Megtudtam hogy lányom rendszeresen füvezik, cigizik, iszik és baratjánál alszik hetköznap. Mitcsináljak vele? Hagyjam a dolgot? Fő hogy jól tanul? 17 éves a lányom
Keith Richards nem csak füvezett, hanem heroinozott és kokózott is. Egy tizenéves alkalmi füvezését ne hasonlítsuk már azokhoz a rocksztárokhoz, akik 40 éven át keményen nyomták az ipart, és annyi kokszot szippantottak, hogy egymaguk eltartották a bolíviai maffiát!
Kedves kérdező, egy 17 éves lányt már késő nevelni. Hipp-hopp nagykorú lesz, és akkor mit fogsz csinálni?
Inkább köss vele üzletet. Mondd meg neki, hogy amíg jól tanul, addig elnézed a hülyeségeit (amikről pár év alatt úgyis le fog szokni, mert megunja), de ha ront a jegyein, akkor szörnyű bosszút állsz, és folyton veszekedni fogsz vele. :) Így a szabadsága is megmarad, és te sem fogsz feleslegesen aggódni.
Kedves utolsó
Eddig is így volt ez. Csak voltak ketelyeim ezér írtam ki inkabb ide. Am van komoly 1éves kapcsolata is. és gyakran alszik a fiúnál. Csak félek túl nagy a szabadság. De nemerek már ezen változtatni. 1 év és nagykorú.
Nézd akkor eszerint ez a ti családotok értékrendjébe belefér. Nagyon sokan isznak, dohányoznak, drogoznak Magyarországon. És felháborodnak, ha valaki felháborodik, majdhogynem alap ez ma már.
Ez lett a lányodból, legyetek büszkék, hogy jól tanul, sokat segít otthon.
De mi lesz ha terhes lesz? Beszélgess el vele a védekezés szükségességéről, mert egyrészt fiatal, másrészt kár lenne szaporodnia, hiszen mi lenne az ő gyerekéből, harmadrészt az életvitele nem biztos, hogy alkalmas egy baba kihordására (pont ma van a blikkben egy cikk egy ilyen nőről, aki szült egy beteg gyereket)
És ha 17 évesen füvezik, iszik, cigizik-honnan tudod, hogy nem fog eljutni a kokóhoz, heroinhoz? Nagyon sokan kezdték fűvel, amire nem szoktak rá, csak épp abbahagyni nem tudták.
és egyébként az agyra a fű ugyanolyan káros, mint a koko, a heroin. 40 évig nyomja és nézd meg mi lesz belőle.
Nézd meg a a Bajor Imrét, nem drogozott mégcsak nem is kannás bort ivott, minőségi whiskivel nyomta szét a fejét meg az agyát.
De van rokonom, aki teljesen agyhalott lett, és most 40 éves, és bort iszogatott, de azt rendszeresen. Se nem dohányzott, se nem drogozott.
25 eves vagyok, es bar a lanyom nagyon kicsi, de nemolyan reg meg en is kamasz voltam, igy mindket fel tapasztalataval beszelek. Nem kell annyira felteni a lanyokat sem. En is cigiztem, bulikban ittam es gyakran aludtam a baratomnal, megis ertelmes es felelossegteljes felnott, anya valt belolem. A fu sosem vonzott, ezert ki sem probaltam, de nagyon sok baratnom igen. Ennek ellenere szinte mindenki tovabbtanult, mara lediplomazott, csaladot alapitott, megsem szita egyiuk agya sem.
Anyakent mondom, ne tilsd el semmitol, mert az csak a ti kapcsolatotokat rontja. Uljetek le, kossetek komprpmisszumokat. pl. heti 2x alhat a baratjanal, otthon es az iskolaban nem cigizhet, csak bulikban ihates fuvezhet, de lehetoleg ne osszeesesig. Ezert cserebe tobb hazimunkat kerhetsz, es termeszetesen keresse meg a rossz szokasai arat is, de biztosan van meg egy-ket dolog, ami neked jolesne, ha megcsinalna.
Sokan nem ertenek velem egyutt, de az en politikam a "ket rossz kozul a kisebbet valaszd". Ha tiltod, annal inkabb csinalja, ha engeded akkor nem is olyan edes a csabitas, a kapcsolatotok javul es magatol is mer majd elmondani dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!