Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudjam feldolgozni, és...

Hogyan tudjam feldolgozni, és megvigasztalódni azt, hogy szüleim 2éve bíróságra vittek? Ezek után hogyan álljak hozzájuk, ha rettegek tőlük?

Figyelt kérdés
2éve szüleim biróságon bepereltek,mert haszonélvezeti joguk van lakásomon,és hónapokon át fenyegettek semsben,talafonon,levélben,hogy kulcsot adjak lAKÁSOMHOZ.Lakásomra semmi szükségük nincs,anyagi gondjuk sem.még utcára is akartak tenni.20éve bajaim vannak velük,pszichiátriára is bejuttattak a goromba viselkedésükkel.biróság is ő pártjukat fogta törvény szerint,kulcsot is kellett adnom nekik.semm hibájukat nem ismerik el.nem bántak soha velem szeretettel,megértéssel,sem a nagymamáimmal.azóta nincs kapcsolatom velük,nem merek menni,se beszélni velük.kiborulok sürün,ha eszembe jutnak birósági pokol,és hónapokon át tartó fenyegetéseik.most sem vagyok nyugodt,mert kulcsuk van lakásomhoz,megitélte biróság.nagyon fáj és hiányzik egy rendes szülöi háttér,támasz,mert ismerőseimnél nem ezt látom.egyedül kinlódok,pszichés bajaimmal,anyagi gondokkal,noics erőm talpraálláshoz.sok barátnőm,barátom van,de mégsem pótolják a családot,főleg karácsonykor.szép szóval is próbáltam feléjük közeledni,mégsem sikerült.mindig engem okolnak mindenért.én vagyok a feketebárány.akarok felejteni,de mindig eszembe jut.
2010. jan. 3. 17:46
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos a haszonélvezeti joggal rendelkezőnek nagyobb hatalma van az ingatlan felett mint a tulajdonosnak.Ki ugyan nem rakhatnak a lakásból.Azt kéne velük megbeszélned,ha egyáltalán képesek lesznek rá,hogy Veled szóba álljanak,hogy adjátok el a lakást,fizesd ki őket,a maradékból meg vegyél egy olyat,amihez nincs közük.

A kulcsot sajnos jogukban áll kérni,és ha esetleg 2 szobás a lakás a másik szobát még ki is adhatják bérbe.Nagyon szorult helyzetbe vagy.Én mindenképpen megpróbálnék megszabadulni ettől az ingatlantól.

A párommal is ugyan így bántak a szülei,ő megszakította velük a kapcsolatot teljesen.Egyszer csak csörgött a telefon és jelentkeztek,hogy békülni akarnak.7 évet vártunk erre.Most se járnak össze,de legalább nem szekálják.Együtt tudok Veled érezni.

2010. jan. 3. 18:01
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Őszintén szólva,örülj neki,hogy bent lakhass a lakásban,mert ki is rakhattak volna.

A haszonélvezőnek több joga van a lakáshoz,mint a tulajdonosnak.Ez a törvény.Ha azért ,hogy a bíróságra kellett menniük a jogaik érvényesítéséért haragszanak,azt kell ,hogy mondjam,jogos is.Gondolom a lakást ők vették/örökölték,így bizonyos dolgokat le kell nyelned

A többiről,meg annyit,hogy nem könnyű talpraállni,de a saját érdeked ez.Azért az,hogy egy lakással segítenek,az nem kis dolog a mai világban.ha valakit nagyon nem szeretnek ezt nem teszik meg neki.Gondold át a dolgokat,elképzelhető,hogy tényleg sok olyan dolog van amiről"te tehetsz".A bizalmat meg nehéz visszaszerezni.Ráadásul tettekkel kellene bizonyítani,nem csak szavakkal.

Az anyagiakon munkával lehet javítani.Szerintem jót tenne neked,ha elköltöznél,több lánnyal közösen egy albérletet könnyű fenntartani,ráadásul míg fiatal vagy,tudsz a "munka után menni".

Kívánom,hogy találd meg a lelki békédet és sikerüljön egyenesbe hozni magadat.

2010. jan. 3. 18:27
 3/10 anonim ***** válasza:
47%

Jézusom.

