Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, hisztek Istenben?

Kamaszok, hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
indokold~!
2011. ápr. 7. 20:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 Bogee123 válasza:
90%
Én hiszek...nagyon is...egy részt, mert katolikus vagyok, másrészt, mert mindig segít ha baj van, csak nincs mindig szerencsém :))
2011. máj. 19. 15:40
 52/71 anonim ***** válasza:
90%
igen, hamegkéred segít :DD
2011. jún. 23. 21:40
 53/71 anonim ***** válasza:

Hiszek!

Mert kell egy felettünk álló személy, akinek teremteni kellet a világegyetemet.

2011. júl. 3. 00:28
 54/71 anonim válasza:
én hiszek :) amúgy ahoz hogy segítsen talán hinni kéne benne és elfogadni :
2011. júl. 9. 18:56
 55/71 anonim ***** válasza:

Nem hiszek,mert az egész vallás egy nagy baromság valaki kitalálta és még mindig vannak emberek akik elhiszik azt a marhaságot.

13/f

2011. okt. 8. 18:53
 56/71 anonim ***** válasza:
35 os valasziroval nagyon nagyon egyetertek!!!!!!!!!!!!!IGYVAN!!!!!!! IZRAEL ISTENE ES AZ O EGY SZULOTT FIA A NAZARETI JEZUS KRISZTUS!!!!!Aldott legyen a neve mindorokke AMEN!!!!!!!!!!!!!!
2012. szept. 13. 03:26
 57/71 anonim ***** válasza:
hiszek benne, de nem igazán foglalkozom ezzel a dologgal.
2012. szept. 13. 06:14
 58/71 anonim ***** válasza:

Igen.Mert a családomban mindenki vallásos,és ebben nőttem fel.De szerintem,ha nem lennének azok,akkor is az lennék.

13/L

2012. szept. 13. 14:58
 59/71 anonim ***** válasza:

Igen, de nem a tietekben. Sőt egyáltalán nem ebben a formájában. Csak abban hiszek, hogy volt valami, egy teremtő, ami/aki létrehozta a világot, és elindította. Abban hiszek, hogy valaminek kell lennie, mivel egy olyan lény mint az ember hogy jöhetett létre? Csak úgy magától nem hiszem, valami elbillentette a kihaltságot, és elindult a fejlődés, egy megmutatott irányba, és márcsak belegondolni is rossz, hogy egy olyan összetett gép mint a computer létrehozott az ember, is rossz. Magátólilyet nem produkálhat véletlenek során. Valami elindította az egész világegyetemben a fejlődést, valami létre hozta azt, ami a világegyetem előtt volt.

Viszont ez csak unalmamban egyszeri gondolatmenetem.

Szóval a kereszténység nekem nem jön össze... Bár elemeztük múltkor irodalomból, milyen átfedések vannak a tudományos magyarázat, és a teremtéstörténet között.

Viszont a Bibliából több történetet is olvastam, és jó történeteknek tartom, az alapműveltségbe tartozik, hogy egy hívő, és egy nem hívő is elolvassa. Már csak a történelmi értéke miatt. (De ismerek olyat, aki teljesen elítélte a vallást, aztán elolvasta a Bibliát, és azóta nagyon vallásos.)

Egyébként itt olyan primitív válaszokat adnak egyesek... Döbbenet.

14/F

2012. szept. 13. 15:11
 60/71 anonim ***** válasza:

# 59/59

Én vagyok még mindig:

Olvastam, hogy olyat is írtatok, hogy 'így írta meg Isten'.

Na, erről viszont egy 12 oldalas esszét is írtam csak úgy. (A sorsról.)

Tömören a lényege, hogy a szabad döntéseink csupán látszatok, fényűzés, mivel ezt úgy kell elképzelni mind egy hálózatot. Mindenki-mindenkire hatással van, minden egyes döntése. (Pillangóhatás...) És mivel a világ már létezik egy ideje, így elég sok döntés jött meg előttünk, hogy eljussunk ide. Mál belénk kódolta a fejlődés, ha úgy tetszik evolúció a döntéseinket, kiszámíthatóak vagyunk. És nagyonritka, hogy tényleg saját magunk hozzuk a döntést múltbéli nyom nélkül. Remélem érthető.

2012. szept. 13. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!