Meghalt az ikertestvére. Most ő is utánna menne. Hogy segítsek?
A legjobb barátomnak Ricsinek ( 13/F ) meghalt az ikertestvére Fecó pár hónapja . Elütötte a vonat ... és a Ricsi ezt látta..akkor rögtön rohant a szüleihez....utánna egy autón szétverte a kezét. Pszihiátriára került...aztán úgy látták hogy nagyából rendbe jött . De nem , levágta a fél ujját !! Cigizni , inni kezdett , teljesen kifordult önmagából . A szülei elválltak , az apjával él , de ő nem törődik vele...
Már újra jár iskolába , nekem mindent elmond...az öngyilkosságot fontolgatja :( Nem szeretném elveszíteni !! Azt mondta már csak én vagyok neki..már csak miattam van itt . Próbálok segíteni rajta , de mit mondjak ? Mit tehetek ? Már alig tartja magát valamennyire...ha ő meghal , énis utánna megyek..
Beszélj a szüleivel!!!!
Segítse´gre van szügsége.Orvosira!!!!
Ha komolyan gondolja akkor meg is fogja tenni.Ezellen sajnos nem lehet tenni.......
Szia!
Nagyon sajnálom ami történt!Őszinte részvétem és kívánok Neked sok-sok erőt,hogy kitartsál a legjobb barátod mellett!
Szerintem az már jó jel,hogy van valaki,akivel tud őszintén beszélni és mindent meg tud osztani.Legyél vele nagyon türelmes és megértő.
Az anyukájával miért nem tudsz beszélni?Nem tudod esetleg,hogy hol lakik?Lehet,hogy illetlenség lenne odamenni a lakására,de ez egy olyan helyzet amikor eltekinthetünk az illemtől - hiszen a gyermekéről van szó.Nyílván megviselte a szülőket is a fiuk halála.Nem lehet az apa ez miatt olyan ideges és iszik?Vagy már korábban is ilyen volt?
Azt tudom még tanácsolni,hogy beszélj az osztálytársaiddal.Kérd meg őket,hogy legyenek türelmesek,figyelmesek és megértőek a fiúval szemben!Nagyon fontos,hogy ne faggassák/faggassátok!Ha akar beszélni,majd szól,de nem jó,ha állandóan kérdezgetitek.
Végső esetben pedig - ha nem tudsz a szülőkkel beszélni - kérj segítséget egy felnőttől.Iskolai védőnőtől,vagy osztályfőnöktől.Valakitől akiben megbízok és úgy érzed tudna segíteni.Talán a legjobb az iskolaorvos,védőnő vagy osztályfőnök,hiszen az orvos és a védőnő orvosi szempontból tudna segíteni,az osztályfőnök pedig talán azért,hiszen elég jól ismeri a fiút.
Minden jót kívánok!
15/L
Igen köszi !
Nem járunk egy osztályba , nem fagatja senki ... a tanárok azt mondták nekem , hogy haggyam a francba most csak teszi a fejét azért mert pár hónapig körülötte forgott a világ :S Az annyáról semmit sem tudok.
Próbáltam....de azt mondta nem fog visszamenni mert hogy azt mondták neki hogy : Képzelje el , hogy a Fecó előtte lóg drótokon...Mit csinálna ? ..
És hogy ettől nagyon dühös lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!