Mennyire akadjak ki a fiamra? Most jöttem rá, hogy rendszeresen alkoholt ad a 12 éves öccsének. Milyen büntetést ajánlatok?
Most 17 éves és a házibulikba néha elviszi a 12 éves kisebb fiamat. Mindig azt mondják, hogy ott le tud feküdni meg vigyáznak rá. Én aggódom ugyan, de a házibuliba végül elengedem.
Tegnap is hívták a nagyobbik fiamat a barátai egy buliba és ment velük a kicsi is. Két óra körül aztán a haverjának az édesapja hozta haza a fiúkat és mindketten ki voltak ütve.
Azon nem is húztam volna fel magam, ha csak a nagyobb issza le magát, de hogy a picinek is adtak italt az kiverte a biztosítékot.
Reggel amikor már olyan állapotba voltak beszéltem velük külön-külön. Kérdeztem a nagytól, hogy lehet olyan kevés esze, hogy a 12 éves gyereknek alkoholt ad. Meg azt is kérdeztem, hogy volt e máskor is ilyen. Bevallotta, hogy ennyire még soha nem rúgott be, de szoktak a kicsinek sört adni.
-soha többé nem viheti el az öccsét magával buliba
- őt magát se engedném el negyed évig.
Milyen anya vagy te???
Ne legyél meglepődve, hogy beiszik a kisfiad, ha elengeded bulizni a naggyal! Gondolod, hogy lerészegedett, befüvezett taknyosok tudnak felelősséggel vigyázni egy 12 évesre?
Hihetetlen!
Így nem is csodálom, hogy a mai fiatalok ilyenek...
De a a gyereknek meg lehetne annyi esze hogy nem fogadja el...
mert amit nem akarok azt nem tudják rám erőltetni!! PL: Ha mondják gyújtsak rá akkor meg mondom hogy "kösz nem"
Aztán ennyi 13 éves vagyok és nem vagyok sokkal idősebb a kisebbik fiadnál...
17 évesen para, ha a gyerek kiüti magát! Ráadásul még elvileg nem is fogyaszthatna alkoholt, Téged vonnának felelősségre, ha baja esik! A kicsit meg eleve nem lett volna elengedni esti buliba, nagyon fiatal még ahhoz! 12 évesen 10-kor már ágyban a helye.
Szépen magyarázd el a fiadnak, hogy egy-két dör az rendben van, de!
-meg kell tanulnia a mérsékletes ivást
és
-felelősségteljesnek kéne lennie min. az öccsével szemben.
Azt külön nem ártana kihangsúlyozni, hogy nagyot csalódtál benne a fentiek miatt.:(
Istenem de naiv vagy!
Miért? Mit gondoltál? Mit csinálnak a 17 évesek egy házibuliba? Társasjátékoznak?
Örülj neki, hogy nem a rendőrök hozták haza a két részeg fiadat! Ha én lennék a szomszéd, biztos kihívtam volna őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!