Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudjam feldolgozni?

Hogyan tudjam feldolgozni?

Figyelt kérdés
Olyan gyorsan nagylány lett a kislányból,hihetetlen.Olyan magas és szép és....tiszta nő, és nem is tudom már hogyan felfogni a dolgot.Tudnátok adni tanácsokat ? nevelésit, zsebpénzzel kapcsolatban, bármit. (45/N lányom:14L)

2012. febr. 25. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudok, de kíváncsian várom a válaszokat... A nagyobb lányom 10 éves, de már kezd nőiesedni, a csípőjét riszálja... Csak lesek néha.

Valamelyik nap meg kerestem a zoknijait, a mosásban volt szinte mind, és láttam, hogy az enyémek közül simán adhatnék neki...

2012. febr. 25. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát én 14/f vagyok rengetek más stílusú lányt ismerek.Ha az ön lánya/vagy társasága cigizik vagy bulizik akkor jobban kell rá figyelni,mert van egy osztály társam aki 14 és már elég sok mindent ki próbált:cigi,pia,bulizás,sex.Ha nem ilyen és meg bízható akkor a zsebpénzét havi olyan 7000Ft környékére ajánlom.Gondolom a lányoknak is van olyan problémájuk,hogy az anyjuk nem veszi meg az adott ruhát,cipőt,sminkes kellékeket.
2012. febr. 25. 22:01
 3/7 anonim ***** válasza:
38%

Én 42 vagyok, a nagylányom 14, a kicsi 2 éves.

Én is azt látom, hogy napról napra nőiesebb, már kérte, hogy vegyünk egy kis sminkkészletet neki ( meg is kapta ősszel). Én ágáltam ellene, de a férjem ( ő kicsit kívülálló e téren), mert ő "csak" a nevelőapja, győzköd, hogy fogadjam már el, hogy lassan nővé érik és ne fogjam vissza. Új csizma kellett neki, mert tönkrement az előző, és olyan kecses nőies csizmát választott magának. Inkább csinos mint kényelmes. Én nem akartam megvenni, mert egy gyereknek még fontos, hogy kényelmes legyen, de megint csak a férjem engedett és rábeszélt. Azzal győzött meg, hogy a lányom legalább hagy legyen nőies, ne vigyem őt is olyan farmeros-bakancsos irányba mint én vagyok.:)

A kicsi szülése után nagyon meghíztam, és kb 1 éve jöttem rá, hogy a kihízott felsőim pont jók a nagylányra, így mindent megkapott. Nagyon jól áll neki minden, és büszke, hogy ilyen klassz csini ruhái vannak, végre nem kell a gyerekes pólókat felvennie. Valahogy úgy mentek el az évek, hogy nem vettem észre, hogy nagylány lett.:(

Szeptembertől gimibe megy, az lesz igazán nagy változás, én ettől félek még nagyon, mert a mostani sulija egy elég zárt, szigorú világ, nagyon jó tanuló és szolid lány. Félek, nehogy hirtelen nyíljon ki a világ és rossz hatással legyen rá.

2012. febr. 25. 22:57
 4/7 anonim válasza:

Nálam nem volt ilyen, hogy hétről hétre x zsebpénz. Ha kellett valamire pénz, akkor kaptam...és ami mondjuk maradt visszajáró abból szépen gyüjtögettem. Mindig megvolt mindenem, amire szükség volt. Persze volt olyan, hogy "csak azért, mert másoknak van, akkor nekem is kell" korszak...Szerencsére a hülyeségeket nem engedték meg szüleim. :D

Nagyon sokat számít, hogy milyen közösségbe kerül. Nekem akár tetszett, akár nem, de azért megmondták, hogyha valakit nem tartottak szimpatikusnak. Eltiltani persze nem lehet. Azt hogy hova megyek, kb mikor jövök, meg kik lesznek ott, ezt mindig megkérdezték.

Ez már 10 éve volt, hogy annyi idős voltam. Hiába nem volt annyira régen, azért változott a világ, nekem úgy tűnik..plusz a sok hatás ami a médiából ömlik.

2012. febr. 25. 23:32
 5/7 anonim ***** válasza:

14 évesen miért akarnak manapság nőiesek lenni? Ezt nem értem,de mindegy is nem kötekedni szeretnék:)

Ó ne légy szomorú. Tudod ő mindig a te kicsi lányod lesz.

Én így zsebpénzt nem kapok,kapok minden héten x pénzt és abból gazdálkodok..gyűjtögetek,de ha valami olyan kell akkor kérek és eldöntik,hogy megérie..megérdemlem-e ,de álltalában megkapok,de nem is nagyon szoktam kérni.

2012. febr. 26. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:

"Nálam nem volt ilyen, hogy hétről hétre x zsebpénz. Ha kellett valamire pénz, akkor kaptam.."

Nálunk is ez volt, én nagyon nem szerettem. Ugyanis szerettem volna egy picit gyűjtögetni, de így nem tudtam, mert igazából nem tudtam megindokolni, hogy kell a pénz. Hiszen az akarsz valamit venni kérdésre nem tudtam volna válaszolni. Pl. pont friss eset. A gyerekeimnek rengeteg játékuk van, de azért én is mondok nemet a sokadik plüssre. De tegnap a nagyobb kinézett magának valamit a boltban és nagyon akarja. Én ezt tök fölöslegesnek találom, nincs se szülinapja, semmi. Tegnap 3 pár cipőt kellett vennem, új sapkát, kifizetni a versenyre a nevezési díjat, stb. Költöttem rájuk eleget, brutál sok pénz hussant tegnap el.

Viszont pont van annyi pénze, hogy megvegye. Úgyhogy arra hajlandó vagyok, hogy ma visszamenjünk, de neki kell kifizetnie. Volt már ilyen, és nagyon büszke volt magára, hogy a saját pénzéből vette. A kicsi inkább gyűjtögetős, neki is van pár ezer forintja már, ő inkább valami nagyobbat akar. Így ők is megkaphatják amit szeretnének, egy kicsit tanulnak abból, hogy ha valami nagyobbat akarnak, akkor gyűjteni kell.

2012. febr. 26. 09:44
 7/7 anonim ***** válasza:

"14 évesen miért akarnak manapság nőiesek lenni? "

Teljesen természetes. Visszaemlékszem magamra és a barátnőimre, 14 évesen már felnőtt nőnek éreztük magunkat (hehe). Csak az nem mindegy, hogy akkoriban a "felnőttséget" úgy éltük meg, hogy vihorásztunk a fiúkon, szerelmesek voltunk de csak messziről. Esetleg egy-egy cigarettázott, de azt is nagy titokban. Manapság meg a fiatalok tévesen azt hiszik, hogy attól felnőttek, ha két kiló vakolatot kennek magukra, füstölnek mint a gyárkémény vagy drogoznak, isznak napi több energiaitalt, kirakják a cicit-s.gget, a facebookra meg kirakják a félpucéran pucsítós képét. Nem beszélve a bulizásról - én 27 évesen Dél-Amerikában hallottam először arról, hogy az italt a szórakozóhelyen egy percre sem hagyjuk őrizetlenül, a lányok a wc-ben a pohárral a kezükben álltak sorba és bevitték magukkal a pisiléshez. Most már az italba csempészett drog is reális veszély Magyarországon.

Szóval a tinilányok lelke nem változott, csak a körülmények, épp ezért kell jobban vigyázni manapság.

Érdemes amúgy megnézni, hogy hogy néz ki egy Lindsay Lohan - ha jól tudom 25 éves, egy csomó képen egy 40-50 éves kiélt prostinak látszik.

2012. febr. 26. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!