Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Gimnazista gyereked mikor és...

Gimnazista gyereked mikor és mennyit tanul hétvégén?

Figyelt kérdés

Az enyém csak vasárnap este kezdi el a tanulást, amivel az őrületbe kerget... 3-as, 4-es tanuló, neki ennyi elég, pedig tudja hogy tovább kell tanulnia. Kilencedikes.

Tiétek mikor kezd neki a tanulásnak?

Barátnőm fia szombaton kora délutánig letudja, és marad másfél nap pihenésre. Nálunk meg az egész hétvége egy merő idegbaj.

2023. dec. 16. 22:56
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
80%
Igen, és bocsi 20 as csak már elöfordult párszor hogy egy másik kommentelő elnézte a számot és nekem szólt pl 10es voltam és 11est írt.Ezért is hittem azt hogy nekem szól, sokan elnézik a számozást, vagy törlődik az utánam lévő válasza közben. Ezért is kértem elnézést 🙏
2023. dec. 17. 13:40
 22/41 A kérdező kommentje:
Ok, megnyugtattatok. Köszi szépen ❤️
2023. dec. 17. 15:34
 23/41 anonim ***** válasza:
59%

Pont senkit nem érdekelt, mennyi tanulok.

2-3-sal toltam le a gimit - volt jobb dolgom is, mint tanulni, sajnos -, írtam egy majdnem színötös érettségit, amivel mentem a Semmelweis Eg. tudományi karra, ahol simán hoztam a 3-4 átlagot.

Szóval csak pont ennyire kell kihajtani a szrt is szerencsétlen gyerekből (én spec fél 8- fél ötig voltam iskolában, és nem is kellett sokat utaznom haza, de volt olyan barátnőm, akinek 1,5 óra volt csak az út. Ő hová tanul este 7-kor mire hazaér? Éjfélig, aztán 4-kor kelnie kell.)

És ha nem veszik fel elsőre? Max egyév múlva újrafelvételizik.

2023. dec. 18. 17:43
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Ó, és a diplomámmal keresek 180 ezret havonta, szóval aztán teljesen megérte 3 éven át az egyetemen szpódnom. :(

A barátnőm állatorvosin végzett, konkrétan kb. 160-ért dolgozik ANTSZ köztisztviselőként egy hivatalban, mert praxisban nem alkalmazták, sajátot meg nyilván nem nyit, mert nincsenek felesleges milliói.

Gyakorlatilag egy bármilyen OKJ-vel többre mennénk :D, mint ezekkel a "szakmákkal".

2023. dec. 18. 17:49
 25/41 A kérdező kommentje:
Azért egy Semmelweis egészségtudomanyi jóval többet ér. Hol vagy te 180 ezerért?
2023. dec. 18. 18:11
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken :( és még sokat keresek ahhoz képest, mert volt olyan hely, keleti országrész, kis falu, ahol a 120-at nem akarták megadni. :D

Védőnő szakirányon végeztem, de a dipl. ápoló barátnőm sem keres többet, mint én.

2023. dec. 19. 18:29
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Bp-n igen, természtesen, de ott meg olyan kva drága - már elnézést - egy albérlet, hogy hiába venném ki, hó végére elvinné a pénzem.

Mindegy, ez van. Külföldön takarítóként többet keresnék, és a német megy, szóval érik a váltás.

2023. dec. 19. 18:31
 28/41 A kérdező kommentje:
Sajnos. Nem tudom mikor lesz ebben az országban változás. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
2023. dec. 19. 20:25
 29/41 anonim ***** válasza:
33%

A lányom 10.-es.

Nem tudom, hogy tanul vagy zenét hallgat, vagy mit csinál a szobájában egész délután.

De azt tudom, hogy rendszeresen nem tanul. Eszméletlen IQ-ja van, mellé meg egy kis adhd-ja is.

Alsóban azt mondta a tanítónője, hogy menjen kisegítőbe, most ehhez képest gimibe jár, felsőben már osztályelső volt, bár nem volt kitűnő.

Jelenleg azt csinálja, ha a tanár bejelenti, hogy doga, akkor képes éjszakán át fennmaradni tanulni. Amúgy meg ki sem nyitja. A gond ott van, hogy vannak röpik, amiket nem jelentenek be. Ezekkel rontja le szépen az átlagát. Ha tudja, hogy lesz doga, akkor megírja ötösre.

Én eleinte mondtam neki, hogy tanuljon óráról órára, mert ez a kampánytanulás nem célravezető, de nem érdekli.

Az a helyzet, hogy 16 évesen szerintem már nem sok ráhatása van erre egy szülőnek. Nyilván, ha mondjuk lógna, vagy bukdácsolna, próbálnék közbelépni, de így nem igazán érdekel, hogy mit csinál, az ő dolga. Ő akart gimibe is jelentkezni, szerintem jobb lett volna, ha szakmát tanul.

Hogy érettségi után mit csinál, azt is majd ő eldönti. Ha szakmát tanul, akkor azt, ha diplomázik, akkor az lesz. Ha úgy dönt, hogy elmegy folyamatos műszakban dolgozni, mert sima érettségivel nem tud mást, az is az ő baja lesz. Bár azért próbálom noszogatni, hogy mindenképpen kéne a diploma, de ha nem, hát nem. Emiatt nem igazán vannak álmatlan éjszakáim. Amúgy sem tudom befolyásolni, nagyon önfejű, leginkább azt csinál, amit akar.

Ha elmegy dolgozni folyamatos műszakban, majd pár év múlva úgyis meggondolja magát, és elmegy levelezőn valamit tanulni. Láttam már ilyet. Én hiába mondom neki, nem érti, nem fogja fel. Majd ha a saját bőrén tapasztalja, hogy milyen az ilyen körülmények közt minimálbérért dolgozni, majd elgondolkodik.

2023. dec. 19. 21:26
 30/41 A kérdező kommentje:
Én is valahogy pont így érzek. 🤔🙂
2023. dec. 19. 22:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!