Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan segítsek? Hogy szerezhe...

Hogyan segítsek? Hogy szerezhetek pénzt?

Figyelt kérdés

Szeretnék a szüleimnek segíteni suli közbe, hogy pl, ha suli diszkó van és tombolát szeretnék kérni ne tőlük kelljen pénzt kérnem. 12 éves lány vagyok és próbálok segíteni pl. mosogatás, takarítás, a hugomat elviszem a játszótérre..stb. Most építkezünk, úgyhogy a pénz most erre megy el egyébként mindig szokott anyu adni ilyenekre. Ma is megvettem a hugomnak egy újságot a pénzemből amit még a strandra kaptam. Tehát így idő közbe néha becsúszik egy egy ilyen, de szerintem ez nem baj, mert ezzel is segítek, hogy nen nekik kellett megvenni. Zsebpénzt nem kapok úgyhogy lécci segítsetek! Köszi:

egy 12 éves lány

2009. aug. 21. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szép gesztus, hogy segiteni szeretnél, de ezt először is mindenképp beszéld meg velük, és csak ha beleegyeztek, akkor próbálj meg magadnak munkát találni. Lehet, hogy ők is tudnak segiteni, valószinűleg jobban ismerik a környezetet, tudnak ajánlani valamit, vagy téged beajánlani valahova. Ötleteim lennének, hogy mit tudnál csinálni, de, ne kezdj önálló akciókba. Pl bevásárlás idősebb embereknek, segités takaritásban, jön az ősz, lehet kerteket takaritani, kutyát sétáltatni, ha olyan a környezeted, stb. Becsülöm a kezdeményező készségedet, biztosan nagyszerű kis emberke vagy. Sok sikert!
2009. aug. 21. 21:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Mielőtt belekezdek biztos, hogy megbeszélem velük, hogy azért tudjanak róla és ne meglepetésként érje őket!
2009. aug. 21. 21:34
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Szép dolog, hogy segíteni akarsz, de azt tudnod kell, hogy legálisan nem kaphatsz munkát ennyi idősen. De amit megtehetsz: ha van kézügyességed készíts egyedi ékszereket, könyvjelzőket, bármit. Vagy például veszel egy olcsó és egyszerű virágcserepet, és kidekorálod. Ha van bolhapiac a környéken, akkor ott próbáld meg eladni őket. Ne kérj érte túl sokat, de arra ügyelj, hogy azért hasznod is legyen rajta. Árulhatod ezeket Vaterán vagy Teszveszen is.

Amúgy szerintem a szüleid nem fogják engedni, hogy dolgozz, de annak biztosan örülnek, ha továbbra is besegítesz a házimunkába.

2009. aug. 21. 21:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát, amit elvállalhatsz az a kutyasétáltatás, bevásárlás, levélsöprés stb a környékbeli családoknak, akiket ismertek, néhány száz Ft-ért:-)
2009. aug. 21. 22:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Amúgy a teszveszen már fél éve árulok kisebb nagyobb sikerrel. Akkor próbálkozok tovább.
2009. aug. 22. 07:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Magyarországon a FürgeDiák az eyetlen, amelyik már 15 éves kortól is ajánl munkát, ettől csak följebb van.

Lehet, h csúnyán hangzik, de nézz körül a környéken, keress magányos idős néniket, akik élnek, halnak egy kis foglalkozásért... Bevásárolsz nekik, egy kicsit csuszatolsz, beszélgetsz velük, nekik sokkal többet jelent ez, mint az, hogy pénzt kell adniuk.

A húgom két ilyen nénihez jár, így van némi zsebpénze, és a néniknek nagyon nagy örömet okoz. Ő mostanság tölti be a 14-et. :)

2009. aug. 23. 19:10
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Vállalj gyerekfelügyeletet vagy takarítást valahol. Többre mész vele mint virágcserépdekorálással xD
2009. aug. 24. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!