Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire akadjak ki a fiamra?...

Mennyire akadjak ki a fiamra? Most jöttem rá, hogy rendszeresen alkoholt ad a 12 éves öccsének. Milyen büntetést ajánlatok?

Figyelt kérdés

Most 17 éves és a házibulikba néha elviszi a 12 éves kisebb fiamat. Mindig azt mondják, hogy ott le tud feküdni meg vigyáznak rá. Én aggódom ugyan, de a házibuliba végül elengedem.

Tegnap is hívták a nagyobbik fiamat a barátai egy buliba és ment velük a kicsi is. Két óra körül aztán a haverjának az édesapja hozta haza a fiúkat és mindketten ki voltak ütve.

Azon nem is húztam volna fel magam, ha csak a nagyobb issza le magát, de hogy a picinek is adtak italt az kiverte a biztosítékot.

Reggel amikor már olyan állapotba voltak beszéltem velük külön-külön. Kérdeztem a nagytól, hogy lehet olyan kevés esze, hogy a 12 éves gyereknek alkoholt ad. Meg azt is kérdeztem, hogy volt e máskor is ilyen. Bevallotta, hogy ennyire még soha nem rúgott be, de szoktak a kicsinek sört adni.

2010. okt. 23. 12:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
40%
Bakker, az én fiam is 17 éves, de ha részegen jönne haza, a fal adná a másikat.Még hogy nem zavar, ha a nagyobb be van rúgva?Miért nem mindjárt te itatod le?Micsoda tudatlan vagy...
2010. okt. 24. 09:05
 22/28 anonim ***** válasza:
84%

Kedves sok okoskodó felnőtt!

Elfelejtettétek, hogy azért tart itt a fiatalság, mert a gyerek-szülő kapcsolat helyett inkább a Viva tv elé teszitek le a gyereket, és hagyjátok, hogy a média nevelje? Kommunikáció emberek, nem kéne fröcskölődni, inkább el kéne kezdeni gondolkozni... Kedves anyuka! A 17 éves fiad szerintem nem gáz, ha kiüti magát. Fiatal, majd kinövi. Kábítószerhez meg ne engedd! A 12 évestől meg vonj meg egyenlőre mindent. Arról meg egyébként a kisebbik srác tehet, hogy miért kezdett inni. Nem hiszem, hogy kergették, hogy igyál még. Itt nem az anyuka a fő hibás, mi a fenéért ölitek belé ezt a hülyeséget?!

Visszatérve; ha szeretetet és nem tv-t adnátok a gyerekeiteknek, akkor itt a szexualitással kapcsolatos kérdések is igen csak csökkennének. Attól, mert hibázott az anyuka, még nem rossz ember. S az sokkal előbb kezdjen el gondolkodni, akinek a lánya/fia már szexen agyal 13 évesen, mint az, aki "jaj Istenem, leitta magát a kamasz fiam". Ne csak nézzetek, LÁSSATOK IS, drága felnőttek... aztán jöhetnek a lepontozások.

Csókoltam mindenkit,

Egy 16 éves kamasz

2010. okt. 24. 22:04
 23/28 anonim ***** válasza:
49%

Kedves 16 éves kamasz!

A Te észjárásoddal van probléma, ha az szerinted normális, hogy fiatalkorú személy, akinek eleve illegális az alkoholfogyasztás, kiüti magát! Olvass egy kicsit utána, mi történik alkoholos intoxikáció esetén...a fejlődő szervezet erre sokkal de sokkal érzékenyebb!

megjegyezném, hogy nem mellesleg a sok hülyegyerek még a metanolt is betolná, mert azt hiszi, ugyanolyan alkohol, mint az etanol (különbség az, hogy a metanol már kis dózisban roppant mérgező és véglegesen májkárosodást, sőt halált okoz!)

Aki meg 17 évesen mértéktelenül iszik, nem fogja pikk-pakk kinőni. már ilyenkor meg kell tanulni a mértékletességet... egyetemi bulikon az emberek jelentős része hullarészegre issza magát...:P

Nem kell ahhoz TV, hogy a gyerek ostoba példát tanuljon el: ott az iskola (a sok menőmanóval), az internet (no comment), az utca...

2010. okt. 24. 23:33
 24/28 anonim ***** válasza:
79%

23:33-as!

Képzeld, tudom, hogy mi történik akkor, ha valaki lerészegedik ennyi idősen. Olyan iskolába járok, ahol egyrészt sok a sportoló, másrészt a suli másik fele rendőrnek tanul, ahogy én is! Nálunk aztán tényleg nem sok az alkoholfogyasztás, de azt a keveset is nagyon jól tudjuk, hogy mit okoz!

Ahhoz meg nagyon de nagyon hülyének kell lenni, hogy etil és metil alkoholt összetévesszenek. Ja, és tudtommal a csövesek meg ilyesmik haltak meg többen, amiért fagyállót ittak, nem házibulis esetekről szóltak a hírek hetekig...

S szerinted a gyerekek egymás között csak úgy eltanulják? Ezt te sem gondolhatod komolyan... MINDEN miértnek van mertje.

Köszöntem az offolásodat egyébként...

2010. okt. 25. 16:19
 25/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen biztos hibás vagyok, én ezt beismerem. De nem azt mondtam, hogy örülök, hogy a 17 éves fiam leissza magát, hanem azt, hogy nem annyira húzom fel magam.

2010. okt. 25. 17:43
 26/28 anonim ***** válasza:
53%
én nem büntetném meg! max a nagyot kicsit ! a kicsi 12 éves ha berúgott hányt stb soha többé nem fogja kívánni az alkoholt főleg amelyiktől berúgott ( tapasztalat :) ) A nagyot meg azzal hogy elkíséred a buliba és te mész érte vagy néha benézel és kihívod "meglehetni" és ha ivott megyünk haza :D 14 éves fiu( énis tesómmal járok házibulikba anyukám nem tud arról h egyszer bepiáltam xD )
2010. dec. 20. 19:45
 27/28 anonim ***** válasza:
Szerintem őt se engedd el 2 hétig.
2011. júl. 6. 14:25
 28/28 anonim válasza:
Egy 12éves gyereknek szerintem nem ilyen bulikban van a helye. Bocs, hogy ezt mondom, de ilyenkor igenis a szülők a hibásak!
2011. dec. 24. 03:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!