Még csak 8 hetes vagyok, de már alig várom, hogy megvegyük a kis ágyat, és felállítsuk. Mit tegyek?
Nem akarok ünneprontó lenni, de saját magadat óvod meg egy estleges csalódástól, ha még vársz egy kicsit. Nem babonáról beszélek, hanem a tényekről: a 12. hétig még bármi történhet ( később is, de utána már ritkábbak a vetélések). Szerintem a 12. hétig legalább várjál a nagyobb dolgok megvásárlásával. Azért elméletben már tervezheted a babaszobát, nézegess prospektusokat, tájékozódj az árakról. De rengeteg időd van még.
Én az első gyereknél kaptam kiságyat rokonoktól és úgy a 25. hét körül hozták el. ár alig vártam. Persze rögtön felállítottam, megágyaztam és nézegettem. Aztán eltettem az ágyneműt. De ezt a műveletet mindennap megcsináltam, csak nem mertem kint hagyni az ágyneműt, hogy nem porosodjon, meg fakuljon (ha rásüt a nap) stb.
Most a másodikat várom, 15 hetes vagyok, de még nem vettem semmit.
Szia! Szerintem is várj még! Én nem kezdtem el az elején a vásárlást, meg akartam várni, hogy megtudjam a nemét. Aztán kb 30 héten vettünk meg mindent, de még az is korán volt mert annyi mindent kaptunk még utána, hogy jó pár ezer forintot megspórolhattunk volna. Persze, ha te tudod, hogy mit kapsz, akkor előbb is elkezdhetsz vásárolni, pláne, mert lehet pont ki is fogsz valamilyen jó akciót.
Egyszóval azért a 12 hetet tényleg nem árt kivárni, nem csak babonából!
mikor megtudtam , hogy terhes vagyok, rögtön elkezdtem vásárolgatni, pakolni a lakásban ezt azt, még 3 hónap volt, mikor felállítattam a kiságyat, és már megvolt szinte minden. szerintem abszolút nem rontja el a hangulatot, sőt, mikor már a kiságy is benn volt a szobában apa is hangulatba jött, elment magától venni egy-két csecsebecsét, amit 2-3 éves koráig nem fog tudni használni, de az az ő szerzeménye a kicsi fiának. de ne kapkodd el, mert , ha túl gyorsan végzel, nem leszm mit tenned utána.szerintem így normális a babavárás. persze , aki babonás annak más.
a babaruhavásárlással vigyázz, kicsit én is beleestem, számold ki mikorra jön a baba, és ha téli baba lesz téli öltözékeket vegyél, és több méretet. én a tavaszi babónak vettek egy-két téli is , tudod ez ,, milyen aranyos" szindróma. na mindegy.
boldog babavárást , és készülődést
Hagy, hogy a terhesség a terhességről szóljon az első 5-6 hónapban. Hogyan fejlődik a baba, hogyan változik a te tested, milyen a szülés stb, szerintem ne szaladj ennyire előre az időben, élvezd, hogy terhes vagy. Nem tudom, hogy mennyire érthető, hogy mire gondolok..., de remélem azért vannak akik értik :)
Írták elöttem a vetélés lehetőségét, sajnos ez nem egyedi eset. Nem kell természetesen ezen görcsölnöd, hisz jól vagy, minden rendben veletek, de azért az észszerűség és józanság nem árt ha előtérben marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!