Hogyan segítsek? Hogy szerezhetek pénzt?
Szeretnék a szüleimnek segíteni suli közbe, hogy pl, ha suli diszkó van és tombolát szeretnék kérni ne tőlük kelljen pénzt kérnem. 12 éves lány vagyok és próbálok segíteni pl. mosogatás, takarítás, a hugomat elviszem a játszótérre..stb. Most építkezünk, úgyhogy a pénz most erre megy el egyébként mindig szokott anyu adni ilyenekre. Ma is megvettem a hugomnak egy újságot a pénzemből amit még a strandra kaptam. Tehát így idő közbe néha becsúszik egy egy ilyen, de szerintem ez nem baj, mert ezzel is segítek, hogy nen nekik kellett megvenni. Zsebpénzt nem kapok úgyhogy lécci segítsetek! Köszi:
egy 12 éves lány
Szép dolog, hogy segíteni akarsz, de azt tudnod kell, hogy legálisan nem kaphatsz munkát ennyi idősen. De amit megtehetsz: ha van kézügyességed készíts egyedi ékszereket, könyvjelzőket, bármit. Vagy például veszel egy olcsó és egyszerű virágcserepet, és kidekorálod. Ha van bolhapiac a környéken, akkor ott próbáld meg eladni őket. Ne kérj érte túl sokat, de arra ügyelj, hogy azért hasznod is legyen rajta. Árulhatod ezeket Vaterán vagy Teszveszen is.
Amúgy szerintem a szüleid nem fogják engedni, hogy dolgozz, de annak biztosan örülnek, ha továbbra is besegítesz a házimunkába.
Magyarországon a FürgeDiák az eyetlen, amelyik már 15 éves kortól is ajánl munkát, ettől csak följebb van.
Lehet, h csúnyán hangzik, de nézz körül a környéken, keress magányos idős néniket, akik élnek, halnak egy kis foglalkozásért... Bevásárolsz nekik, egy kicsit csuszatolsz, beszélgetsz velük, nekik sokkal többet jelent ez, mint az, hogy pénzt kell adniuk.
A húgom két ilyen nénihez jár, így van némi zsebpénze, és a néniknek nagyon nagy örömet okoz. Ő mostanság tölti be a 14-et. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!