Kamaszok, hisztek Istenben?
Még mindig 59-60-as vagyok, csak nem tudom leírni a gondolataimat...
Szóval még azt is el akartam mondani, hogy ugye semmi sem bizonyítja 100%-ban hogy létezik-e isten, de azt se, hogy nem. Szóval tényleg ez csakis az emberek döntése miben hisznek. De talán jobb is, ha hiszünk valamiben... Ez ad egy támpontot... De nekem a keresztény vallás túl sok, maradok a magam verziójánál. (Nem akarok megsérteni senkit!) :)
Természetesen. "Én istenben hiszek nem a pálinkás üvegben". Az hogy valaki nem vallásos még nem azt jelenti hogy nem hihet istenben. Az más. Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat. Én abban hiszek hogy itt minden egy csoda, egy isteni csoda. Az egész rend, felépítés. Abban hiszek hogy mindenki isten leszármazottja. A lelkünkben egy szellemi lény amely itt van jelen legerősebben. Van aki megtalálja, van aki kevésbé. Nem hiszem hogy szotyit köpködve ránk fent a felhőkben él és aki rossz azt küldi a sátánhoz. Az ördögben nem hiszek, szerintem nincs. Isten viszont van. Itt a lelkünkben.
14 vagyok amúgy és fiú szóval pont kamasz:)!
én Katolikus Keresztény vallású ember vagyok hiszek Istenben a mindenható atyában. Minden hétvégén eljárok a misékre és ha csak elmegyek a templom előtt letérdelek és keresztet vetek az pedig hogy ki miben hisz az már az ő dolga. Sokszor cserbenhagy de a legrosszabb legmélyebb dolgoknál ott áll és segít és néha elbeszélgetek vele.
17/L
Nem hiszek, mert nem szól mellette bizonyíték. A nemlétezése adott, mint minden másnak a világon, így az nem szorul megerősítésre. Ha én előállnék azzal, hogy galaxisokkal arrébb keringenie kell három fekete lyuk között egy tál beszélő túrógombócnak, az tiszteletet vívna ki egyeseknél? Esetleg képbe jönne a kettős mérce és részrehajlóan Lipótra furikáznátok engem? Pedig nem tudnátok alátámasztani az ellenkezőjét, ergo simán lehetne igazam. Komolyan a "talán van, talán nincs"re szeretnénk alapozni mindent? Ha ezt tesszük, az bárminemű szisztéma felállításában gátol majd minket.
(A leggyakrabban elhangzott érvre reagálnék kisbetűsen. Nem más ez, mint a világunk bonyolult szerkezetére történő hivatkozás. Sokan úgy gondolják, túlontúl összetett komplexum mindaz, ami körülvesz minket, egy remekmű, nem robbanhatott ki a semmiből, okvetlen kezek alól kellett kikerülnie. Itt álljunk meg egy pillanatra! Ne hagyjuk figyelmen kívül annak tényét, hogy a bonyolult dolgok mind-mind maguknál is bonyolultabb megalkotóktól származnak. Tehát Isten bonyolultabb a világnál. Őt bezzeg nem hozta létre senki? Ő megteremhetett önerőből? Nem érzitek az ellentmondást?)
Nem hiszek. Nekem van egy értékrendem, ahhoz tartom magam. Ha valaki azzal támadna akkor milyen életet élhetek, csak nézze meg miket tettek a vallásos emberek az elmúlt évszázadokban. Értékrendemben az is benne van, hogy ha templomba tévedek nem fintorgok, hanem meghallgatom a pap mondanivalóját. A kedves kiabálós fanatikusok pedig tartsák meg maguknak nézeteiket, ahogyan a vallásosakat elítélő tábor is.
15/F
# 64/65
Értem mit mondasz, de pont ezért hívjuk istennek:) Ő a teremtő, akinek unalmában kipattantunk a fejéből, ő mindig vot. (Vagyis a vallások szerint ugye évezredek óta végig így gondolják.)
# 67/67
Nem tudom.,.. Én sosem szerettem az egyszerű dolgokat. Mindenesetre én úgy vagyok vele, hogy az életet teremtette valami, amit nevezhetünk istennek. A világot azt ne bonyolítsuk, mert úgyse lyukadunk ki sehova.
Utolsó válaszoló vagyok (asszem)
azért mert nem tudom már elképzelni máshogy az életet
tudom, hogy van valaki aki vigyáz ránk (és ha nem is mindig tűnik úgy)
hiszek abban hogy van valaki akit lehet Allahnak vagy Jahvénak vagy akárhogy hívni
ő csak jót akar az embereknek
hiszek abban, hogy sokan félreértelmezték a keresztény hitet és sokan a saját hasznukra fordították
hiszek abban, hogy Istent nem az érdekli, hogy kinek milyen a hite és hisz-e ő benne hanem, hogy milyen ember
ez olyan dolog amit egyszerűen csak érzek (nem állítom h nekem van igazam)
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!