Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megvegyük neki az iphone 4-et?

Megvegyük neki az iphone 4-et?

Figyelt kérdés
A lányom azt kéri karácsonyra + születésnapjára.Igazából abból a pénzből nagy hűtőt akartunk,még nem tudom hogyan döntsek.
2010. dec. 2. 20:30
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
87%

Nézd, én igazán vigyázok a telefonjaimra. A mostani 7 éve van meg, szerelőnél nem volt még soha. Viszont az előző kettővel nagyon megjártam. Az egyikkel úgy megáztam egy nyári záporban ,hogy hiába kapcsoltam ki gyorsan és próbáltam elrejteni, vékony ruha volt rajtam és szó szerint mire hazaértem a bugyimból is csavarni lehetett a vizet. A telefon teljesen szétázott. A másik eset az előző után 1 hónappal haza kellett mennem a munkából ,mert belázasodtam, lefeküdtem otthon aludni és a könyveim, jegyzeteim, telefonom az ágy mellett volt a földön. Az 1 héttel korábban újan vett mosogató bekötőcsöve elszállt (anyaghibás volt), és a nappaliban is 3-4 cm magasan állt a víz. Kiderült, hogy anyaghibás volt, nem a szerelő hibázott. Mindenem elázott. A telefon működött még 3 napig, aztán megadta magát. Harmadszorra más típusú telefont vettem babonából. Egyik esetről sem tehettem, mégis 1 hónapon belül két telefont dobhattam ki. Mondjuk az otthoni csőtörésest kifizette a biztosító.

De mázli is kell ahhoz, hogy ne legyen baja, még ha megbízható gyerek is. Ahogy írták, 2 év múlva más lesz a sláger. Ráadásul nem arról van szó, hogy melyik zsebedbe nyúlj a pénzt elővenni, hanem, hogy gyűjtöttetek rá. a hűtőre, ne ma telefonra.

2010. dec. 2. 20:49
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

Egy Iphone4 200.000 Forint. Vannak a HTC telefonok. Olcsóbbak és némelyikük jobb is , mint az Iphone. Ha nagyon szeretné, akkor mond meg, hogy nézzen körül neten, biztos van olyan ami tetszene neki. Így marad pénz hűtőre is.

Amiket jószívvel ajánlanék: Htc Desire Z (ilyenem van, imádom és legalább annyit tud, mint az iphone) HTC HD2, HTC Legend. HTC Touch PRO 2

Remélem segíthettem :)

2010. dec. 2. 20:56
 13/44 anonim ***** válasza:
76%
Hány éves a leányzó egyébként? Bár nekem ez hihetetlen drága és nagy ajándéknak tűnik, az én szüleim nem is vettek volna ilyet nekem sosem, mert haszontalan és pénzkidobás és igazuk van. Neki miért kell ilyen nagytudású telefon? Használni akarja minden funkcióját? Kétlem, menőzésből, divatból meg pénzkidobás. Nézd attól még, hogy nehezen jött össze meg egyke, nem kell elkényeztetni, ő is megtanulja minek van értéke, és ti sem szärjátok a pénzt-már bocsánat. Szóval a hűtő nyerne, ő meg kap egy neki való telefont! 23/L
2010. dec. 2. 21:12
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

Ket gyermekem van, de biztosan nem vennek nekik olyan erteku ajandekot, amit nem engedhetek meg magamnak. Nem bantani akarlak, de eleg nyilvanvalo, hogyha egy even at sporolsz valamire, akkor nem ugy alltok anyagilag, hogy egy ekkora kiadast megengedhessetek magatoknak.

Tudod, ha barmi tortenne a sracokkal es ket heten belul mondjuk ki kellene fizetnem 2 millio forintot egy kulfoldi gyogykezelesre, akkor egy percig sem haboznek, hogy az eveken at gyujtogetett lakas induloreszletunket rakoltsem, vagy vegyek fel olyan hitelt, ami miatt par honapon belul gyomorfekelyem lesz.

De hogy egy (barmilyen) telefont, vagy szorakoztato muszaki cikket vegyek a gyereknek abbol a penzbol, amit egy even at hutore raktam felre... Nah, ez kizart!

Tobb okbol: tenyleg hatalmas esely van arra, hogy mire te ujra osszeszeded a huto arat, addigra a lanyod uj telefont ker, a regi meg az aranak az otodet nem fogja erni. Ebben az esetben lehet, hogy megesik a szived es mehet az ujonnan sporolt penz is a jovo evi karacsonyi ajandekra, mertha iden 200 ezer forintos meglepit kap, akkor jovore is elvarhatja (akkor is, ha egyebkent mintagyerek es nem nagy igenyu). Lehet, hogy furcsan venne ki magat, ha egy ilyen szinvonal utan jovore kapna egy 10ezer forint erteku konyv-ruha csomagot.

Tudod en mit tennek?

Vennek egy olcsobbat, ami elerheto es illeszkedik abba az eletszinvonalba, amilyenben eppen vagytok, tehat amit gond nelkul megengedhettek magatoknak.

Es inkabb megallapodnek vele, hogy zsebpenz formajaban kap lehetoseget arra, hogy egy ev mulva megszereze maganak amit eppen akar es ami abbol kitelik. Nem is feltetlenul arra gondolok, hogy gyujtogesse, hanem talan adnek neki tippeket, vagy segitenek, hogy megprobalja szaporitani is a penzt. (Ha mast nem, akkor bevezetnem az aukcios oldalak rejtelmeibe, hatha el tud adni egy-ket regebbi ruhat, feleslegesse valt cd-t, hasonlokat.)

Viszont!

Ha tegyuk fel ugy elnenk, hogy kisujjbol kiraznam a 200ezret ajandekra, akkor lehet, hogy megkapna. Bar igy sem vagyok benne teljesen biztos...

2010. dec. 2. 21:37
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
Még a havi díjjal is számolj!
2010. dec. 2. 22:05
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Megjegyzem, a HTC tényleg a legjobb.
2010. dec. 2. 22:11
 17/44 anonim ***** válasza:
22%

Én is ezt kértem karácsonyra. Nekem anyuék azt mondták megkapom de ha valami baja lesz akkor nem vesznek újat. Nekünk van rá keret de ha nektek fontosabb a hűtő akkor vegyetek valami olcsóbbat. A Htc-k tényleg nagyon jók és olcsóbbak is mint az Iphone 4. Én is csak a kinézete miatt nem Htc-t kérek. :]

14/L

2010. dec. 2. 22:42
 18/44 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem vegyél neki egy másik okostelefont , pl x10 mini prot , az még nőies is , nem mint a bazinagy ájfón.
2010. dec. 2. 23:40
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Nyakamat rá, hogy nem a funkciói miatt, hanem a divat miatt kell neki. Én nem venném meg. Ami nem megy anyagilag, azt nem kell erőltetni. És jobb, ha rájön még most, hogy a pénz nem a kertben terem, hogy ami éppen megtetszik az rögtön hullik is az ölébe.
2010. dec. 3. 02:04
 20/44 anonim ***** válasza:
85%
Az iphone 4 egy nagy rakat sz@r. Mindkét oldala színüvegből van ha leejted szilnkokra törik. 60-70 ezerért sokkal jobbat lehet kapni. pl Xperia x10 mini pro
2010. dec. 3. 09:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!