Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire akadjak ki a fiamra?...

Mennyire akadjak ki a fiamra? Most jöttem rá, hogy rendszeresen alkoholt ad a 12 éves öccsének. Milyen büntetést ajánlatok?

Figyelt kérdés

Most 17 éves és a házibulikba néha elviszi a 12 éves kisebb fiamat. Mindig azt mondják, hogy ott le tud feküdni meg vigyáznak rá. Én aggódom ugyan, de a házibuliba végül elengedem.

Tegnap is hívták a nagyobbik fiamat a barátai egy buliba és ment velük a kicsi is. Két óra körül aztán a haverjának az édesapja hozta haza a fiúkat és mindketten ki voltak ütve.

Azon nem is húztam volna fel magam, ha csak a nagyobb issza le magát, de hogy a picinek is adtak italt az kiverte a biztosítékot.

Reggel amikor már olyan állapotba voltak beszéltem velük külön-külön. Kérdeztem a nagytól, hogy lehet olyan kevés esze, hogy a 12 éves gyereknek alkoholt ad. Meg azt is kérdeztem, hogy volt e máskor is ilyen. Bevallotta, hogy ennyire még soha nem rúgott be, de szoktak a kicsinek sört adni.

2010. okt. 23. 12:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%

Én nem akarlak szídni mint édesanyát, de ha Te ilyen felelőtlen vagy, mit vársz egy 17 évestől? Pláne egy 12 évestől??? Naná, hogy nem fogja "beköpni" a testvérét!

Melyik fontosabb, hogy jófej anya legyél és ne adj' Isten a fiad rászokik erre az életre, majd az alkoholra, vagy pedig, hogy egészséges emberként tudd majd elereszteni, ha eljön az ideje?

Gondold végig sztem, hogy mi lenne a helyes viselkedés a részedről is, mert itt mindhármótoknak változtatni kell.

2010. okt. 23. 12:16
 12/28 Tinker Bell ***** válasza:
89%
Nemhogy kiskorúak és isznak, de még GYEREKEK!
2010. okt. 23. 12:16
 13/28 anonim ***** válasza:
93%
te vagy a hibás, ők sokkal kevésbé.
2010. okt. 23. 12:19
 14/28 A kérdező kommentje:

Megbíztam a fiúkba, de ők eljátszották a bizalmam és ezek után már nem engedem el őket. Amúgy nem gondoltam, hogy társasjátékoznak.

Azért engedtem el, mert én fiatal koromba szinte semmit se csinálhattam. Tudom, hogy milyen rossz érzés volt, hogy a szüleim nem bíztak bennem, pedig én még el se játszottam. Ezt akartam elkerülni, hogy ők is így nézzenek rám. Azt akartam, hogy legyünk felnőttként jó viszonyban. Nem akartam, hogy úgy legyenek, mint én a szüleimmel, hogy nem beszélek velük a mai napig.

2010. okt. 23. 12:26
 15/28 Tinker Bell ***** válasza:
92%

De erre nem az a megoldás, hogy mindent megengedsz nekik!

Sajnálom ami veled történt, mert el sem tudom képzelni milyen lehet a szülőkkel nem tartani a kapcsolatot, de ez akkor is csak a te felelőtlenséged miatt történhetett meg!

2010. okt. 23. 12:30
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Tényleg nagyon naiv vagy,te jó ég...Látszik hogy nem engedtek a szüleid sehova,mert ha engedtek volna tudnád mi zajlik egy buliban ahol 17 évesek vannak,és eszed ágába sem jutott volna oda el engedni egy 12évest.Gondolom nem ez az első és nem is az utolsó eset hogy igy palira vesznek.Mostmár baromi nehéz lesz a 12 évessel megértetni hogy ha eddig mehett az éjszaka közepén az isten tudja hova,akkor most miért nem...de azért próbáld meg,a saját érdeketekben.A nagynak feleslges büntetést adnod.Nem kergette a kicsit nagykéssel hogy igyon,és nem most először tette hidd el,eztán is meg fogja csinálni.Csókoltatom a szüleid,tényleg jól elcseszték,semmit nem tudsz a kamaszokról.
2010. okt. 23. 13:07
 17/28 anonim ***** válasza:
67%
Az nem zavar, hogy a 17 éves fiad leissza magát? Atyaisten szép kis család lehettek, furcsa értékrenddel. Szerintem tök mindegy egy pár év és eléri azt a kort, amikor már ő is leihatja magát. Most nem tudom mit parádézol. Tök mindegy eszerint nálatok a részegeskedés megszokott és elfogadott dolog. A kicsi korán érik. 12 évesen alkoholizál, hát szép kis felnőtt lesz belőle. Gratulálok anyuka.
2010. okt. 23. 14:36
 18/28 anonim ***** válasza:
76%

először is egy pszichológust neked és a nagyfiadnak mert valami a fejetekben nagyon nem stimmel.

12 évesen egy kisgyerek otthon üljön az anyja szoknyája mellett, majd 5 év múlva ráér házibulikba járni. Nem is értem, hogy jutott eszedbe egyáltalán elengedni... ha ismernélek, azért kapnál egy bejelentést a családvédelmi szolgálatnál, mert ez durva...

2010. okt. 23. 15:14
 19/28 petrus (: ***** válasza:
83%

én igencsak kiakadnék, habár még csak 16 éves vagyok. néha-néha elmegyek bulizni én is, egy kicsit iszok is, amennyitől semmi bajom nincsen, de annyi.

12 éves unokatesómnak sem hagynám hogy igyon, ha jön velem, sőt nagy valószinűséggel nem vinném el őt, mert nem az én korosztályomhoz tartozik, nem érezné jól magát a 16-17 évesekkel. túllőtt a célon a nagyobbik fiad.

a kicsit nem szabad elengedni se vele, se máshogy bulizni, majd ha 14-15 éves lesz, bőven elég lesz, addig pedig buli mentes élet még :) jobb így. a 17 éves fiadnak pedig azt a büntetést adnám, hogy nem mehet egy jódarabig bulizni, hétköznap nem mehetne ki csavarogni, otthon kellene lennie, házimunkában segíteni stb.

16/L

2010. okt. 23. 15:15
 20/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem vagyok az erőszak híve,sőt elítélem! DE !

Azért a nagyobbnak adnék egy pofont.Milyen jogon itatja le a 12 ÉVES bátyját? Hmm?

17 éves fiadnak 3 hónap büntetés,se házibuli,se semmi.Suli után haza.A kicsinek pedig tévétilalom.

Azért legyen már több eszük,könyörgöm.Leagálabb a nagyobbik fiúnak.Ja és többször nem viheti el!

Én ezt nem letolásnak mondtam,de azért ezellen tenni kell valamit.Még csak 12 éves.

Sok sikert!

2010. okt. 23. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!