Nem beszél. Mit kéne tennem? 15 éves fiúról van szó.
15 éves fiam van, akinél még nem kezdődött el a nemi érés. Nem mutál a hangja, de mostanában észrevettem, hogy mélyíti a hangját. A párommal folyamatosan "röhögtünk" rajta, és utánoztuk, mire neki az volt a reakciója, hogy megfogadta, hogy 2 hónapig nem szólal meg. Ezt már 2 hete tartja. Egy szót sem szólt. Nem tudom, hogy mit csináljak. Orvoshoz el kéne vinnem? Hogyan számoljak el a lelkiismeretemmel?
Nem lehet vele beszélni.
Légyszíves csak normális válaszokat.
Köszönöm!
Ez történik akkor, amikor infantilis szülők gyereket vállalnak. Nem kell csodálkozni majd, ha dohányozni, inni kezd (feltételezve, hogy még nem kezdte el). A gyerek nem fog téged tisztelni, és nem fog rád hallgatni. Főleg most. Ha meg tegyük fel megfőzöd neki a kedvenc kajáját, csak képmutatásnak fogja venni, persze előfordulhat, hogy mégse, de nem ezt kell tenni. Először is meg kellene tudnod, hogy miért utálja a párodat. Aztán kérdezd meg magadtól, hogy melyik a fontosabb! Mérlegelj! Le kell ülni a gyerekkel megbeszélni a problémákat, értelmesen, őszintén. Az esti vacsora alkalmával csak bizonyítottad előtte, hogy a számodra fontosabb a párodnak való megfelelés, mint a SAJÁT gyereked. Nem akarlak elbizonytalanítani a pároddal kapcsolatban, de kérdéses, hogy megfelelő-e számotokra (tsz, mivel feltételezem mindannyian együtt éltek). Eleve infantilis, bunkó dolog ilyet idegen emberrel szemben tenni, nemhogy az élettársam fiával.
Gondolkozz el ezeken remélem segít valamit, és még idejében megmented a gyereked életét a kisiklástól!
18f
szánalmasak vagytok szülő léttetekre nem gondoljátok?
de tényleg
sztem jobban is teszitek ha nem szóltok hozzá
úgy kezelitek mint egy kis ovodást
ti vagytok azok
nincs önbizalma se szegény gyereknek
Beleképzeltem magam szerencsétlen fiúnak a helyébe..:(
Nem tudom,hogy tud a saját gyerekével valaki ilyen gonosz lenni! Aki valószinüleg egyébként is gátlásos,nehéz időszakban van,az anyja meg a kanja ahelyett,hogy támogatnák még ki is röhögik..szép család mondhatom
szeretitek a fiadat megalázni, igaz-e
majd lop
milyen anya vagy te?
melyik a fontosabb a gyereked vagy a párod?
a saját kölködért felelősséggel tartozol ha már a világra hoztad
Kedves Kérdező!
Most kicsit nyers leszek.
Ne haragudjatok, de elég bunkó paraszt dolog volt utánozni a fiad hangját, hiszen ezt ő úgy érzékelte, hogy Ti gúnyolódtatok az ő kései nemi érésén, kifiguráztátok.
Egy szülő dolga inkább a bátorítás lenne!!!
Biztosan az iskolában is szívatják a haverjai, és még Tőletek is kapott egy lapáttal...ehhez csak gratulálni tudok.
A nemi érés minden fiúnál változó, éppúgy, mint a lányoknál. Valakinek már 9-10 évesen elkezdődik, másoknak pedig csak 15-16 éves korban. A fiúk amúgy is később érnek, mint a lányok.
Még időben van a fiad, emlékszem, én 16 éves voltam, amikor az unokaöcsém (akkor volt 15 éves) még nem kezdett el férfiasodni, a hangja még magas volt, magasságban is lassan nőtt, kinézett kb. 10 évesnek, miközben az osztálytársai között már jó néhányan borotválkoztak, izmosodtak. Két év múlva unokaöcsém már lekörözte őket magasságban. Szóval ne aggódjatok emiatt, van még ideje fejlődni.
26/L
Bocsánat le lehet pontozni de az nem gyerekes,hogy mélyíti a hangját?jó a szülők is azok . De az vicces ha valaki mélyíti a hangját.. Elhiszem nagyon rossz neki ha még nem olyan érett mint a korabeliek de akkor én is 15 vagyok van nekem is problémám (nem ilyenfajta) de elfogadom és teszek érte hogy eltűnjön, neki csak várnia kéne.
Ez az én véleményed de nem tudom,hogy eddig mit élt át lehet,hogy sok minden miatt nem tudja elfogadni magát de ez nem a kérdéshez kapcsolódik.Elnézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!