Kamaszok, hisztek Istenben?
Hiszek!
Mert kell egy felettünk álló személy, akinek teremteni kellet a világegyetemet.
Nem hiszek,mert az egész vallás egy nagy baromság valaki kitalálta és még mindig vannak emberek akik elhiszik azt a marhaságot.
13/f
Igen.Mert a családomban mindenki vallásos,és ebben nőttem fel.De szerintem,ha nem lennének azok,akkor is az lennék.
13/L
Igen, de nem a tietekben. Sőt egyáltalán nem ebben a formájában. Csak abban hiszek, hogy volt valami, egy teremtő, ami/aki létrehozta a világot, és elindította. Abban hiszek, hogy valaminek kell lennie, mivel egy olyan lény mint az ember hogy jöhetett létre? Csak úgy magától nem hiszem, valami elbillentette a kihaltságot, és elindult a fejlődés, egy megmutatott irányba, és márcsak belegondolni is rossz, hogy egy olyan összetett gép mint a computer létrehozott az ember, is rossz. Magátólilyet nem produkálhat véletlenek során. Valami elindította az egész világegyetemben a fejlődést, valami létre hozta azt, ami a világegyetem előtt volt.
Viszont ez csak unalmamban egyszeri gondolatmenetem.
Szóval a kereszténység nekem nem jön össze... Bár elemeztük múltkor irodalomból, milyen átfedések vannak a tudományos magyarázat, és a teremtéstörténet között.
Viszont a Bibliából több történetet is olvastam, és jó történeteknek tartom, az alapműveltségbe tartozik, hogy egy hívő, és egy nem hívő is elolvassa. Már csak a történelmi értéke miatt. (De ismerek olyat, aki teljesen elítélte a vallást, aztán elolvasta a Bibliát, és azóta nagyon vallásos.)
Egyébként itt olyan primitív válaszokat adnak egyesek... Döbbenet.
14/F
# 59/59
Én vagyok még mindig:
Olvastam, hogy olyat is írtatok, hogy 'így írta meg Isten'.
Na, erről viszont egy 12 oldalas esszét is írtam csak úgy. (A sorsról.)
Tömören a lényege, hogy a szabad döntéseink csupán látszatok, fényűzés, mivel ezt úgy kell elképzelni mind egy hálózatot. Mindenki-mindenkire hatással van, minden egyes döntése. (Pillangóhatás...) És mivel a világ már létezik egy ideje, így elég sok döntés jött meg előttünk, hogy eljussunk ide. Mál belénk kódolta a fejlődés, ha úgy tetszik evolúció a döntéseinket, kiszámíthatóak vagyunk. És nagyonritka, hogy tényleg saját magunk hozzuk a döntést múltbéli nyom nélkül. Remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!