóan műkörmöshöz, moziba rohangálni. Másképp is ki lehet kapcsolódni.

Ne csodálkozz, hogy nem változik meg, hisz te mindent megadsz neki, minek is osztaná be a pénzt. Tudja, hogy úgyis odaadod neki. Legyél kicsit következetesebb!

2012. márc. 10. 12:54
 2/27 anonim ***** válasza:
72%
Én 17 vagyok, és szerintem rám is elmegy ennyi pénz, meg ahogy észreveszem, másokra is a korosztályomból (az én szüleim meg másokéi sem milliomosok, mondjuk az átlagnál jobb anyagiakkal rendelkeznek de semmi hűha..). Vásárlásnál én is elköltök kb. 10-15 ezret, mondjuk nem minden héten, 1-2 havonta (ebben benne vannak a ruhák, cipők, kiegészítők, sminkek). Azon kívül viszont nem mondanám, hogy sokat költök, tusfürdő/sampont azt használom, ami van otthon, bulizni se járok, moziba, kávézóba is ritkán, de mindig van nálam pénz, és olyan dolgokra is elmegy, hogy ennivaló, innivaló, suliba ha be kell fizetni, buszra kell pénz...szóval szerintem simán elmegy ennyi pénz máshol is...
2012. márc. 10. 13:15
 3/27 A kérdező kommentje:
Ertem koszi a valaszt. Ja es meg annyit szeretnek hozza tenni hogy ez tenyleg sok penz amit elkolt es ha van valakinek valami jo tanacsa hogy szoktasem le a penz koltesrol szivesen meghallgatom. Ja es egyebkent apuka vagyok. Egyetlen no az eletemben talan ezert nem szoltam ra eddig...Talan ezert sem tudom hol a hatar...(felesegem meghalt)
2012. márc. 10. 13:17
 4/27 anonim ***** válasza:
60%

Na ha nekem is ilyen anyám lenne!Én zsebpénzt se kapok,és ételen kívül szinte semmit nem költ rám... :/ Ruhám szerinte nagyon sok van,ezért minek venni,cipőt azt kapok évszakonta igaz,sminkcuccokat nem hordok,de arra is nekem kell néha-néha összeszedni a pénzt szóval,szinte semmit... Jó a lányodnak :)

14/L

2012. márc. 10. 13:18
 5/27 A kérdező kommentje:
Kedves 17eves Lany! Koszonom a valaszod akkor ezek szerint mas lanyok is koltenek el ennyi penzt mint az enyem :) Kicsit megnyugtato! :)
2012. márc. 10. 13:20
 6/27 anonim ***** válasza:
69%
Persze,ha nagyon kell valami azt megveszi,de azért ennyi mindent nem...oh és sajnálom,addig azt nem olvastam :S
2012. márc. 10. 13:20
 7/27 anonim ***** válasza:
89%

Első vagyok. Figyelj! Szerintem csináld azt, hogy 15 ezer helyett csak 10 ezret adj neki minden hónapban, de határozottan mondd meg, hogy ezt szigorúan ossza be! Tehát ne kuncsorogjon még 1-2 ezer forintokért egy hét után. Úgy kalkuláljon, hogy "csak" ennyit kap, nem többet! Ebből fedezze a kiadásait. A telefonját töltsd fel havonta, de azt sem kell tízezerrel, mert szerintem felesleges.

És nem igaz, hogy mindenütt elmegy 40-50 ezer forint EGY tinire havonta. Így soha nem fogja megtanulni, hogyan kell beosztani a pénzt. Értem én, hogy miért kényezteted el, de azért valahol meg kell húzni a határt!

2012. márc. 10. 13:23
 8/27 anonim ***** válasza:
70%
Hát pedig meg kell tanulnod neki nemet mondani. Én apum olyan, hogy ha rámutatok valamire, hogy tetszik, elkezd kérdezgetni, hogy megvegye-e. Múltkor cipővásárlásnál én beszéltem le egy 40ezer forintos Lacosteről. :D Ha anyum nem lenne spórolós, nagyon el lennék kényesztetve. De hogy válaszoljak is tini szemszögből: van külön bankszámlám, és mivel a szüleim elváltak, apum erre utal havi 20-25ezer forintot, plussz anyumtól is kapok pótlást. Ebből fizetem a hobbiimat: lovaglás havi 12000, színjátszó 3000, zumba 4000 és egy másik tánc 4-5000 forint. Mobilomra csak 4-5 havonta kell pénzt tölteni, mert vibert használok (program, amivel ha van net, tudok ingyen telefonálni és smst küldeni olyannak is, akinek nincs vibere). Vásárolni nem sokszor szoktam, szezonváltáskor néhány nadrágot, fölsőt, ősszel és télen pulcsit, néha cipőt veszek. Ez 10-15000-ből kijön. Moziba, ilyesmi helyekre nem járok, csak kb. havonta egy kávézóba egy barátnőmmel, akkoris max. 2000-et hagyok ott. Nem sminkelek, sampont, pattanás elleni cuccokat is csak 3-4 havonta kell venni, kb. 4ezer forintért. Egy átlagos hónapban tehát 35ezer forintot költenek rám a szüleim. Bár mostanában többet, mert lett éjjel-nappali fogszabályzóm, amit 11ezres csekkekben kell befizetni havonta.
2012. márc. 10. 13:29
 9/27 A kérdező kommentje:
Kedves 14eves lany! Neked is koszonom valaszod es ne keseredj el biztos nem veletlenul nem ad anyukad penzt! Lehet hogy el megy masra csaladob belul! De gondolj arra hogy nem sokara nagy lany leszel es dolgozni fogsz es akkor az egesz fizetesed el koltheted majd arra amire csak szeretned! Kitartas! :)
2012. márc. 10. 13:31
 10/27 anonim válasza:
100%

Szerintem ez sok pénz. Telefont is akkor kellene feltölteni mikor már kevés van rajta(500 ft kb)

Ha magammal számolom én mennyibe kerülök: azt eszem, ami van a hűtőben+ menzán. Ruhákat ritkán kapok, de akkor is csak max 15k-20k ft értékben(összességében nem darabonként). Mivel a növésben már megálltam, így nem növöm ki a ruháim többségét.-> ugyanazt használom jó pár éve.+ kapok használt ruhákat, ami másra már kicsi. Cipők, kb évszakonként kapok vagy félévente.(5k-10k) Nem szeretem lecserélni őket, gyakorta anya mondja, hogy kellene venni egyet, de kit érdekel, ha picit oldalt betört a cipő..Attól még használható :D. Tisztálkodó szerek közül se kell nekem külön. Azt használom, mint a többiek(na jó, azért fogkefe meg dezodor enyém) ezek se fogynak ki olyan hamar. Nem sminkkelek, meg néha eljárok többiekkel, de nem igazán költök. Zsebpénzem is havi 1k és kész. Sulis dolgok meg..félévente van szülői és akkor félévre anya befizeti a dolgokat. (kb 6k/félév)

16L

2012. márc. 10. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!