Jézusom.

nem találok értelmes kifejezéseket.

ezek az állítólagos szülők magukat ítélték meg.

el tudnál menni messzire? szerintem sajnos nem érdemes tenned semmit. mármint a kommunikáció érdekében. egy szülő a saját gyerekét rángatja bíróság elé?!!???

járj továbbra is pszichológushoz, nem érdemlik meg a szüleid, hogy te legyél idegbeteg miattuk. én felégetném a múltamat teljesen. tudom, ahhoz pénz kell, hogy valaki saját otthonban éljen. ismétlem, otthonban. nem házban, nem lakásban.

rajtad az segíthet, ha nem próbálsz meg továbbra is megfelelni nekik. bebizonyították, hogy nem érdemes. hidd el, az életenergiádat másra kell felhasználnod.

őszintén minden jót kívánok neked. járj jó szakemberhez, erősödj, hogy egy hozzád méltó párt találj, aki nagyon fog téged szeretni, és nem akar bántani.

2010. jan. 3. 18:31
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Ne keresd Őket,nem kell neked nyítni!Nem aláztak eddig téged eleget?Ne törődj velük,nézd levegőnek Őket.Először iszonyú nehéz,ezt véghez vinni,de Te erős vagy!!Vannak akik szeretnek,és melletted állnak.Legyen saját élted,saját családod megláttod sokkal nagyobb boldogságok vannak az életedben mind Ők.Ne keresd Őket,és nézd levegőnek Őket ha ilyenek!!

2010. jan. 3. 18:50
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Az első téved: a haszonélvező birtokolhatja az ingatlant, és ez a birtoklása kiterjed arra, hogy bárki más - haszonélvezettel nem rendelkezőt - a birtokból kiszorítson. Vagyis nyugodtan kirakhatja az ingatlan tulajdonosát a száz százalékos haszonélvező az ingatlanból. Ezt nem tették meg, kérdés, hogy miért.

Mit érnek azzal, hogy kulcsuk van?

Ugyanis bennem felmerülhet egy olyan kérdés is, hogy - mint írtad - pszichés problémáid is voltak, kezelve is voltál vele, mi van akkor, ha a szülők csak azt szeretnék, hogy "ne kelljen rádtörni az ajtót"?

Az a baj, hogy nem ismerjük a másik oldalt.

2010. jan. 3. 18:54
 6/10 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem itt hol a szülő gyerek kapcsolata?A szülőnek nem a gyereke a szeme fénye,vagy most fordult a kocka,a vagyon a szemük fénye?

Tettél,csináltál olyant amivel ezt a lépést meg tették?Vagy mi célból indult ez a családharci cirkusz?Biztos volt valami oka?

2010. jan. 3. 18:56
 7/10 anonim ***** válasza:
11%
Mért van haszonélvezeti joguk a szüleidnek a te lakásodon, ha nem voltál jóban velük, miért adtál nekik?
2010. jan. 3. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
Én nagyon szivesen meghallgatnám a másik félt is. A haszomélvezetet nem a tulaj adja. Valószínűleg örökölt,vagy ajándékozás útján kapta a lakást,és hogy ne tudjon butaságot csinálni,azért rakattak rá haszonélvezeti jogot, (pl. ne tudja valaki kisemmizni,stb. Előzmények nélkül nem mernék ítélkezni. Eleve: ha ott lakhat,akkor a szülők nem élnek a haszonélvezeti jogukkal,mert különben nem engednék,hogy ott lakjon a fiú. Bármikor kitehetik, de miért tennék? Gondolom,valami ok csak van a félelemre. Nem biztos,hogy a szülők a hibásak.
2010. jan. 3. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

Általában ilyen eset úgy fordul elő, hogy a szülő veszi a lakást, magának haszonélvezetet tart meg és a gyerek nevére íratja. Tehát tulajdonképpen csak papíron tiéd a lakás, de a szüleid vették.

Neked pedig (pszichiátriai) problémáid vannak. Én is kérnék kulcsot a helyükben.

Ha neked ez nem tetszik (ingyen lakás, de cserébe van egy kulcsuk, hogy ellenőrizhessenek), akkor költözz ki, vegyél magadnak lakást és máris meg van oldva a probléma.

Ennyi.

2010. jan. 4. 07:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Úgy túnik,csak hajszál van abban a levesben,azokat a hozzászólókat,akik a körülményekre kérdeztek,mind lepontozta a kérdés kiírója. Lehet,hogy komoly okuk van a szülőknek a haragra?
2010. jan. 4. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!