Sehogy. Minden hozzáértő egybefüggő tanácsa ez. Viszont: Mondjuk meg neki, mi az a minimum követelmény, amit elvárunk. De engedjünk tényleg. Pl. péntekenként köteles a szennyest összegyűjteni, kivinni, és hetente adott napra ki kell porszívózni, mondjuk szombaton 16-ra! Ezt ellenőrizzük. Ha nem tartja be, nem mehet el, vagy pénzbüntetést kap. Ennél többet nem kell beleszólni, legjobb csak addig bemenni, míg kihozzuk az üres tálcát :) szigorúan csak a jelenlétében!!
Rohamokban rá fog jönni a takarításiláz. Közben nem szabad kritizálni, de ha szépít, kötelező dicsérni. Rejtett szemrehányást nem beépíteni!
Nekem bevált. A házimunkában is: előre kiírtuk a falra, mit lehet csinálni egy hétigf, mindenkinek adott számú sort kellett teljesíteni. Plusszmunkáért jutalom, kevesebbét bünti! Magamra nézve is!
Én most vagyok 20 éves,utáltam takarítani..de most kérés nélkül megcsinálom,csak mert jól esik.
Nekem az vált be,hogy egyedül kellett lennem otthon, és hogy hallgathassam a zenét elég jó hangosan..na meg kávé,hogy felpörgessen:D
DE tanácsot csak akkor tudok/tudunk adni,ha elárulod hogy te a tini vagy vagy a szülő:D:)
szerintem csak annyi a lényeg, hogy az asztalához, éjjeli szekrényéhez és hasonló felhalmozó helyekhez nem kell nyúlni.
szerintem az hülyeség, hogy "szigorúan csak a jelenlétében". meg lehet mindent csinálni ugyan úgy, mint akárhol máshol, csak nem kell hozzányúlni azokhoz a cuccaihoz, amikhez nem akarja, hogy hozzányúljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!