Mit tegyek a 15 éves lányommal? Már nem bírom elviselni!
*Heti 1-2x van bebásárlás. Ragaszkodom együtt elmenni, hogy mindeninek meglegyen amit akar (ésszerű keretek között, nincs kolbászból a kerítés!), meg hátha emlékeztet valamire amiről beszéltünk, hogy vesszük. Sokszor volt, hogy elfelejtettem valamit amire ő emlékeztetett. Olyan szépen működött 10+ évig. Most meg már veszekedéssel kell kierőszakolni, hogy jöjjön! Legalább ennyit legyünk együtt, könyörgöm! Aztán végig húzza a száját. Hát én szégyellem magam, amilyen pofákat tud vágni.
*Van macska itthon, a lakásunk nem túl nagy, hát járkáljon kedvére, ezért nyitva a lányom ajtaja. Már ez sem, ajtó becsuk, sőt ami ennél is szebb, hogy már kulcsra is van, hogy zárja. Mintha olyan sokszor bejárnék hozzá, pedig nem.
*Hozzászólok és mintha egyetlen levegővételemre már ugrani tudna! De nem csak ennyi. Egyébként se mentünk el együtt sokfelé, de már konkrétan a piacra sem ahova szeret kijárni, akkor megy le szombatonként miután én visszajöttem! Boltba, piacon, mindenhol "ciki vagyok".
Büntetni nem tudom mivel a rossz, pofátlan viselkedésért, így nem is volt. A barátnőit szigorúan fogják az anyukák, sehova nem engedik őket, nyáron is egy órát találkozhattak, azt is a közeli bevásárlóközpontban. Egyedül nem jár el. Legtöbb idejét a szobájában tölti. Ha elvenném a telefont gépezne. Ha kikapcsolnám a wifit úgy is tudja írni a wordbe a történeteit. Ha elvenném a gépet ott a füzet. Ha írni nem tud, hát olvas. Ha nem adnék pénzt könyvekre arra ott a könyvtár. Na, sosem korlátoztam a kreatív tevékenységeit, csak azt mondom szerintem nincs mivel büntetni. Ha veszekszünk a viselkedése miatt, például nem lehet vele szót váltani akkor bezárkózik a szobába, de bocsánatot sosem kér.
Elfogadom, hogy kamasz, de ez nem mentség a pofavágásra és az ingerültségre meg arra, hogy cikinek tart bárhol velem lenni.
A kamasz kor velejárója hogy cikinek tart. Ne vedd magadra.
Az meg hogy zárja a szobája ajtaját, teljesen természetes hiszen neki is szüksége van privát szférára!
Üdv a kamaszkorban! :D
Nincs a lányoddal semmi baj, átlagos kamasz. Olvass utána!
7
Nem átlagos kamasz, hanem átlagos ember. Én azt sem értem, hogy eddig hogy bírt ki nyitott ajtóval élni. Pláne egy olyan emberrel, akinek az első reakciója az a privát szféra igénylésére meg arra, hogy szeretné végre valaki a saját életét élni, s nem akart többet az anyja mellett díszelegni non-stop, hogy mivel tudná bűntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!