Mit tegyek a 15 éves lányommal? Már nem bírom elviselni!
*Heti 1-2x van bebásárlás. Ragaszkodom együtt elmenni, hogy mindeninek meglegyen amit akar (ésszerű keretek között, nincs kolbászból a kerítés!), meg hátha emlékeztet valamire amiről beszéltünk, hogy vesszük. Sokszor volt, hogy elfelejtettem valamit amire ő emlékeztetett. Olyan szépen működött 10+ évig. Most meg már veszekedéssel kell kierőszakolni, hogy jöjjön! Legalább ennyit legyünk együtt, könyörgöm! Aztán végig húzza a száját. Hát én szégyellem magam, amilyen pofákat tud vágni.
*Van macska itthon, a lakásunk nem túl nagy, hát járkáljon kedvére, ezért nyitva a lányom ajtaja. Már ez sem, ajtó becsuk, sőt ami ennél is szebb, hogy már kulcsra is van, hogy zárja. Mintha olyan sokszor bejárnék hozzá, pedig nem.
*Hozzászólok és mintha egyetlen levegővételemre már ugrani tudna! De nem csak ennyi. Egyébként se mentünk el együtt sokfelé, de már konkrétan a piacra sem ahova szeret kijárni, akkor megy le szombatonként miután én visszajöttem! Boltba, piacon, mindenhol "ciki vagyok".
Büntetni nem tudom mivel a rossz, pofátlan viselkedésért, így nem is volt. A barátnőit szigorúan fogják az anyukák, sehova nem engedik őket, nyáron is egy órát találkozhattak, azt is a közeli bevásárlóközpontban. Egyedül nem jár el. Legtöbb idejét a szobájában tölti. Ha elvenném a telefont gépezne. Ha kikapcsolnám a wifit úgy is tudja írni a wordbe a történeteit. Ha elvenném a gépet ott a füzet. Ha írni nem tud, hát olvas. Ha nem adnék pénzt könyvekre arra ott a könyvtár. Na, sosem korlátoztam a kreatív tevékenységeit, csak azt mondom szerintem nincs mivel büntetni. Ha veszekszünk a viselkedése miatt, például nem lehet vele szót váltani akkor bezárkózik a szobába, de bocsánatot sosem kér.
Elfogadom, hogy kamasz, de ez nem mentség a pofavágásra és az ingerültségre meg arra, hogy cikinek tart bárhol velem lenni.
Iszik lányod? Cigizik? Drogozik? Fiúzik, mármint hetente új pasival? Tetkót, piercinget akar? Üvöltve káromkodik? Szétveri a berendezést? Lek...váz téged?
Nyilván egyik sem. Ugye, hogy ezekhez képest a lányod egy szent? Fogalmad sincs, milyen egy igazi problémás gyerek.
Foglald már el magad. Magaddal. Nincs életed.
28 vagyok, emlekszem milyen volt kamasznak lenni, nem is volt az olyan regen. Egy idoben gyuloltem a szuleimmel menni barhova is, ciki volt, na. Az meg iszonyuan zavart, es a mai napig nem tettem tul magam rajta, hogy nem csukhattam be a szobam ajtajat, es a furdoszobaba es allandoan bejarkalt anyam, anelkul, hogy behivtam volna.
Hiaba elek mar kulon evek ota, es azota jobb is a kapcsolatunk, de olyan igazan szoros es bizalmas mar talan sosem lesz. Egy-masfel evtizeddel ezelott el lett rontva.
Korántsem volt felhőtlen a kapcsolatom az anyukámmal, de egy dolgot megkaptam középiskolásként tőlük. Teljesen magam oszthattam be az időmet, annak minden felelősségével együtt. Igényt csak a havi nagyszülők látogatása című közös programra tartottak.
Pofákat meg valószínűleg azért nem vágtam, mert nem telepedtek rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!