A 13 éves lányom rendszeresen kitalál valami "szülőpukkasztót", piercing, smink, hajfestés, színes köröm, feketében járás, koncertre akar menni. Mit lenne érdemes tennem, hogy egy határt megtartson?
Szia!
Ez nehéz kérdés, mert az én lányom még csak 4 hónapos, de én meg 24 éves vagyok és jól emlékszem amikor én is ilyen korú voltam, szegény anyukám, most úgy sajnálom, mert ő is félt ettől, de beletörödött!
Én magamra visszagondolva, elég könnyű eset voltam!
Én azt nem engedném meg, hogy koncertre eljárjon, arra még ráér! A piercinget talán 1-2 év múlva engedném meg! A sminket és a színes körmöt azt megengedném, mert nem annyira drága, a hajfestés már húzosabb, mert az ha lenő akkor az nem szép de azt valamiért cserében megengedném talán, ha nem túl vad kirívó színt akarna magára kenetni! A ruhákba meg nagyon nem tudunk beleszólni, mert egy ekkora lány már maga veszi meg a ruháit és nem lehetünk lépten-nyomon ott azt nyugodtan enged meg, mert tényleg kinővi!
Én most már csak akkor veszek fel feketét, ha éppen a mikulás beköszönt, bocsi, hogy így leírom, de ezt nem tudtam szebben kifejezni! Amúgy nálam, 18 évesen elmúlt, mert eldöntöttem mit szeretnék csinálni az életbe és egy irodai munkahelyen nem lehet így megjelenni és még jóval érettségi előtt abba maradt a fekete korszakom! Reménykedjünk abba, hogy a lányod, hamarabb kinővi, mint én! Ja majd még készülj fel a zene hallgatást illetően az a legzúzosabb, az lehet, hogy élete végéig megmarad!
Sok sikert kívánok, remélem tudtam valamennyit segíteni, ha gondolod írj, minden sikerült megegyezned!
Szia Andi
Ha ellenkezel vele az csak rosszabb.
Probàlj utànajàrni,hogy milyen stilust is képvisel a dràga,talàn ugy jobban megfogod öt érteni.
Persze koncertre én félteném elengedni,de ha valkivel menne,akire ràmered bizni,akkor engedd el,de ugy hogy azt mondod neki hogy x.y. orakor otthon kell legyen.
Ha betartja,akkor màskor is elmehet,ha nem akkor tiltàs.
A hajàt festi,ezt még megértem,a körmökkel,meg a piercingekkel igazàbol az iskola igazgatojànak kellene törvényt,vagyis tiltàst hozni.
De ,probàlj meg vele beszélni,hogy valamit valamiért.
pl. segitsen be a hàzimunkàban!
Probàlj közeledni hozzà,igazàn megismerni a gondolatait,hogy miért akar ilyen extrémül kinézni,talàn akkor nem fogsz annyira aggodni.
Hát ez egy nehéz korszak... Én is átestem rajta... Színes haj, piercingek, fekete ruha...koncertre járás... Szerintem azért engedj neki, mert utálni fog, ha mindent megtiltasz neki. Engem az apám korlátozott akkor, meg is romlott a viszonyunk ( a mai napig nem rendezősött), anyám viszont félvállról vette, és imádjuk egymást. El kell engedni, csak mindig kell hozzá kitételt tenni (pl. elmehet koncertre, ha jók lesznek a jegyei, és este 11-kor legyen otthon)
Egyébként szerintem annyira nem ártalmas dolog ez "stílusválasztás". Én 24 éves vagyok, jövőre szerzem meg a 3. diplomám, pedig pár éve még a fősulin is feketében jártam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!