Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan takarítsunk ki egy...

Hogyan takarítsunk ki egy tini szobáját?

Figyelt kérdés

2012. márc. 2. 18:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Sehogy. Minden hozzáértő egybefüggő tanácsa ez. Viszont: Mondjuk meg neki, mi az a minimum követelmény, amit elvárunk. De engedjünk tényleg. Pl. péntekenként köteles a szennyest összegyűjteni, kivinni, és hetente adott napra ki kell porszívózni, mondjuk szombaton 16-ra! Ezt ellenőrizzük. Ha nem tartja be, nem mehet el, vagy pénzbüntetést kap. Ennél többet nem kell beleszólni, legjobb csak addig bemenni, míg kihozzuk az üres tálcát :) szigorúan csak a jelenlétében!!

Rohamokban rá fog jönni a takarításiláz. Közben nem szabad kritizálni, de ha szépít, kötelező dicsérni. Rejtett szemrehányást nem beépíteni!

Nekem bevált. A házimunkában is: előre kiírtuk a falra, mit lehet csinálni egy hétigf, mindenkinek adott számú sort kellett teljesíteni. Plusszmunkáért jutalom, kevesebbét bünti! Magamra nézve is!

2012. márc. 2. 18:27
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot! :)
2012. márc. 2. 18:39
 3/14 anonim ***** válasza:
Te a tini vagy, vagy a felnőtt?
2012. márc. 2. 19:02
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok 20 éves,utáltam takarítani..de most kérés nélkül megcsinálom,csak mert jól esik.

Nekem az vált be,hogy egyedül kellett lennem otthon, és hogy hallgathassam a zenét elég jó hangosan..na meg kávé,hogy felpörgessen:D

DE tanácsot csak akkor tudok/tudunk adni,ha elárulod hogy te a tini vagy vagy a szülő:D:)

2012. márc. 2. 19:37
 5/14 anonim ***** válasza:
20%
A szülő sehogy. Amúgy láttam egy cikket, egy amerikai apuka megelégelte, hogy a tinédzser gyerekének a szobájában kupi van és szégyenszemre feltette a netre a fotót.
2012. márc. 2. 20:33
 6/14 anonim ***** válasza:
85%
Kár hogy az én anyám nem igy gondokodik mint az 1. válaszoló! Ő mindig bejön, ha bentvagyok ,ha nem, pakolássza a cuccaimat, beleszól mindenbe, és ha nemtetszik neki valami, "ledobálja" a dolgokat a földre, hogy pakoljam el... Jó.. azért szokott lenni nagy rendetlenség is, de az általában a ruhám, ami másnapra van előkészítve..
2012. márc. 2. 20:35
 7/14 anonim válasza:
37%
Kézigránáttal! ;-DD
2012. márc. 7. 21:18
 8/14 anonim válasza:
37%
Atombombával. :)
2012. márc. 8. 10:18
 9/14 anonim ***** válasza:
45%

szerintem csak annyi a lényeg, hogy az asztalához, éjjeli szekrényéhez és hasonló felhalmozó helyekhez nem kell nyúlni.

szerintem az hülyeség, hogy "szigorúan csak a jelenlétében". meg lehet mindent csinálni ugyan úgy, mint akárhol máshol, csak nem kell hozzányúlni azokhoz a cuccaihoz, amikhez nem akarja, hogy hozzányúljanak.

2012. márc. 9. 11:45
 10/14 anonim válasza:
Miért olyan fontos a tinigyereketek szobájának rendje? Javaslom tartsatok kényelmesen rendet a házatok egyéb tereiben, ahol a tini ugyancsak együtt él veletek. Ezt, illetve példáitokat látva amikor számára is fontossá (vagy már neki is terhessé válik a dolog) lesz, akkor önmagától rendet rak. Egy rendetlen szoba sokmindent tükrözhet. Tudjátok, élni és élni hagyni.
2012. márc. 10. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!